Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
Chtela jsem se zeptat, jestli nemate zkusenosti s bolesti briska v horni casti, oblast pod zebry az po pupik. Prirovnala bych to k namozenemu svalu, pri pohybu je bolest vystrelujici, bodava, jako by me bolela deloha… Zacalo me to hrozne bolet v noci a pretrvava to stale, bez prestavky. NA dotyk je misto citlive. MIminko citim normalne.
@Anushka Se stejnou věcí jsem byla také v 34.týdnu v nemocnici a tam mi řekli že je to jak se děloha „cpe“ pod žebra a že je to normální. Nejhorší jsem to měla vleže.
Bohužel je to normální taky si toto pamatuji, jak když picha v boku. Najdi pohodlnou polohu, odpocívej a vydrz, přejde to, do porodu to bolet nebude.
Ahoj, ano, také pamatuji na podobné bolesti, hlavně v leže na zádech, to nemůžu vydržet do teď a to 4 dny přenáším, doporučuji lehnout na bok, pokrčit nožky a odpočívat… nebo najít jinou úlevnou polohu ![]()
Holky děkuju, to jsem ráda, že to nic není, doufala jsem, že je to jen růstem dělohy
Odpočívat moc nemůžu, mám doma ročního raracha (který je narozený ve 35.týdnu, takže mě každá bolest znervozňuje)
@Anushka Jsem taky 34 tt a mám to samý
jednak děloha, jednak okopaný, jednak tělo už prostě je bolavý a vysílený celý. Nezbývá než vydržet
. Neseď shrbená, tím si to namáháš, to už jsem zjistila.
@Anushka byl ještě prcek na podpoře dýchání, když byl narozený v 35 tt?
@Berousik nene, měli jsme Apgar skore 10-10-10, malá ječela z plných plic ještě mezi nohama, jeden den si poležela v inkubátoru a pak už normálně byla v postýlce, jediný problém po porodu byl, že ještě neměla vyvinutý sací reflex, takže se dokrmovala stříkačkou, potom zase měla novorozeneckou žloutenku, tak u jídla usínala (ale nasvěcovali ji jen jeden den, takže nic hrozného). V porodnici se prakticky jen čekalo na dokončený 36.gestační týden, aby nás mohli propustit ![]()
@Anushka Aha
To je hezký, malá bojovnice. Tohle mě uklidňuje. Nemám žádné předpoklady k předčasnému porodu, ale mám z toho stejně hrůzu a každý další týden mě uklidňuje víc a víc, že bude malá v pořádku, stejně tak jako dobré zkušenosti maminek, jako ta Tvoje ![]()
@Berousik já jsem zítra 34+0, tak si říkám, že si konečně můžu trošku oddychnout, to už je miminko téměř za vodou. Co jsem ležela v porodnici na nedonošeneckém, tak tam se mnou byla maminka, dceru narozenou 34+1, byla akorát drobnější a špatně držela teplotu, tak byla skoro celý pobyt na vyhřívaném lůžku a pak pod několika dekama
Druhá maminka měla chlapečka někdy ve 35.týdnu, ale narodil se jí přes 3,5kg a tomu museli první den pomoct s dýcháním, ale pak už byl taky úplně v pohodě, doktoři jí říkali, že se tělo soustředilo na růst a zapomnělo na plíce, občas se to stane, ale co tak znám příběhy po tom 34+ týdnu, tak žádné vážné komplikace.
@Anushka Takže ještě týden a budu klidná úplně
Díky
Jsi sem dala dotaz aby Tě ostatní uklidnili a nakonec uklidňuješ Ty ![]()
@Anushka já musela sedět s rukou nahoře jinak jsem nežila. Jak ty popisuješ. malý byl napasovaný všude.