Pojištění - dům a domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20842
19.1.10 11:47

Přesunula jsem do spoření a pojištění.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
19.1.10 11:50

No ale kdyz byxch to presunula vsechno do jedne pojistovny tak musim ty puvodni zrusit a pak udelat nove a to neni vyhodne. Ja uz to tak necham jen ted potrebuju nejak dobre pojistit ten nas dum a byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.1.10 12:01

Sice neporadím, co je nejvýhodnější, ale dobré je si najít nějakého dealera, neboli finančního poradce, který je schopen dát ti tu pojistku levněji než když přijdeš rovnou do pojišťovny.
Takhle mám zkušenost s Kooperativou a pojištěním hrubé stavby, to byly řádově desítky procent na pojistném, co jsme takhle ušetřili. Sama tam zajít můžeš vždycky a s tím dealerem to porovnat;-) Jestli chceš, pošli SZ, můžu ti dát kontakt na toho našeho „dealera“ z Prahy, ale nestyď se jich takhle oslovit víc, nech si od každého udělat nezávaznou nabídku a vyber tu nejlepší variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
19.1.10 12:06

Ahoj my máme českou pojišťovnu no nevím jak je drahá či levná,ale první rok jsme platily jenom polovinu pojistného a tak se to asi vyplatí , další rok si ji zase můžeš změnit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.1.10 12:28

Tak ja nedoporucuji Ceskou pojistovnu..Hruza,penez jako zelez to stoji a pak od vseho davaji ruce pryc.
Ted mam u Allianz a dobry,navic kazdy rok ti snizi castku placeni kdyz ten rok predchozi nemas zadnou skodu.
Mmch u ceske kdyz jsem chtela smlouvu po asi peti letech zrusit tak i kdyz bylo ve smlouve do 30ti dnu tak mi rekli ze az za rok,tak jsem nahlasila ze se stehuji a byl klid a smlouva zrusena do tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
20.1.10 09:44

Ahoj.
My jsme měli pojistku na dům u Generali - byla na 3 mil. a platili jsme 2800,– ročně. Naše finanční poradkyně nám doporučila ČPP a u té máme pojistku na 6 mil. a platíme 3500,– ročně - takže hodně velkej rozdíl.U té pojistky co máme teď jsou navíc pojištěné dvoje garážová vrata a troje vchodové dveře - kdyby se k nám někdou vloupal a poškodil je, tak je bez řečí celé zaplatí.
Nemám ale přehled co nabízejí ostatní pojišťovny, jen jsem chtěla dát příklad, kolik se dá ušetřit.
 Reed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.1.10 10:44

Mám pojistku na byt u ČPP a platím něco kolem 1150,– ročně. Už nevím, na jaké částky, ale je to pojistka na blbost (vytopím sousedy, vypadne mi něco z okna a něco rozbiju, nebo někoho zraním), pak na loupeže, nahradí i to, co lupič zničí, pak na požár a dokonce prý, i kdyby mi do bytu propadl vrtulník (bydlíme pod střechou :mrgreen: ), pojištěné v tom mám i zvířata, kdyby někomu způsobila škodu. No, myslím si, že dobrý, doporučila nám to naše poradkyně a zatím s ní mám jen dobré zkušenosti, takže věřím, že pro nás je ČPP opravdu nejvýhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.1.10 20:56

Dekuji moc holky za prispevky, zkusim vsechny kontaktovat a uvidime kde to bude nejvyhodnejsi jak z financni stranky tak i z te prakticke. Opravdu dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.1.10 21:12
Reed1 píše:
Ahoj.
My jsme měli pojistku na dům u Generali - byla na 3 mil. a platili jsme 2800,– ročně. Naše finanční poradkyně nám doporučila ČPP a u té máme pojistku na 6 mil. a platíme 3500,– ročně - takže hodně velkej rozdíl.U té pojistky co máme teď jsou navíc pojištěné dvoje garážová vrata a troje vchodové dveře - kdyby se k nám někdou vloupal a poškodil je, tak je bez řečí celé zaplatí.
Nemám ale přehled co nabízejí ostatní pojišťovny, jen jsem chtěla dát příklad, kolik se dá ušetřit.
Reed

