Bolest pánve na začátku těhotenství

17124
27.9.11 10:53

bolest pánve na začátku těhotenství

Připadám si jako prvorodička :oops:Jsem po 4,vlastně po 5(zamlklý potrat v 9tt) těhotná a myslela bych ,že mě nic nezaskočí.Ale ted od 14tt mě přepadly silné bolesti pánevních kostí ,vystřelujících až dozad.Vím,že se takto roztahuje pánev,ale jak to že ted????A se 4děckem?U jiných těhotentví jsem toto nezažila.Občas byly nějaké problémy co k těhotentví patří a i bolesti zad,tak kruté,že jsem musela na rehabilitace-ovšem to bylo na konci těhotentví a ne takto na začátku.Chtěla jsem se jen zeptat,koho tohle potrápilo,co pomáhalo?Připadám si jak invalida a zvednout se ze sedu nebo z lehu,je katastrofa a je to o to horší,že mám doma už děti 3 a z toho nejmladšímu je 14měsíců.Často ho zvedám a nosím a neustále kolem něj kmitám-Tak se děsím,že bolesti přetrvají do porodu. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Omálka
27.9.11 11:02

Ahoj,tak tohle je i muj případ.Jsem taky 14 tt. Někdy ani nemužu jít a chodím jak mrzák.

• Citovat
  • Upravit
14047
27.9.11 11:02

nepomohlo nic, bolelo to dlouho, vydrž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
27.9.11 11:04

Teda to je docela brzo na roztahování pánve ne?A po třech dětech.....ale co neni může být.Mě v prvním těhotenství nebolelo vůbec nic a teď bojuju od začátku se stytkou kostí.Hrozně bolí.Někdy kost někdy pod ní…Někdy mi to dá i pokoj.Ať to brzy přejde :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
27.9.11 11:04

Ahoj zrovna dnes jsem zakládala diskuzi, bolí mě pánev a celá levá kyčel. Záda mě bolí od začátku asi od 10tt, ale ta kyčel asi od cca 18 až 19tt. Nebo kyčel, to je podbřišek celá levá strana pánve až do kyčle.

https://www.emimino.cz/…risku-82438/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
27.9.11 11:24

Mě to o to víc zaskočilo,že čekám 4dítě a u předchozích se mi toto nikdy nestalo.Navíc se mi právě taky zdá,že je na roztahování pánve brzy :think: Ale předpokládám,že je to normální.Holt u každého dítěte je to jinak.U první dcery mě nic nebylo,jen nechut k jídlu asi 6měsíců a pak pozorování v nemocnici-podle mě zbytečné.U druhé dcery pak kruté bolesti v kříži od 7měsíce až do porodu.To jsem tedy kulhala a bylo to hnusný a vše zmizelo až po porodu.U nejmladšího syna bolesti zad v normě,nic tragického,ale pro změnu mě chytaly asi od půky těhotenství křeče v břiše a v tříslech.Nemohla jsem prudce vstát,kýchnout a ke konci těhotenství mě chytaly křeče i od brutálních kopanců našeho miláčka :jazyk: A ted začátek těhotentví pohoda,ani jsem neměla žádné příznaky a ted s přechodem do druhého trimestru-se opět belhám,kvuli bolesti pánve 8-o :roll: A soudě podle toho co čtu-tak na to nic nepomáhá 8-o No to bude tedy drsných 6měsíců :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
27.9.11 11:35

Já hopsávám na baloně.

• Citovat
  • Upravit
17629
27.9.11 11:47

měla jsem takovou bolavou epizodu někdy ve 13tt, bolely vazy, hodně při úkrocích, ale obecně při chůzi, při večerním venčení psa jsem se už jen šourala a skučela. Taky jsem si říkala, co budu dělat později. Čekám teda první. Nakonec mě to rychle přešlo. POmáhá mi na to magnezium - ale mě fakt asi bolí spíš vazy než kosti. Vrátilo se mi to bolení tak kolem 25tt a vždycky když se mi hodně zvětší břicho tak to provází tyhle bolesti. S magnézkem to odezní (neberu ho pravidelně, ale nasadím, když mám tenhle problém). Takže tě snad potěším, že mi to dalo dost dlouho pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.9.11 11:57

