NT screening 1 z 14

Napsat příspěvek
Velikost písma:
263
24.6.13 19:55
@verusak.berusak píše:
2,7 není nic strašnýho, hlavně při velikosti plodu ve 14. týdnu (nebo kolikátém teď přesně jsi?) a z krve to vypadá super. V té diskuzi na koníkovi někdo psal, že se ptal na genetice, jakej z těch třech ukazatelů (projasnění, PappA a free BetaHCG) považují za nejdůležitější a prý ten PappA. Že ten když je špatnej, tak to fakt celkově může být špatný. A ten ty máš výbornej. Na tu plodovku bych určitě taky šla, když máte genetickou zátěž, ale podle máte veeelkou šanci, že to bude dobré. Alespoň nic nevypovídá o opaku. To NT si od gynekologa podle mě měla špatně změřené.

To ano, vypadá to dobře, ano jsem 13+4tt, jsem moc ráda, vážně se mi ulevilo, konečně se můžu v klidu vyspat, samozřejmě trochu strach mám, ale už sem veselá a v pohodě. A @Zanet26 že ses objednala jinam je určitě moc dobře, navíc poslední výsledky nějakého vyšetření máš z 11 tt, teď už to může být vše jiné. Moc držím pěsti, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
24.6.13 20:32
@Dzucy píše:
To ano, vypadá to dobře, ano jsem 13+4tt, jsem moc ráda, vážně se mi ulevilo, konečně se můžu v klidu vyspat, samozřejmě trochu strach mám, ale už sem veselá a v pohodě. A @Zanet26 že ses objednala jinam je určitě moc dobře, navíc poslední výsledky nějakého vyšetření máš z 11 tt, teď už to může být vše jiné. Moc držím pěsti, ať to dobře dopadne.

Vidíš, no a to sem se taky té doktorky ptala, jestli je možný že ten 11tt to může zkreslovat(protože sem v brožurkách četla, že se to dělá od 12tt)a ona řekla, že ne..a taky sem se ptala na UTZ jestli mi budou dělat a že ne „že se to nedělá“-hrozně zajímavý!!!přitom holky všude píšou, že sou ty testy někdy falešně pozotivní a ty si na UTZ byla..přijde mi jako blbost někoho posílat na zákroky bez nějaké předešlé kontroly..přece jen ten odběr není žádná sranda..

Ty si na tom už byla, že-jaký to je ten odběr??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.6.13 20:40
@Zanet26 píše:
Vidíš, no a to sem se taky té doktorky ptala, jestli je možný že ten 11tt to může zkreslovat(protože sem v brožurkách četla, že se to dělá od 12tt)a ona řekla, že ne..a taky sem se ptala na UTZ jestli mi budou dělat a že ne „že se to nedělá“-hrozně zajímavý!!!přitom holky všude píšou, že sou ty testy někdy falešně pozotivní a ty si na UTZ byla..přijde mi jako blbost někoho posílat na zákroky bez nějaké předešlé kontroly..přece jen ten odběr není žádná sranda..Ty si na tom už byla, že-jaký to je ten odběr??

Hele, ty jsi v 11 tydnu?? Ja jsem teda zmatena.
Protoze to je STRASNE dulezite, aby to sedelo, proto se to i datuje PODLE ULTRAZVUKU, a ne podle menstruace, aby to nehazelo falesne pozitivni nalezy.

U mne, ja byla podle cyklu ve 12 tydnu, ale predatovali me ultrazvukem o tyden PRAVE kvuli tomu vysetreni, aby ta krev a vsechno k tomu sedelo (geneticka zatez, delali to fakt peclive).

Takze me merili nuchani translucenci ve spitale, ne na obvode, a korelovali tu krev k tomu.

Proto na to cumim, ze v ty fakultce vysli z cisel od obvodaka, a jeste ti tvrdi, ze ten tyden nehraje ROLI? Co to je za slendrian…

Podle me se jim s tim nechtelo hrabat, a rekli si o amniocentezu vic nebo min, stejne bychom ji asi delali, tak na to serem, a at si doma kouses tri tydny nehty…

Maji se podivat na nosni kustku a dali male markery, tohle jsem v zivote neslysela.

Jo a kvuli zatezi jsme meli veliky ultrazvuk u Apolinare 19 plus 2 tusim, a hodne koukali na to srdicko a merili, jestli je vse v poradku kvuli zatezi, fakt hodne peclive sledovani.

Kdyby mi nekdo rekl tri tydny si hryzejte nehty doma, tak mu jednu strelim. Je to strasny stres.

Nemuzes JINAM na genetiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.6.13 20:44
@Zanet26 píše:
Já odešla v podstatě s ničím, jen na 10.7.sem objednaná na odběr plodovky..z toho NT screeningu co sem byla v tom 11tt nevím vůbec nic, ani nic o nosní kůstce, nic, tak sem se rozhodla a dneska se objednala na ten test znova-tentokrát do Brna do Prenatalu, tam sem byla i s prvním těhu, tak třeba to bude na nějaké úrovni a kapku mě uklidní..uvidíme, je to pro mě taková malinká kapička naděje :( že zjistí něco pozitivního..A NE na žádnej UTZ mě neobjednali, prostě jen 10.6.na odběr a nikoho nezajímalo jak to vypadá ted..sem dost v šoku, protože co sem četla v diskuzích, dělají nějaký LEPČÍ genetický UTZ..kor dyž je takový riziko..

Ja jsem po spatnych triple testech, na ktere me poslali i po negativnim screeningu, taky sla na genetiku, kde jsme jen a jen mluvili a taky kdyz jsem se optala, zda se nedela nejaky podrobnejsi UTZ tak hned, ze ne..baba byla dost neprijemna a pritom odsud vim, ze podrobnejsi utz je…a docela me taky prekvapuje, ze jsi byla na screeningu v 11tt to se nechodi, na ten se jde okolo 13tt..takze mi je to docela divny.. :think: takze bych s tou plodovkou tak nepospichala a sla na screening jinam…v kolikatem tt jsi ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
24.6.13 20:45
@agora píše:
Hele, ty jsi v 11 tydnu?? Ja jsem teda zmatena.
Protoze to je STRASNE dulezite, aby to sedelo, proto se to i datuje PODLE ULTRAZVUKU, a ne podle menstruace, aby to nehazelo falesne pozitivni nalezy.

U mne, ja byla podle cyklu ve 12 tydnu, ale predatovali me ultrazvukem o tyden PRAVE kvuli tomu vysetreni, aby ta krev a vsechno k tomu sedelo (geneticka zatez, delali to fakt peclive).

Takze me merili nuchani translucenci ve spitale, ne na obvode, a korelovali tu krev k tomu.

Proto na to cumim, ze v ty fakultce vysli z cisel od obvodaka, a jeste ti tvrdi, ze ten tyden nehraje ROLI? Co to je za slendrian…

Podle me se jim s tim nechtelo hrabat, a rekli si o amniocentezu vic nebo min, stejne bychom ji asi delali, tak na to serem, a at si doma kouses tri tydny nehty…

Maji se podivat na nosni kustku a dali male markery, tohle jsem v zivote neslysela.

Jo a kvuli zatezi jsme meli veliky ultrazvuk u Apolinare 19 plus 2 tusim, a hodne koukali na to srdicko a merili, jestli je vse v poradku kvuli zatezi, fakt hodne peclive sledovani.

Kdyby mi nekdo rekl tri tydny si hryzejte nehty doma, tak mu jednu strelim. Je to strasny stres.

Nemuzes JINAM na genetiku?

Můžu, už jsem objednaná na středu do Prenatalu do Brna.Jdu na ten NT screening znova, seru na ně..na takový chování nejsem zvědavá 8o Byla jsem tam tenkrát když sem čekala první dítě(teda v rodině žádnou gen. zátěž nemáme),tenkrát jen tak pro jistotu a chování úplně jiný..tenkrát tam ten doktor měřil všecko..a já si tedka říkala, že když tenhle screening dělá můj gyndař jak to nevyhraju, ale v podstatě mi NIKDO nic neřekl ani k výsledkům-jen odběr plodovky a nazdar.. :zed:
Tedkom budu tak 12+2..bych řekla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
24.6.13 20:47
@Hanka79 píše:
Ja jsem po spatnych triple testech, na ktere me poslali i po negativnim screeningu, taky sla na genetiku, kde jsme jen a jen mluvili a taky kdyz jsem se optala, zda se nedela nejaky podrobnejsi UTZ tak hned, ze ne..baba byla dost neprijemna a pritom odsud vim, ze podrobnejsi utz je…a docela me taky prekvapuje, ze jsi byla na screeningu v 11tt to se nechodi, na ten se jde okolo 13tt..takze mi je to docela divny.. :think: takze bych s tou plodovkou tak nepospichala a sla na screening jinam…v kolikatem tt jsi ted?

Tak 12+1 cca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.6.13 20:47
@Zanet26 píše: …někoho posílat na zákroky bez nějaké předešlé kontroly..přece jen ten odběr není žádná sranda..

No ono jde o to, ze ten odber stoji 4tis vis, takze si nemocnice namasti kapsu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.6.13 20:48
@Zanet26 píše:
Můžu, už jsem objednaná na středu do Prenatalu do Brna.Jdu na ten NT screening znova, seru na ně..na takový chování nejsem zvědavá 8o Byla jsem tam tenkrát když sem čekala první dítě(teda v rodině žádnou gen. zátěž nemáme),tenkrát jen tak pro jistotu a chování úplně jiný..tenkrát tam ten doktor měřil všecko..a já si tedka říkala, že když tenhle screening dělá můj gyndař jak to nevyhraju, ale v podstatě mi NIKDO nic neřekl ani k výsledkům-jen odběr plodovky a nazdar.. :zed:
Tedkom budu tak 12+2..bych řekla..

Super, delas to dobre. Urcite to tam s nima prober, at udelaji poradne vysetreni, premereni, at spravne nadatuji to tehotenstvi (to vim, ze je dulezite), aby vsechno sedelo, a pak dej vedet, jak to vyslo.

Myslim, ze ta fakultka byla nehorazna, presne tak, jak se to NEMA delat… drzim palce, pokud nemate zatez a jsi mlada, hrajou faktory ve tvuj prospech, proto bych to poradne vysetrila, nez te budu pichat do bricha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.6.13 20:51
@Hanka79 píše:
No ono jde o to, ze ten odber stoji 4tis vis, takze si nemocnice namasti kapsu :roll:

mimo jine. Navic prost se s tim nechteli s..rat, s prominutim, si myslim, a proste si rekli ze to prepocitavat a premerovat mozna vyjde zase vysoke, tak to udelame rovnou.
Ten screening maji delat jen certifikovany pracoviste, ne obvodaci.
Apolinar po tom vola KOLIK LET.
Je jedno evropske centrum, ktere dava certifikaci na ten screening - Londyn. Od nich ho ma Apolinar, a Brno, a jeste nekdo. Vsichni ti ostatni - je to na hov…no s prominutim takovy screening a Apolinar roky rika, ze to nemaji vubec delat. Ja s nima soulasim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.6.13 20:53
@Zanet26 píše:
Tak 12+1 cca

Tak myslim, ze teprve tedka by jsi pomalu na ten screening mela jit a trochu me i zarazi to, ze ti ho delal tvuj gyndr, na tohle se chodi jinam, ja na to sla taky do nemocnice, delal mi ho dokonce primar, co se na to specializuje, trvalo to snad pul hodiny.. :think: ten pak delal i odber plodovky. Jinak za sebe muzu rict, ze kdybych mela druhe a screening opet vysel negativne, tak uz me nikdo na triply ani na plodovku nedostane :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
24.6.13 21:01
@Hanka79 píše:
No ono jde o to, ze ten odber stoji 4tis vis, takze si nemocnice namasti kapsu :roll:

MĚ JE TO ÚÚÚÚPLNĚ JASNÝ!!! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.6.13 21:01
@agora píše:
mimo jine. Navic prost se s tim nechteli s..rat, s prominutim, si myslim, a proste si rekli ze to prepocitavat a premerovat mozna vyjde zase vysoke, tak to udelame rovnou.
Je jedno evropske centrum, ktere dava certifikaci na ten screening - Londyn. Od nich ho ma Apolinar, a Brno, a jeste nekdo. Vsichni ti ostatni - je to na hov…no s prominutim takovy screening a Apolinar roky rika, ze to nemaji vubec delat. Ja s nima soulasim!

Nejhorsi na tom, ze tu maminu tak na te genetice nektere doktorky dokazou vystresovat, ze proste na plodovku pak jde…ja tam byla s manzelem a kdyz nejdriv vypadalo, ze na to nepujdu, tak mela baba strasne neprijemny oblicej a kecy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
24.6.13 21:04
@agora píše:

Asi na tom opravdu něco bude.jako ten můj gyndař má taky nějakej certifikát ale já tomu prd rozumím-dyt to má anglicky..akorát tím děsijou matky..jako víš co, pro mě za mě, já bych si ten UTZ zaplatila, proč ne, ale každá ženská podle mě CHCE aspon trochu vědět na čem je, a ne 3 tydny čekat a stresovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.6.13 21:05
@Zanet26 píše:
MĚ JE TO ÚÚÚÚPLNĚ JASNÝ!!! :twisted:

Neboj podle me ti ten screening delali v blbem tydnu…najdes toho na netu furu kdy se bere krev, kdy se pak jde na screening a jak se to pak spolecne vyhodnocuje a triply se pak delaji kolem 16tt…Miminko je urcite v poradku, brzo se to potvrdi uvidis :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
24.6.13 21:05
@Hanka79 píše:
Nejhorsi na tom, ze tu maminu tak na te genetice nektere doktorky dokazou vystresovat, ze proste na plodovku pak jde…ja tam byla s manzelem a kdyz nejdriv vypadalo, ze na to nepujdu, tak mela baba strasne neprijemny oblicej a kecy :roll:

To znááám, my se s manželem ptalina ten test Prenascan-ta se hned tvářila, že oni s tím nechcou mít nic společnýho-že to se musí do soukromýho sektoru, a že stejně když vyjde negativ.tak se má dělat ještě ta plodovka „po staru“ a pro jistotu..nojooo, takový věci z čeho nekápne se jim nelíbí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí