Pohyby u prvorodiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1557
2.8.25 20:12

Taky jsem citila uz nejak kolem toho 17tt, ikdyz mi nikdo moc neveril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
2.8.25 21:20

Jsem prvorodička a taky jsem cítila pohyby hodně brzo - nevím přesně, ale myslím, že to byl asi 18tt. A mě úplně minula fáze nějakého šimrání a bublinek (nebo jestli se to dělo, tak ještě dřív a vůbec jsem to nevnímala) a rovnou jsem to cítila jako takové ťukanečky a cítila jsem to i na dlani, když jsem si ji přiložila na břicho. Samozřejmě jsem si prvně říkala, jestli si to s něčím nepletu, ale ne… Fakt se to pak stavalo pravidelně a časem to sílilo. Dodám teda, že placentu mám vzadu a nejsem sice žádná hubená modelka, ale ani nemám nějakou nadváhu, aby mi ty pohyby přímo tlumila větší vrstva tuku, tak to tomu asi taky pomohlo. Ale každopádně z vlastní zkušenosti jsou prostě i u prvorodiček dřívější pohyby možné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
2.8.25 21:22

To ťukání je takový první signál že tam je něco jako motýli v břiše ano většinou v leže na zádech jelikož se vaše tělo i mysl zklidní a více se soustředíte je to běžné od 16 do toho24 týdne se říká.
Doktor asi myslel nějaký větší pohyb proto to zatrhl. Zkus to sledovat než půjdeš spát
Každopádně hodně štěstí a gratuluji ❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.8.25 21:32

@Jiřina děkujiii mockrát :srdce: :srdce: ano nejčastěji to je v leže právě večer před spaním a nebo rano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
2.8.25 21:46

Ja v leze na brichu citila pohyby od 19tt :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
2.8.25 21:50

V 18. tt jsem cítila občasné šimrání, lechtání. Od 20. tt cítím převalování a ťukání, ale jen vleže v klidu. V úterý začnu 22. tt. Placentu mám vpředu a také čekám první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
2.8.25 22:12

V 17. týdnu už to cítil i manžel, když jsem si večer před usnutím lehla na břicho ;)
A to je malý přitom od narození takový kliďas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.25 21:49

Já jsem cítila v 17tt první pohyby jako takové jemné dloubání/ťukání. Bylo to vždy večer v posteli u filmu. Ve 22tt už mě malá dokázala pohyby i vzbudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí