Hezké video o pohybech Země pro předškoláka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12072
26.10.15 11:31

Pohyby Země

Ahoj holky :mavam:
Měla bych na vás prosbu. Nevíte o nějakém pěkném videu, kde jsou hezky vysvětlené pohyby Země tak, aby to bylo pochopitelné pro předškoláka? Co jsem zatím našla, tak to bylo buď příliš komplikované a plné čísel (jak je Země daleko od Slunce, od měsíce, jakou rychlostí se pohybuje…), nebo naopak by se z toho nic moc nedozvěděl. Často to také bylo udělané málo názorně. Jde mi o vysvětlení proč je den a noc, proč máme 4 roční období… Předem díky! Jo a není nutné, aby to bylo česky. Jde mi především o to video, zvuk kdyžtak dodám sama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2889
26.10.15 11:55

Jestli to nemáte daleko, zajděte v Praze do Planetária, je tam bezva model, hýbací, když stojí, můžeš ukázat, kam co svítí a tak. Ty pohádkové programy jsou od 4 let, takže to můžete spojit s nějakou poučnou pohádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
26.10.15 12:02

@Pipi 00 Super nápad! Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
26.10.15 12:04

@Kakachna Dceři (4) se tam hrozně líbilo. Jen se psychicky připrav na model černé díry :D. Já z toho vybruslila, pač jsem slíbila, že příště jde s dědou a vysvětlí to on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
26.10.15 12:08

@Pipi 00 Já jsem z toho nápadu nadšená, hrozně mě to láká. Akorát nevím, kam dát dceru. :-( Koukám, že máme stejně staré děti. :-) Dítě v kočárku s sebou vzít asi nejde, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
26.10.15 12:14

@Kakachna Na tu expozici jo, akorát budeš muset zvedat dvě děti, je to všechno dost vysoko. Na program nevím, trvá to tak 45 minut (?), to ti asi nevydrží, moje by to nedala, byla s tátou. Ale dětské divadlo jednou s hračkama a jídlem vydržela, třeba by to šlo. Nebo poprosit někoho, aby pohlídal venku, to by byla chvilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
26.10.15 12:15

@Kakachna Jo a jsou tam samozřejmě všude schody, ale možná i výtah, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
31.10.15 17:37

@Pipi 00 Tak jsme tam byli a moc děkuju za tip! Černá díra byla teda černá díra na peníze :mrgreen:, ale model sluneční soustavy byl krásně názorný. :palec: Byli jsme i na pohádce a ta nás úplně nenadchla. Synovi se to líbilo, ale přišlo mi, že to byl většinu času příběh pohádky, pak strašně rychle zmínili, proč je den, noc, roční období (podle mne to syn ani nezaznamenal) a pak zase příběh. Ale podívaná to byla pěkná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
31.10.15 18:13

@Kakachna Dík za recenzi, tohle jsme ještě neviděli. My byli na Jitřence/Večernici. Tam to vysvětlovali několikrát. Takže když jsem jí ještě v autě „vyzkoušela“, tak si to snad pamatuje :D. Já zas čekala, že to od dob mého dětství bude trochu modernější. Mají novou Cosmoramu atd., ale ty animace v pohádce jsou pořád stejné jak před třiceti lety :-). Možná i ten příběh je stejný, to už si nepamatuju. Dceři se to líbilo, ale trochu se bojím, že to dost dětí dnes nezaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
31.10.15 18:39

@Pipi 00 Ta pohádka se jmenovala Anička a Nebešťánek - Podzimní příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí