Pohyby v 17. týdnu u prvorodičky

330
27.9.11 11:06

Pohyby v 17. týdnu u prvorodičky

Ahoj asi se budu opakovat, ale nějak jsem se do existujících témat nevešla. Jsem v 17+5 a už zhruba týden cítím jakoby boulení v břiše, občas docela silně, žádný konkrétní kopance zatím ne, ale právě že jsem se nějak nekonaly „bublinky a motýlci“. Není to pravidelně,ale fakt hlavně když jsem v klidu, nebo když se trychle zvednu. Tak nevím jestli je vše ok,a jestli je to nějak v rámci normálu, protože mám placentu na přední straně a k hubeňourkám fááákt nepatřím. Díky za názory :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
810
27.9.11 11:15

Ahoj :) Já cítila zprvu jako by se mi v břiše točila koule. Prvně v 17 tt. Žádné motýlky, pak rovnou řachy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
27.9.11 11:20

Já v prvním těhu cítíla bohyby na začátku 17 tt.Jen takové ťukáníčko a postupem času to byly kopanečky.Teď jsem cítila první pohyby v 15+4.Přišlo mi to docela brzo, protože to nebyly žádní motýlci jako tenkrát, ale rovnou krásné jemné malé kopanečky :mrgreen:Postupem času to sílilo a teď tam dělá kotrmelce :mrgreen: .
Já jsem teda hubeňour, ale proč by to nemohlo být?Kvůli té placentě to budeš mít tlumené, ale neznamená to, že to není ono.A nebo jsou to střeva, která v těhotenství dostávají zabrat.Ať je to to či ono, obojí je normální a určitě je všechno v pořádku.
Každá to máme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31397
27.9.11 11:26

já jsem si byla taky jistá v 17.tt (ukončených 16.tt), ale bylo to teda jemné, spíš ty bublinky nebo „nervový tik“. Takový ten „pohyb jako když ryba pleskne ocasem pod kůží“ jsem měla až okolo 24.tt a později. Placentu jsem měla taky vepředu a můžu Ti říct, že od svýho těhotenství na řeči, že „když je vepředu, cítíš později, tlumeně…atd.“ nevěřím. Malý se mlel prakticky neustále, když se nepohnul 20min, už jsem měla strach-a to až do konce těhotenství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
27.9.11 11:34

Ahojky,
taky jsem cítila první pohyby jako prvorodička v 17tt :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
27.9.11 11:38

Já je tky cítila poprvé v 17tt…ale jako bublinky :) Teď už to jsou pořádné kopance :) Placentu mám taky na přední straně a kopnce mi teda tlumené nepříjdou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
27.9.11 11:41

Já v 18 tt :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
27.9.11 11:42

Já u prvního cítila v 16tt a ted u druhého,už pár dnu taky něco cítím .Jsem 14+2 :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17629
27.9.11 11:49

já pohyby cítila prvně v 18+2, nadskočila mi na břiše knížka, kopy, rolování, přetáčení, boule na břiše od samýho začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
27.9.11 11:50

Hele a kdy asi tak cítí pohyby druhorodičky, pokud tu někdo takový je? Jsem ve 13tt a jsem druhorodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
27.9.11 11:59

Děkuju všem za odpovědi a za uklidnění. Ale právě všude čtu o samých něžňounkých vjemech a já mám pocit, že je ve mě ragbiovej hráč. A jelikož jsem hypochondr pozorovatel :lol: tak už přesně vím co jsou střeva a co jde odněkud jinud. Občas mě i ta intenzita dooost překvapí. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
27.9.11 12:30

já prvně cítila pohyby v 16tt, to už jsem si byla jistá, že to střeva faaakt nejsou :mrgreen: naše malá byla hodně akční vždycky i na kontrolách a vydrželo jí to :pankac: Teď čekáme druhý a jsem zvědavá, kdy to bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
27.9.11 12:36

Ja som prvý pohyb ucítila v 15+6 a žiadne motýlky a boulení sa nekonalo, rovno ťukance, ktoré postupne pridávali na intenzite :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
27.9.11 12:56

Taky jsem první pohyby cítila v 17. Týdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
27.9.11 20:25

Přidávám se jsem prvně těhu, ted už 21tt. První pohyby byli 15+6 a žádné bublinky, ale cítila jsem jak se miminko v břiše otáčí, hlavně když jsme ležela na levém boku a mimčo se sesunulo. Od té doby se to jen stupňuje. Spousta lidí mi taky nevěřilo, ale vím co jsem cítila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí