Krotitelé dluhů - sledujete?

9867
20.10.09 21:56

Krotitelé dluhů - sledujete?

Díváte se?

První řadu jsem nesledovala, ale druhou ano a musím přiznat, že mi to přijde mimořádně zajímavé. Přiznávám, že zrovna dneska se nestačím divit…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
20.10.09 22:04

Ahoj Lesi,občas taky koukám.A někdy se nestačím divit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.10.09 22:13

Taky jsem zrovna dokoukala, povídáme si o tom s mužem… Je to tragédie, ten chlap může vypadat na první pohled nelaskavě a krutě, ale překvapilo mě, že paní zase po celkové rekapitulaci vyhrabala další dluh… Asi má chudák důvod jí nevěřit.
Stejně ale nechápu, kam se jen tam může zatoulat půl milionu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.10.09 22:17

Mně je v tomto díle strašně divné, jak fungují - manžel netušil odkud jsou peníze, manželka si divoce půjčuje a on, jak zjistil pravdu, přestal fungovat úplně… To mi přijde jako strašná představa…

My taky máme dluhy - po svatbě jsem se zařídili na splátky, ale krátkodobé a věděli jsme, že na ně máme. Po narození dětí máme až hypotéku a stavebko na bydlení, ale k tomu už nic nevezmeme, bylo by to riskantní. No a těšíme se až půjdu do práce, pak snad bude víc peněz, máme v plánu refinancovat hypo, nějaké spoření a tak… Je to náročné, já vím, ale nejsme v neřešitelné situaci ani náhodou…

Děsí mě třeba ten případ mladé svobodné holky, která se zadlužila kvůli příteli a ten pak vzal kramle, nebo to, jak si pár mladých půjčil na byt - dlužili oba, ale vlastnil jen jeden (taky dost dobře zařízeno…). Mám tři holky, jak je naučit finanční gramotnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.10.09 22:25

No tušil, že jdou peníze z našetřených úspor a bezmezně ženě věřil. A já zas věřím tomu, že pokud se před tím o domácnost absolutně nestaral a všechno nechával na ní, netušil nic o cenách, nákladech a opravdu mohl mít pocit, že jim z příjmů i nějaké peníze zbývají, nehledě na to, že mu mohla třeba lhát o ceně pořízených dovolených a dalších věcí.

Ostatní díly jsem neviděla, takže případ holky nemohu posoudit.

Já myslím, že hodně z finanční gramotnosti děti poberou z domova, pokud vidí, že se nějakým způsobem hospodaří s penězmi, vezmou si ten model s sebou dál do života, ačkoliv já teda jsem asi výjimkou, protože u nás doma, když jsem byla malá, se o peníze hoodně bojovalo… Víš co, ono asi hrozně záleží na tom, s kým žiješ, my jsme oba tak akorát, ani nejsme šetřílci, ale ani nerozhazujem, oba vycítíme míru toho druhého, o koupi nákladnějších věcí se radíme a nikdy se ještě nestalo, že bychom si se svými požadavky nevyšli vstříc, protože o sobě víme, že uvažujeme reálně.

Někde jsem viděla dokonce kurz finanční gramotnosti.

Zatím mě ale zaráží, že Klárka jaksi nechápe hodnotu peněz. Asi na to jdu špatně… Má malé kapesné, má peníze, ale v podstatě jí věci kupujeme my, a když jí dovolíme utratit kapesně - chodí se poradit -, chce nakoupit otřesné kraviny. Nevím, kdybych jí nechala volnost, asi žádné peníze už nemá. Možná jí tu volnost mám nechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.10.09 22:33
makina píše:
No tušil, že jdou peníze z našetřených úspor a bezmezně ženě věřil. A já zas věřím tomu, že pokud se před tím o domácnost absolutně nestaral a všechno nechával na ní, netušil nic o cenách, nákladech a opravdu mohl mít pocit, že jim z příjmů i nějaké peníze zbývají, nehledě na to, že mu mohla třeba lhát o ceně pořízených dovolených a dalších věcí.

Ostatní díly jsem neviděla, takže případ holky nemohu posoudit.

Já myslím, že hodně z finanční gramotnosti děti poberou z domova, pokud vidí, že se nějakým způsobem hospodaří s penězmi, vezmou si ten model s sebou dál do života, ačkoliv já teda jsem asi výjimkou, protože u nás doma, když jsem byla malá, se o peníze hoodně bojovalo… Víš co, ono asi hrozně záleží na tom, s kým žiješ, my jsme oba tak akorát, ani nejsme šetřílci, ale ani nerozhazujem, oba vycítíme míru toho druhého, o koupi nákladnějších věcí se radíme a nikdy se ještě nestalo, že bychom si se svými požadavky nevyšli vstříc, protože o sobě víme, že uvažujeme reálně.

Někde jsem viděla dokonce kurz finanční gramotnosti.

Zatím mě ale zaráží, že Klárka jaksi nechápe hodnotu peněz. Asi na to jdu špatně… Má malé kapesné, má peníze, ale v podstatě jí věci kupujeme my, a když jí dovolíme utratit kapesně - chodí se poradit -, chce nakoupit otřesné kraviny. Nevím, kdybych jí nechala volnost, asi žádné peníze už nemá. Možná jí tu volnost mám nechat?

Jo, to je právě věc… Doma máme přehled oba, občas je to napjaté, ale víme o tom a raději se uskromníme než bysme se zadlužili. Třeba kontokorent máme už dávno ověřeno, že nechceme - dobrý sluha, ale zlý pán… Pořád si pamatuju, jak jsme se brali, neměli jsme nic a nevadilo nám to :) Naše rodiče nám dali vzdělání - víc vlastně ani dát nemohli :)

Pán v tomto díle - vem si, že děti v podstatě ignoroval… To mě snad děsí víc jak ty dluhy…

L.

PS: Adli taky netuší :) Ale je mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.10.09 22:39

ja dnešní díl nesledovala ale minulou řadu mám shlédlou a je teda pravda že mě (mimo jiné) zaujal ing et ing a zachvilu mudr David Kučera 8O 8O
O tom chlapci, zdá se, ještě uslyšíme.

jinak některé ty příběhy byly fakt děsivý- Fakt u některých stačí málo a celý domeček z karet se může sesypat (nemoc, vypoved atd..)

A zvlášt když nakupovali na spotrebni uvery kraviny (elektroniku atd..) kterou vlastně šíleně přeplatili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.10.09 22:46
janac píše:
ja dnešní díl nesledovala ale minulou řadu mám shlédlou a je teda pravda že mě (mimo jiné) zaujal ing et ing a zachvilu mudr David Kučera 8O 8O

To mi nic neříká, kdo to je? … Aha jeden z poradců - tím, že vynechávám jména, mi to nedocvaklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
20.10.09 22:52
Lesina píše:
janac píše:
To mi nic neříká, kdo to je? … Aha jeden z poradců - tím, že vynechávám jména, mi to nedocvaklo…

:oops: doufam, že se to smí..jojo, jeden z poradců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.10.09 22:57

Nesleduju, ale možná začnu :lol:

Jen chci napsat k tomu kontokorentu - taky jsem ráda, že už ho nemám - měla jsem 10000,– u Spořky a akorát to bylo k peklu, protože to, co jsem šla do mínusu mi stejnak příští měsíc chybělo, tak jsem šla zase do mínusu - a malinko víc… Vysekávala jsem se z toho rok a kdybych neporodila, tak jsem v mínusu dodnes :evil: Teď vím, že prostě když nemám, tak nemám a hotovo.

Ale je to hrůza, jak to někdo nechá dojít daleko a nakonec to celé pohřbí ještě půjčkou od Providentu a jiných podobných :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.10.09 23:00
Angua píše:
Nesleduju, ale možná začnu :lol:

Jen chci napsat k tomu kontokorentu - taky jsem ráda, že už ho nemám - měla jsem 10000,– u Spořky a akorát to bylo k peklu, protože to, co jsem šla do mínusu mi stejnak příští měsíc chybělo, tak jsem šla zase do mínusu - a malinko víc… Vysekávala jsem se z toho rok a kdybych neporodila, tak jsem v mínusu dodnes :evil: Teď vím, že prostě když nemám, tak nemám a hotovo.

Ale je to hrůza, jak to někdo nechá dojít daleko a nakonec to celé pohřbí ještě půjčkou od Providentu a jiných podobných :roll:

Ale všimni si, jak jsou reklamy na Provident těžce pohodové a přátelské… Šílený!!!

Nám po mašem zařizování na splátky chodila spousta karet - všechny jsme přestřihli :) Radši :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.10.09 23:04
Lesina píše:
Ale všimni si, jak jsou reklamy na Provident těžce pohodové a přátelské… Šílený!!!

No jo a ještě vyhraješ jízdní kolo a LCD televizi :evil: To mě berou mory u těch reklam :lol: :lol: :lol:

Nebo jak čekají to miminko (nebo už ho mají?) a volají Provident, aby koupili parádní kočárek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.10.09 23:07

Když jsem onehdá koukala do letáku Kaufland, tak jsem na reklamní stránce s úžasem viděla dvě reklamy, které se netýkaly půjček, a pak už jen půjčky pro důchodce, matky na md, bez potvrzení příjmů…
Přijde mi třeba otřesně půjčovat si u takovýhle společností na vánoční dárky, ale na druhou stranu se dokážu vcítit třeba do role maminky, která mít pro děti hezké vánoce za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
20.10.09 23:08
:roll:

Příspěvek upraven 12.12.11 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.10.09 23:13
makina píše:
Když jsem onehdá koukala do letáku Kaufland, tak jsem na reklamní stránce s úžasem viděla dvě reklamy, které se netýkaly půjček, a pak už jen půjčky pro důchodce, matky na md, bez potvrzení příjmů…
Přijde mi třeba otřesně půjčovat si u takovýhle společností na vánoční dárky, ale na druhou stranu se dokážu vcítit třeba do role maminky, která mít pro děti hezké vánoce za každou cenu.

Jako taky chápu, že chce mít hezké Vánoce, ale já jak vidím svůj rozpočet, tak bych to fakt neměla z čeho splácet - to radši budu půl roku žrát suché kůrky a dopřeju dětem, než toto…

Nejhorší jsou podle mě půjčky na vánoční dárky a na dovolenou… To prostě vím, že bude a můžu na to celý rok šetřit to, co by jinak sežrali lichváři - a ještě budu mít ve finále víc, než když si od nich půjčím…

zuzulenda píše:
A Provident? Asi největší peklo… :roll: A ty jejich reklamy?! Nakopat je někam.Určitě bych si vzala půjčku na kočárek…Když vím, že nemám peníze, tak si dítě pořídí málokdo… :roll:

Tak hlavně i když mám dítě a nemám peníze, tak si koupím kočár va bazaru a né nový za dvacku :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat