Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Pavlíno,
nemám tuto zkušenost ani kontakt na dodavatele plen, ale mám osmiměsíční dvojčata a ohledně plen bych se trošku bála vázat na jednoho výrobce a značku, byť za cenu trochu vyšších nákladů. Za tu dobu, co jednorázové pleny používáme, jsem vyzkoušela různé značky a opravdu jsou mezi nimi rozdíly, především v tom, jak dětátku sedí, dál pochopitelně jak sají, jak se zalepují, jak jsou příjemné aj. Cena vždy nekoresponduje s kvalitou, i když ty nejlevnější jsem brzy zavrhla, nestály za nic a děti v nich byly okamžitě opruzelé. Navíc se požadavky na plenky mohou trochu proměnit s tím, jak miminko roste. Laciné pleny jsem musela vyměňovat po necelých dvou hodinách, stačilo do nich učúrnout a už byly zralé na výměnu, v dobré plence dítě vydrží přes noc (pokud jenom čurá) a zadeček je v pořádku (a oblečky taky, z některých plenek totiž teče ať je zalepíš sebelíp - starší děti se prostě hýbou a pořádně v tomto směru plenky otestují). Takže finanční efekt v případě laciných plen byl spíš opačný. Ty jsi sice jistě měla na mysli zvýhodněnou dodávku dobrých plen, se kterou ti poradit nemohu, ale chtěla jsem ti sdělit svoji pochybnost - jak předem poznáš, že ti budou pleny vyhovovat? Každá maminka má na pleny v podstatě tytéž nároky, přesto nakonec skončíme každá u „své“ osvědčené značky. Tolik můj názor. Hodně zdraví tobě i dvojčátkům, ahoj, Martina
Jsem na nervy - už to nedávám - prosím o radu a děkuji za anonym -osobní důvody
3 léta dvojčata mají pleny na noc. Pořad pijí a nemůžu je to od naučit. Sice vodu, ale pijí.
Denně mají mokrou postel,
denně peru oblečení z noci, prosteradla, kryty matrací. Už jsem z toho hotová. Oni jsou celí mokří a studení.
Která plena pojme fakt hodně? Pampers ne. Tesco ne, Lidl pleny taky ne, stejně tak Dm baby love. Co koupit, ať se nezblaznim.
Já používám plenky z Rossmannu babydream 5, dcerka na noc vypije v pohodě flašku čaje nebo sunaru. Spí i dvanáct hodin a plenka to v pohodě pojme a to je opravdu velké množství, jiné plenky mi také protékali. Je jí 2,5 roku.
Taky jsme používali ty z Rossmanna, moji kluci tez dvojcata měli pleny až asi do 4,5 a úplně v pohodě.
Nebylo by spise lepsi je odplenkovat, nez resit jake pleny neprotecou? Nerypu, jen jsem dost v soku, jake velikosti a v jakem veku se pouzivaji ![]()
@Jogrr píše:
Nebylo by spise lepsi je odplenkovat, nez resit jake pleny neprotecou? Nerypu, jen jsem dost v soku, jake velikosti a v jakem veku se pouzivaji
Nemůžeš si pomoci? Rýpeš, ne, ze ne. Nejdou odplenkovat. Zatím tomu proste nedozrali. Jsou nedonošení a já šťastná za to, že mluví, chodí. Zakl.
@Anonymní píše:
Používáme Huggies natahovací. Syn skoro 5 let. Velikost 6.
@Jogrr vzhledem k tomu, že se pročůrají a je jim to jedno, tak asi nemá smysl odplenkovávat. Noční pomočování se toleruje do 6 let věku.
V tescu jsem kdysi viděla pleny pro větší děti, které se v noci pomočují.
Jinak mě u obou dětí pomohlo dávat je čůrat, než jdou spát a pak ještě než jsem šla spát já.
Každopádně já bych jim do začátku sebrala to pití.
@Anonymní píše:
Nemůžeš si pomoci? Rýpeš, ne, ze ne. Nejdou odplenkovat. Zatím tomu proste nedozrali. Jsou nedonošení a já šťastná za to, že mluví, chodí. Zakl.
Moje řeč. Taky jsem poslouchala kecy o tom, že už jsou velký a že se nestydí(me), blablabla. Kluci si na to přišli sami v době, kdy na to skutečně již mentálně i fyzicky měli, a proběhlo to prakticky bez nehod. Taktéž nedonošení. Teď je jim sedm, a pořád je to ještě někde vidět, hlavně co se týče nervového systému, dozrávají prostě pomaleji. Na tyhle řeči se vykašlete, nalaďte se na svoje děckaa udělejte to tak, jak to vyhovuje VÁM.
@Jogrr jestli máš nápad, jak odplenkovat dítě na noc, tak sem s tím. Mám to už u druhého syna. Buzení nepomáhá, musela bych budit v noci po 3 hodinách a s tím, že obcas usíná hodinu… Navíc se buzení ani nedeporucuje, prý se tím zadělává na špatný nnavyk. Nepiti nic nevyřeší, protože kdyz přes den vypije litr, tak to je hodně, na noc nepije.
Podle doktorky je do 5 let čas. Syn má ještě 2 měsíce. Starší se pocuraval přesně do 5 let.
Přes den neměli plíny jeden od 1,5 roku a druhý od 2 let.
U syna to bude i hodně o psychice, ale to je dlouhý příběh.
@Anonymní píše:
Jsem na nervy - už to nedávám - prosím o radu a děkuji za anonym -osobní důvody
3 léta dvojčata mají pleny na noc. Pořad pijí a nemůžu je to od naučit. Sice vodu, ale pijí.
Denně mají mokrou postel,
denně peru oblečení z noci, prosteradla, kryty matrací. Už jsem z toho hotová. Oni jsou celí mokří a studení.
Která plena pojme fakt hodně? Pampers ne. Tesco ne, Lidl pleny taky ne, stejně tak Dm baby love. Co koupit, ať se nezblaznim.
A máte správnou velikost? Jako jestli na noc vypijou půl litru vody tak se nedivím, že to plena neudrží, tak buď omezit večer pití a nebo jednou za noc vstát a prebalit je.
A z čeho piji? Syn byl schopný ve 2 letech vypít lahvicku vody, jakmile jsme mu dali sklenicku, tak najednou pít přestal. Podle mě se tim „uklidňoval“ odbourala bych takto noční piti.
A ani to není zdráve i ty ledviny si mají v noci odpočinout.
ahoj , ja obe deti v noci budila ,, treba o pulnoci kdyz jsem sla spat .. jsem je dala na wc vycuraly se a sly spat uplne v pohode .. behem mesice byla postel sucha ..
Ahoj maminy, čekám dvojčata a slyšela jsem, že je možné se domluvit s dodavatelem jednorázových plen, který je pak dodává přímo domů za zvýhodněné ceny. Máte někdo tuto zkušenost, popřípadě kontakt na dodavatele? Díky za odpovědi Pavlína