Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
já si myslím, že je to uplně v pořádku. Jsem podruhé těhotná, nyní 23+1 tt. Takže stejně jak ty. Mimi je pořád čilejší, kopance jsou silnější, do různých míst - ven, do močového měchýře, nahoru, … Asi už se projevuje svým temperamentem, když tak divočí. Myslím, že prostě některá mimi jsou čilejší a některým se moc nechce. Tak nevím, asi jsem Ti moc neporadila.
Měj se moc hezky, a možná se ty naše narodí ve stejný den…
Pa Helča
Ahoj, jsem také ve 23 tt a moje miminko o sobě dává hezky znát. V noci mě občas i probudí. Hlavně když ji zalehnu ![]()
Silvie
Ahoj těhulky
jsem v 21tt a pořád ještě nic necítím, teda jednou jsem si myslela, že jo v 19tt, ale pak už se to neopakovalo, tak to byly asi jen pohyby střev. Zatím si s tím hlavu moc nelámu, ¨říkám si že do 22tt se to musí ukázat. Nebo je to třeba tím že je mimísek otočený k páteři…nevím jen Vám závidím, že už máte kontakt
na UTZ v 19tt mi řekli že je mimísek o 10dní menší než má být … podle jejich tabulek, taky si z toho nic nedělám nechci mít velké dítě, kdo to potom má rodit no né, hlavně když bude zdravé.
Ať Vám dárečci pěkně rostou
Ahoj Lenka
Ahoj Lenko,
to víš, že si z toho nic nedělej. Moje švagrová cítila první pohyby opravdu až ve 22 tt a to si ještě nebyla moc jistá. A jaký je teď můj synovec čertík!!! Co se týče ultrazvuku je naprosto běžné, že počty týdnů se neshodují až o 2 týdny - to mi říkal aspoň můj doktor ![]()
Měj se krásně
Silvie
Ahoj Lenko, me zacal mimisek kopat az na konci 20tt tedy presne. Take jsem si delala starosti, ze ostatni ho uz citi treba v 17tt, ale opravdu se nestrachuj…prijde to a urcite to poznas. 2.ledna me opravdu pekne trikrat nakopnulo
a ted si myslim ze to co jsem povazovala za pohyby strev bylo vlastne prevalujici se miminko…ted uz to poznam, protoze sebou pekne mele, ale kdyz nemame s cim srovnavat a je to treba jen jednou za den, tak asi prostejen nepozname, ze uz se nam male ozyva. Uvidis, ze se tri kazdym dnem ohlasi. Navic i me muj gynekolog rikal, ze je to normalni, at pockam do toho 22tt.
Vypozorovala jsem take, ze je kopani intenzivnejsi, kdyz si pritel polozi hlavu na brisko…tak to muzete zkusit ![]()
Pa a preji brzke kopanecky
Tanina 20+4tt
Ahoj, jsem trochu nervózní, protože jsem skoro ve 23 tt a pohyby stále necítím
Občas se mi zdá, že jo, ale jistá si nejsem. Doktorka říkala, že je to normální, že to přijde. Máte s tím některá zkušenosti až takhle později.
Děkuji
ahoj
ja jsem pohyby začala cítit až od 24týdne a to jsem si taky zrovna nebyla jistá. Bylo to tím, že jsem měla placentu na přední straně břicha a ke všemu malej byl otočenej pusinkou k zádům, tudíž kopal někde do střev.
Ale taky jsem z toho byla vykulená.
Pokud je vše v pořádku na ultrazvuku, tak se nestresuj, pohybů si ještě užiješ ažaž…
Ahoj,já jsem 23tt+1den tak nějak a pohyby nejsem si jista zda cítím,ale asi tak týden se mimi pokouší o pohyby a jen tak trošku to cítím.Ale do této doby ani ťuk!
Ahoj,já jsem 23tt+1den tak nějak a pohyby nejsem si jista zda cítím,ale asi tak týden se mimi pokouší o pohyby a jen tak trošku to cítím.Ale do této doby ani ťuk!
Ahoj, tak já jsem taky ve 23tt a pohyby jsem cítila od 19tt a to z ničeho nic obrovské 3 rány za sebou
až se mi i pupík nadzvedl
A od té doby to cítím celý den. Nejvíc kolem 22h a ráno, když ještě spím, to mi můj prcek dělá budíček ![]()
Ahoj,tak to já mám zatím klid,ale ťuká mi zespodu třeba 6× pak je klid,ale nenadzvedne mi břicho:-)
Jsem ve 23 TT a pohyby jdou dokonce vidět - občas se mi zachvěje bříško nebo se vyboulí
Je to hezké… Jde to ale vidět jenom bez oblečení… Jinak je miminko taky pěkný čertík ![]()
Jsem ve 23 týdnu a pohyby cítím už od 19. týdne, občas se mi taky zachvěje bříško, když sem aktivní v práci a tak tak je moc necítím, nebo spíš nevnímám, ale stačí si na chvilinku sednout, být v klidu a už to začne
ale u každé maminky je to myslím individuální, takže kdo je necítí tolik nebo tak často určitě se nestrachujte ![]()
Rád bych se zeptala ostatních maminek na četnost pochybů miminka v cca 23. týdnu. Občas mi připadá že to naše vysloveně řád. Přes den je docela klidný ale když si sednu např. k televizi nebo chci usnout tak mimi vysloveně spustí kanonádu pohybů a „kopanců“ až mám docela strach
Díky za každou zkušenost