A jakou opravdou cenu má ten váš barák? Já jen, že my jsme měli barák pojištěnej na 2 miliony, pak manžel nechal udělat novou pojistku a pojistil ho na 5 milionů (máme dvojdomek, tak kdyby něco, tak abysme každá rodina měla peníze na postavení novýho baráku), ale finanční poradce nám řekl, že platíme zbytečně moc, že i kdyby nám ten barák třeba kompletně lehl popelem, že bysme těch 5 mega stejně nedostali, když takovou cenu nemá. Takže na to pozor. To vám při uzavírání tý pojistky asi neřeknou. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.1.10 09:18
PetraJ píše:
Reed1 píše:
Ahoj.
Reed
A jakou opravdou cenu má ten váš barák? Já jen, že my jsme měli barák pojištěnej na 2 miliony, pak manžel nechal udělat novou pojistku a pojistil ho na 5 milionů (máme dvojdomek, tak kdyby něco, tak abysme každá rodina měla peníze na postavení novýho baráku), ale finanční poradce nám řekl, že platíme zbytečně moc, že i kdyby nám ten barák třeba kompletně lehl popelem, že bysme těch 5 mega stejně nedostali, když takovou cenu nemá. Takže na to pozor. To vám při uzavírání tý pojistky asi neřeknou. :cert:

My máme dvojdomek se třemi byty (že by trojdomek :lol: )a finanční poradkyně nám právě říkala, že ta pojistka na 3 miliony je strašně málo, že je to podpojištěné a že kdyby nám to lehlo popelem, tak nám to nikdy nedají kvůli té „podpojištěnosti“ :nevim:. Doporučila částku zdvojnásobit. Reed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.10 20:16

V případě, že máš pojistku na 6 milionů a dům má hodnotu 3 miliony, je to přepojištěné a při totální škodě nedostaneš víc než 3 miliony, pokud nemáš pojistku na novou cenu, tam můžeš dostat o něco víc.

V případě že máš pojistku na 3 miliony a dům má hodnotu 6 milionů, dostaneš při totální škodě 3 miliony. Když budeš mít škodu za tři miliony, dostaneš pouze 1,5 milionu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ambra132
31.1.10 23:14

dum by nemel byt prepojisten, pak pojistovny neplni. informuj te se !!Zda se mi divne, ze jedna pojistka byla na 3 miliony a druha na 6. bud prvni byla podpojistena nebo druha prepojistena!

• Citovat
  • Upravit
Reed
1.2.10 08:34

Ta první pojistka na 3 mil. byla v době, kdy jsme si dům koupili - tzn. před rekonstrukcí. Dům měl rovnou střechu, kterou zatékalo (nyní valbová s krytinou), stará okna (nyní 24 ks nových oken) a ještě nás čeká fasáda (zatím nejsou peníze).
Takže jsme po té první „vlně“ rekonstrukcí dali vyšší pojistku.
 Reed

• Citovat
  • Upravit
Reed
1.2.10 08:34

Ta první pojistka na 3 mil. byla v době, kdy jsme si dům koupili - tzn. před rekonstrukcí. Dům měl rovnou střechu, kterou zatékalo (nyní valbová s krytinou), stará okna (nyní 24 ks nových oken) a ještě nás čeká fasáda (zatím nejsou peníze).
Takže jsme po té první „vlně“ rekonstrukcí dali vyšší pojistku.
Nepřihlášená Reed1

• Citovat
  • Upravit
kostycka
14.6.10 09:11

Záleží na Vás jestli se rozmýšlíte mezi nějakými kontkrétními pojišťovnami nebo jestli hledáte výhodnou cenu.
V připadě, že hledáte pojistku na opravdové zabezpečení podle Vašich představ, můžete se mi ozvat na E: kostycka@centrum.cz.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat