Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Budu znít jako vůl třeba ale… Čekám třetí dítě, u prvního jsem cítila pohyby asi od 16 týdne, u druhého tak 15/16…a nyní jsem 18 týden a stále pohyby necítím. Kde mám placentu mi sice nikdo neříkal, ale vzhledem k dobrémj zobrazování ultrazvukem a žádného zmínění MUDr předpokládám, že normálně. Je tu taky někdo kdo až paradoxně u třetího cítil pohyby nejpozději? 🫣
@cassydiees píše:
Ahoj. Budu znít jako vůl třeba ale… Čekám třetí dítě, u prvního jsem cítila pohyby asi od 16 týdne, u druhého tak 15/16…a nyní jsem 18 týden a stále pohyby necítím. Kde mám placentu mi sice nikdo neříkal, ale vzhledem k dobrémj zobrazování ultrazvukem a žádného zmínění MUDr předpokládám, že normálně. Je tu taky někdo kdo až paradoxně u třetího cítil pohyby nejpozději? 🫣
Mam porozeny jen dve, ale jsem trosku z oboru a opravdu je to mozne, zvlast, kdyz je placenta na predni stene.. klid
dalsi vec, se dvema potomky doma asi uz nemas tolik casu pozorovat se …
Přesně, myslim, že ta citlivost nemusí být nutně vyšší, ba naopak. Mezi prvním a druhým je zásadní rozdíl v tom ty pohyby poznat. Další věc je, jak aktivní ty pohyby jsou a v jaké poloze se mimi nachází.
Nemám situaci úplně jako ty, ale já teď čekám 2. U první jsem pohyby cítila asi někdy v 19. týdnu, teď až ve 20. a přitom mám placentu vzadu. Hodně jsem se z toho nervovala. Neboj, určitě se každou chvíli dočkáš, anebo pro klid zavolej na gyndu