Ahoj, no jsem ráda, že v tom nejsem sama, jenže já jsem bohužel dnes 10+3 a bolí mě to už 14 dní, takže od zhruba 8tt, což se mi zdá taky sakra brzo. Dr. jsem se na to zapomněla zeptat, protože při poslední kontrole mi bylo dost špatně a byla jsem ráda, že jsem se mu tam nesložila. Taky mě dost ta stydká kost bolí, u prvního těhu jsem to měla až po 30tt, takže tam chápu, že se to roztahuje a připravuje k porodu, ale teď už od 8tt? Nejvíc mě to teda bolí při lezení do sprchy a pak po nahřátí z ní a při delší chůzi nebo když se prudce zvednu. Zatím jsem teda nepřišla na nic co by mi pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
27.9.11 12:13

Já čekám druhé a nikdy jsem to neměla u prvního. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
27.9.11 13:20

Taky mám pocit,že mi o tomto problému kdysi někdo říkal)já sobeček,tím že jsem s tím problémy neměla,jsem to vypustila z hlavy :oops: )a matně si vybavuji,že by mělo pomáhat magnezko.Já ho užívala u posledního prcka kvuli tvrdnutí dělohy.Tak se na to doktora zeptám. :wink: Díky za radu :pankac: Jo a balon máme taky ,ale už jsem ho akčně vyfoukla,že nebude potřeba(tohle těhotentví bylo poněkud nečekané :oops: ) :mrgreen: Tak asi znovu nafoukneme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
27.9.11 17:42

jo mně to magnézko zabírá (kdybych ho brala pravidelně, tak určitě ještě víc :wink: ) důležitý mi přijde, že ty bolesti nesouvisí s otvíráním, říkám si, že to už snad nějak doklepem…větší nervy mi teď způsobila křečová žíla, která bolí moc a moc :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evita883
2.11.11 11:50

Ahojky mě trápí úplně ty samé problémy.Večer nejde pomalu ani usnout jak to bolí.Čekám čtvrté dítě a taky se mi tohle nikdy nestalo tak brzy.Mě to trápí už od 9TT a teď jsem ve 12TT.Zkouším taky magnesko,ale teprve třetí den,zatím nezabral.V pondělí jdu na gindu tak se doktora poptám co s tím.Mějte se těhulky a držte se!!! :-)

• Citovat
  • Upravit
3085
21.3.12 16:25

panebože holky, já nemůžu chodit, chodim ohnutá s vystčenou prdelí, nemůžu nic.. co vám pomohlo a to jsem teprve ve 12tt!!! Nemůžu se ani sama převléknout a doktor mi na to řekl, no jo no, a to vás začne bolet pak celá pánev, kostrč a páteř, ale já nemůžu chodit!!! :,( bolí mě levá strana pánve vystřeluje mi to do nohy! Ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.12 22:22

@RadulkaZ ahoj, mrzí mě, že Ti nikdo neodpověděl, ale jak jsi to zvládla? koukám na fotečku mimi, tak snad úspěšně ;-)
ahoj holky!
já měla kruté bolesti zad střílející do nohy před 2 lety (5 měsíců jsem de facto byla na Paralenu, abych vůbec fungovala a pracovala), pak mi rehabka tak nějak pomohla ve smyslu bolestí. na magnet. rezonanci mi nezjistili výhřez, ale „jen“ zúžené místo nalevo mezi L5 a S1 (přechod beder a kříže), ale neřešili to. mezitím jsem dvakrát potratila, teď jsem těhu potřetí (22. týden) a chvílemi nemůžu už vydržet! každý den tak hodinku pajdám po bytě, abych to rozchodila, zase mi to střílí do nohy, úplná křeč k nevydržení. já to snad nějak přežiju, ale mám strach o mimi, aby ho to skřípnutí nějak neomezovalo ve výživě (placentu mám vzadu). snad ne :,( už mám strach, jak jsem dvakrát potratila (naštěstí hned zkraje). jediné, co mi jakž takž pomáhá je sezení na míči (ale chce to aspoň hodinu děnně), asi tím posiluju pánevní dno, ale bude to běh na dlouhou trať… držte se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí