Bolest břicha pod žebry, 34. týden

995
19.6.13 11:47

bolest bricha pod zebry, 34.tyden

Ahoj maminky,

Chtela jsem se zeptat, jestli nemate zkusenosti s bolesti briska v horni casti, oblast pod zebry az po pupik. Prirovnala bych to k namozenemu svalu, pri pohybu je bolest vystrelujici, bodava, jako by me bolela deloha… Zacalo me to hrozne bolet v noci a pretrvava to stale, bez prestavky. NA dotyk je misto citlive. MIminko citim normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IamSherlocked
19.6.13 12:11

@Anushka Se stejnou věcí jsem byla také v 34.týdnu v nemocnici a tam mi řekli že je to jak se děloha „cpe“ pod žebra a že je to normální. Nejhorší jsem to měla vleže.

• Citovat
  • Upravit
8594
19.6.13 12:18

Bohužel je to normální taky si toto pamatuji, jak když picha v boku. Najdi pohodlnou polohu, odpocívej a vydrz, přejde to, do porodu to bolet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
19.6.13 12:22

Ahoj, ano, také pamatuji na podobné bolesti, hlavně v leže na zádech, to nemůžu vydržet do teď a to 4 dny přenáším, doporučuji lehnout na bok, pokrčit nožky a odpočívat… nebo najít jinou úlevnou polohu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.6.13 12:27

Holky děkuju, to jsem ráda, že to nic není, doufala jsem, že je to jen růstem dělohy :-) Odpočívat moc nemůžu, mám doma ročního raracha (který je narozený ve 35.týdnu, takže mě každá bolest znervozňuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.6.13 12:30

@Anushka Jsem taky 34 tt a mám to samý :lol: jednak děloha, jednak okopaný, jednak tělo už prostě je bolavý a vysílený celý. Nezbývá než vydržet :lol:. Neseď shrbená, tím si to namáháš, to už jsem zjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.6.13 12:31

@Anushka byl ještě prcek na podpoře dýchání, když byl narozený v 35 tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
19.6.13 13:19

Může tě tam i kopat prcek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.6.13 13:28

@Berousik nene, měli jsme Apgar skore 10-10-10, malá ječela z plných plic ještě mezi nohama, jeden den si poležela v inkubátoru a pak už normálně byla v postýlce, jediný problém po porodu byl, že ještě neměla vyvinutý sací reflex, takže se dokrmovala stříkačkou, potom zase měla novorozeneckou žloutenku, tak u jídla usínala (ale nasvěcovali ji jen jeden den, takže nic hrozného). V porodnici se prakticky jen čekalo na dokončený 36.gestační týden, aby nás mohli propustit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.6.13 13:31

@Anushka Aha :-) To je hezký, malá bojovnice. Tohle mě uklidňuje. Nemám žádné předpoklady k předčasnému porodu, ale mám z toho stejně hrůzu a každý další týden mě uklidňuje víc a víc, že bude malá v pořádku, stejně tak jako dobré zkušenosti maminek, jako ta Tvoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.6.13 13:39

@Berousik já jsem zítra 34+0, tak si říkám, že si konečně můžu trošku oddychnout, to už je miminko téměř za vodou. Co jsem ležela v porodnici na nedonošeneckém, tak tam se mnou byla maminka, dceru narozenou 34+1, byla akorát drobnější a špatně držela teplotu, tak byla skoro celý pobyt na vyhřívaném lůžku a pak pod několika dekama :-) Druhá maminka měla chlapečka někdy ve 35.týdnu, ale narodil se jí přes 3,5kg a tomu museli první den pomoct s dýcháním, ale pak už byl taky úplně v pohodě, doktoři jí říkali, že se tělo soustředilo na růst a zapomnělo na plíce, občas se to stane, ale co tak znám příběhy po tom 34+ týdnu, tak žádné vážné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.6.13 13:48

@Anushka Takže ještě týden a budu klidná úplně :) Díky :) Jsi sem dala dotaz aby Tě ostatní uklidnili a nakonec uklidňuješ Ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
19.6.13 13:56

@Anushka já musela sedět s rukou nahoře jinak jsem nežila. Jak ty popisuješ. malý byl napasovaný všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí