Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
gabušátko píše:
Přidávám se jsem prvně těhu, ted už 21tt. První pohyby byli 15+6 a žádné bublinky, ale cítila jsem jak se miminko v břiše otáčí, hlavně když jsme ležela na levém boku a mimčo se sesunulo. Od té doby se to jen stupňuje. Spousta lidí mi taky nevěřilo, ale vím co jsem cítila
presne takto to bolo i u mňa, sedela som a cítila, akoby sa mimino celé presunulo a otočilo, potom nasledovali ťukance, takže ja ti verím ![]()
Strašně děkuju za uklidnění, ale tak nějak jsem z toho vyjukaná. Teda prakticky ze všeho. ![]()
Weencaa píše:
Strašně děkuju za uklidnění, ale tak nějak jsem z toho vyjukaná. Teda prakticky ze všeho.
to je normálka, vítej do klubu ![]()
mě ale třeba zrovna ty pohyby udělaly hroznou radost, je příjemné, když o sobě prcek dává takhle vehementně vědět ![]()
Jasně že jsem ráda, že mrňousek už sebou mele. Ale tak nějak co jsem koukala, tak to prostě nezapadá do tabulek, který jsou nastavený jen proto aby stresovaly. Jinej důvod prostě nemaj. ![]()
tohle ale „hezky nezapadá“
je to lepší, než kdybys marně čekala, kdy už ty pohyby přijdou ![]()
ahoj, no tak ja jako prvorodicka jsem citila pohyby az ve 23 tt. A taky to bylo jen takove sem tam tuknuti, cekam dvojky, tak spis bych rekla, ze je budu citit driv, ale oni ne a ne se hejbat
To je potom stres, ze furt nic ![]()
Takže jo. Po třech týdnech jsem si na 100% jistá, že to jsou pohyby.
Ale to zviřátko naše si vymyslelo další způsob psycho deptání. Celej den co chodím tak o něm vůbec nevím, ale co si sednu tak se začne převalovat a prostě mi dávat na jevo, že moje neaktivita se mu fakt nepozdává. Ale to best of je, že o něm nevím celou noc, zkouším různé polohy na to ho cítit, říkám si alespoň malinký zavrtění, ale nic. Takže samo, že koukám do stropu v hlavě panika a přání ať už je ráno. Ráno se kolem 4:30, když vstává drahý můj do práce, vyhrabu taky. No co alespoň mu udělám svačinu. Do 15 min se začne to naše škodolibé dítě vrtět tak,že omyl vyloučen. Prostě parádička.
Snad to ještěrce vydrží i po porodu celou noc být v klidu, ale to bych asi chtěla moc. ![]()
Ahoj,
jestli muzu poradit, tak se vyprdni na takovyhle pozorovani. Ja citila pohyby taky od 17tt, o zadnych motylkach nemuze byt rec a jsem prvorodicka. Ted jsem 32+2 a dostavam pekny herdy. Nevim kdo prisel na takove blbosti, jako ze se stridaji faze aktivity a klidu, ktere udajne maji trvat 25-45 minut. Ja o prckovi kolikrat pul dne nevim a pak je ze mne na 2 hodiny vkuse boxovaci pytel
Kazda mamina je jina, kazde mimco je jine, kazde ma svuj vlastni rezim. Tak se nestresuj pozorovanim nebo se zblaznis a uzivej si to. Bud v pohode, tim mimcu prospejes nejvic ![]()
moje mimi bylo v noci dlouho klidné, ale poslední týdny jak se obrátím, tak mě rejpe do boků, skáče po žaludku apod. a budí mě. Jinak souhlasím, že to taky už pěkně bolí. Mám hodně akční mimi, cítím ho často. Propadat panice asi má smysl až po delší době ![]()
Weencaa píše:
Takže jo. Po třech týdnech jsem si na 100% jistá, že to jsou pohyby.Ale to zviřátko naše si vymyslelo další způsob psycho deptání. Celej den co chodím tak o něm vůbec nevím, ale co si sednu tak se začne převalovat a prostě mi dávat na jevo, že moje neaktivita se mu fakt nepozdává. Ale to best of je, že o něm nevím celou noc, zkouším různé polohy na to ho cítit, říkám si alespoň malinký zavrtění, ale nic. Takže samo, že koukám do stropu v hlavě panika a přání ať už je ráno. Ráno se kolem 4:30, když vstává drahý můj do práce, vyhrabu taky. No co alespoň mu udělám svačinu. Do 15 min se začne to naše škodolibé dítě vrtět tak,že omyl vyloučen. Prostě parádička.
Snad to ještěrce vydrží i po porodu celou noc být v klidu, ale to bych asi chtěla moc.
Buď v klidu, já toho našeho červa někdy necítila celý den. Dal o sobě vědět, když on chtěl
A to bylo hlavně tehdy, když jsem to nechtěla já (při řízení, v noci, při jídle, …)
Dokonce i před porodem často dělal mrtvého brouka a já z toho byla vyplašená.
Tak jak tu čtu Vaše příspěvky, tak je mi z toho smutno
jsem v 18+1 a nic necítím vůbec nic, občas spíše jako kručení v břiše, ale to je zcela určitě od střev.
Anibas55 píše:
Tak jak tu čtu Vaše příspěvky, tak je mi z toho smutnojsem v 18+1 a nic necítím vůbec nic, občas spíše jako kručení v břiše, ale to je zcela určitě od střev.
Tak nápodobně…já taky nic a jsem 17+1
Tu a tam mě píchne v boku nebo kručí bříško stejně jako tobě,ale to asi ještě není ono.
snad se už brzo dočkáme ![]()
Ahoj taky ještě nemám žádné pohyby a čekám, tak snad to poznám dle vaší diskuze se to nedá přehlédnout ![]()
Ahoj, já jsem 16+5 a už asi 14 dní cítím pohyby
Včera už jsem dostala pořádné kopance, přítel už to taky cítil, vždy se mi sesune úplně dolu, tak je cítit krásná boulička
Jsem prvorodička
![]()
16+4 a necítím žádné bublinky apod.
… jen občas když rychle vstanu, tak mě tam jakoby pichne a zaboli, ale to jsem četla, se roztahuje vše a připravuje tam :