spoření pro mladé

12681
23.11.09 20:45

spoření pro mladé

Chci si zjednat nějaký stavební spoření, ale vůbec tomu nerozumím, aby jsem nespořila až do důchodu, ale taky si ty peníze mohla časem užít, aby to bylo co nejvýhodnější. Můžu dávat tak 2000 měsíčně, víc ne. Někdo mi doporučil Lišku, ale po 6 letech by jsem získala asi 17 000 navrch a to se mě teda nezdá, když si představím ty nervy s tím aby jsem to pak z nich ještě někdy dostala a oni nezkrachovali i s mýma korunkama. Poraďte mi někdo jak to funguje :?: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
23.11.09 21:26

Goldenko, Liška je dobrá, získáš víc než 17 000. Každý rok státní podpora z 2 000 kč je 3 000, což už je 18 000 kč + úroky. Přesně ti to neřeknu, ale finanční poradce od lišky určitě. My jí máme oba a oboum už vypršela doba a peníze jsme dostali úplně v pohodě. Z toho bych strach neměla. A hlavně takový spořitelny jsou určitě nějak pojištěný. A to by jsi nemohla spořit nikde, pokud máš strach z krachu. To se může stát všem spořitelnám. Jinak celá naše velká rodina má Lišku a nikdy nikdo neměl problémy. Ahoj a taky za náma zajdi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
akak
23.11.09 21:38

spoření

Pokud si dáš peníze do stavebního spoření tak je nejde nikdy vybrat dřív než po 6letech. Proto je lepší volit jinou variantu. Samo jen v tom okamžiku pokud opravdu nechceš aby byli tvé peníze těch 6let nedostupné.
U stavebního spoření je to, že pokud zaplatíš 20 000,– ročně dostaneš zhodnocení + 3000,– státní podporu. Nevýhoda je právě těch 6let, ale nemusíš spořit celou dobu. Pokud dam dáš ročně aspň peníze na poplatky tak se nic neděje. cca 1000,– Životní pojištění - jseš úrazově i životně pojištěná a podle toho jakou máš smlouvu a u koho můžeš část peněz vybrat dřív a nebo ponížit na minimum. Máš právo na daňovou úlevu 12000,– ročně. Zhodnocení bývá nejlepší, ale zase záleží co si tam dáš a na jak dlouho. Pro daňovou úlevu musí být do 60let.
TZV. program daňových úlev- neboli životko jinak. Nejseš pojištěná jen spoříš a peníze ti jdou prudce nahoru díky úroku. Stejné jako nahoře. Dostupnost dle smlouvy a firmy.
Penzijko- dostaneš od státu příspěvek a můžeš si po 15-18letech polovinu vybrat. Kdykoliv pozastavit placení u všech na 2roky a nebo snížit částky na minimum. Penzijní fondy jsou nejlépe jištěné a nemůžeš ( no i když v našem státě je možné vše) o ně přijít. Pokud budeš mít další dotaz stačí mi napsat.
Jana
sem na tuto diskuzy jsem spadla náhodou najdeš mě na modrem koniku pod janakropackova

• Citovat
  • Upravit
akak
23.11.09 21:42

jo a u penzijka je taky 12000,– ročně odečet z daní.
Jinak tak jak píše Veruš1 všechny pojišťovny a penzijní fondy jsou ze zákona pojištěny u repojišťoven. Ty jsou mezinárodní a penzijní je jištěno i státní garancí.

• Citovat
  • Upravit
25.11.09 00:55
akak píše:
jo a u penzijka je taky 12000,– ročně odečet z daní.
Jinak tak jak píše Veruš1 všechny pojišťovny a penzijní fondy jsou ze zákona pojištěny u repojišťoven. Ty jsou mezinárodní a penzijní je jištěno i státní garancí.

To se tady ale dovídám věci… Kdo Vám tohle zase nakukal? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
akak
25.11.09 08:39

Můj zaměstnavatel a cca měsíc staré zkoušky v české národní bance.

• Citovat
  • Upravit
25.11.09 23:30

A můžete nám říct, u koho pracujete?
Jsou to lži a pokud Vám lžou v takovýchto detailech, co potom v důležitějších věcech…

A ve zkouškách z pojišťovnictví to také stoprocentně není. Na vás je vidět, že jste opisoval(a).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.09 00:19

Goldenko, jen poznámka, pokud plánuješ, být nějaký čas na MD bez vedlejších příjmů, je ti odpočet daní na tu dobu nanic :wink:
Jsem tedy laik, ale nejbezpečnější a nejvýnosnější spoření na 6 let mi vychází právě stavebko. Pokud se ti nezdá Liška, na trhu je i pár dalších ústavů, např. Modrá pyramida, Wustenrot,…, navíc všechny jsou ze zákona pojištěné jak již bylo zmíněno.
Pokud si chceš nechat poradit od fin. poradců, tak to máš těžké, nikdy nevíš, jak moc je ten konkrétní nezávislý nebo znalý. Kontaktuj alespoň tři pokud možno nezávislé, z různých společností a vyber si pro sebe tu nejlepší variantu, však se ti tady jistě ještě nějací další nabídnou :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat