Životní pojištění
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Životní pojištění
Ahoj, prosím, mohl byste mi někdo doporučit dobré životní pojištění? Tzn za málo peněz hodně muziky
Představovala bych si platit cca 200,– měsíčně za pojištění pro případ smrti na 1 mil Kč. ANi moc nestojím o kapitálové, nezdá se mi výhodné, ale jestli někdo máte opačnou zkušenost, tak budu ráda, pokud napíšete opak. Pokud jste někdo přímo pojišťovák, tak napište SZ. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Děkuji za odpověď. Já bych spíš potřebovala takové pojištění, kde by pozůstalým vyplatili ten milion, kdybych opravdu „natáhla bačkory“ a kdybych přežila, tak nic. Teď nevím, jak se takovému pojištění říká - „na smrt“ ? Doufám, že to tak nereálné potom není
to kapitálové je vždycky dražší, protože ty peníze někdy člověk zpět dostane, i když se dožije, ale to bychom si už nemohli dovolit. Jde o to, že splácíme hypotéku a kdyby se stalo něco mně nebo partnerovi, tak to ten druhý prostě neutáhne, tak aby měl aspoň nějaké prostředky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reed, to bys byla hodná, jestli můžeš, tak mi prosím ten kontakt pošli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale právě že úrazové pojištění nekryje nic jiného, takže kdybys - nedejbože - onemocněla a umřela nebo něco takového, tak neodstane nikdo nic. To asi nechceš, ne?
Jinak si taky myslím, že platit 200 měsíčně a případně dostat milión je nereálné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tzv. rizikove zivotni pojisteni, taky to mame s MM stejne. My to mame oba taky na milion korun, ta vyska splatky zavisi od toho, do ktere rizikove skupiny te dle zamestnani zaradi (ted na RD je to myslim nejnizsi), taky na delce placeni. My jsme si to nastavili na 20 let, oba platime po 360Kc, akorat ja tam mam kvuli minimalne vysce mesicni splatky taky urazovy pripojisteni, manzel jenom ciste to rizikovy (je diky povolani ve 3.rizikovy skupine, je chlap, proto ten rozdil). A kdyz to budes platit ctvrtletne nebo rocne, tak muzes dostat par % slevu. Ale konkretne by jsi si to musela zjistit sama, kazda pojistovna ma jine pojistne podminky.
A nejsem pojistovak ![]()
- Citovat
- Upravit
jedná se o rizikové životní pojištění, nebo též pojištění pro případ smrti. Jak to kdo nazývá.
výše pojistného závisí kromě pojistné částky většinou na pojistné době a hlavně na věku a pohlaví. Sazby se odvíjí od tzv. pravděpodobnosti úmrtí (data např. dle statistického úřadu), čím je tato pravděpodobnost vyšší, tím je pojistka dražší. Tedy starší to mají dražší, též muži mají dražší než ženy. Nevím, pro jak starého a na jak dlouhou dobu pojistku chcete, ale 200 Kč je dost málo i na tuto čistou rizikovku (tj. bez spořící části, tj. když dožiju nedostanu nic). Taky pozor na to, že pojišťovny často mají nějaké stanovené minimální pojistné, často vyšší než 200 Kč. úrazové pojištění kryje jen když se něco stane v důsledku úrazu, ne např. nemoci, jak už tu zaznělo
zkus pobrouzdat po netu jednotlivých pojišťoven, měla bys najít podmínky jejich rizikových smluv, nebo je oslov, ať ti udělají nezávaznou nabídku.
pojišťovák nejsem, ale v oboru jsem pracovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi na tom tak špatně, že si můžeš dovolit jen 200,– kč měsíčně, tak jedině úvěrové životní pojištění, tam by se to mohlo možná i vejít, záleží podle věku.
Jo, kdyby jste svoje finance plánovali a řešili odborně, tak by nemusely být takové strachy…
Záleží na věku a stojí to do 200 Kč pro ženu ve věku 36 let. Úvěr 1 milión na 30 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
webdesign3000 píše:
Pokud jsi na tom tak špatně, že si můžeš dovolit jen 200,– kč měsíčně, tak jedině úvěrové životní pojištění, tam by se to mohlo možná i vejít, záleží podle věku.
Jo, kdyby jste svoje finance plánovali a řešili odborně, tak by nemusely být takové strachy…Záleží na věku a stojí to do 200 Kč pro ženu ve věku 36 let. Úvěr 1 milión na 30 let.
Nj, ale úvěrové životní pojištění se dá pouze vinkulovat bance, u které máme úvěr. Já potřebuji, aby ty peníze dostali ti pozůstalí.
By mne zajímalo, čo si také predstavujete pod pojmem odborně ![]()
Už se mi něco rýsuje, tak dám vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v tom případě ale bude řešení asi dražší.....
Jen nechápu, proč nemůžete nebo nechcete vinkulovat pojistné plnění ve prospěch banky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen chci poznamenat, že téma sleduji - a oceňuji, že debata zatím probíhá poměrně věcně, bez přímé reklamy… Prosím, abyste tu tenkou hranici nepřekročili.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předem se omlouvám, že moje odpověď bude tak dlouhá, ale chci, aby se určitého vysvětlení dočkali i laici, nikoliv pouze kolega webdesign ![]()
V první řadě je třeba si říci, že pojištění je vždy hlavně o pojištění. Spoření je druhořadý efekt, který ale může za určitých okolností býti efektem poměrně zajímavý.
Ovšem ten, kdo chce jen a pouze spořit, ten své peníze může na jiných investicích rozmnožit lépe.
Pojištění se spořením se dělí na investiční a kapitálové. Rozdíl je mezi nimi poměrně zá:,–(ní. V kapitálovém pojištění klient nemůže nikterak ovlivnit celkovou výši naspořené části, v investičním je to právě klient, který určuje, do čeho své peníze investuje.
Příznivci kapitálového pojištění argumentují danou úrokovou sazbou, ke které mohou dostat bonus. Ale pozor! Ta úroková sazba se počítá pouze z částky peněz, které jsou alokovány, tedy vloženy, na spoření.
V žádném případě to není tak, že když si platím kapitálové pojištění 1.000,–Kč měsíčně, jsou mi připsány za rok úroky z částky 12.000,–Kč.
Alokována - tedy určena na spoření, jde část tohoto finančního obnosu. Po odečtení veškerých poplatků za správu pojistky a rizika.
Podobně se chová i investiční životní pojištění. Ale vzhledem k vyšším výnosům lze z tohoto více prosperovat. Platí to i v době finanční krize. Zájemcům to mohu vysvětlit, ale teď bych se rád dostal k jádru pudla - tedy k té poplatkové struktuře, která je dle tvrzení webdesigna natolik rozdílná pro interní a externí prodejní síť u společnosti, pro kterou pracuji.
Podotýkám, že výše poplatků jsou uvedeny na webových stránkách. Naprosto stejná je výše jak inkasního polatku, tak hodnota poplatku za vedení pojistné smlouvy.
Drtivá většina pojišťoven vám v případě, že ukončíte svoji pojistku do dvou let naúčtuje storno poplatek ve výši sta procent. Tento poplatek je pro externí síť naší společnosti i ve třetím roce.
Zá:,–(ní rozdíl, pokud tedy hovoříme o případném zhodnocení investice, může být v alokaci. Tedy v tom, co jde na spoření.
A zde má webdesign pravdu. Pokud by výše mého spoření vycházela z částky 1.000,–Kč, a pokud budu mít pojistku 30 let, tak na spoření prostřednictvím naší spolenosti jde cca 327.000,–Kč, prostřednictvím určité externí prodejní sítě cca 338.000,–Kč. Pozor, tento model nevychází z toho, že celkem platím za pojištění 1.000,–Kč měsíčně. Beru to tak, že ta tisícovka vychází po odečtení všech dalších poplatků, které jsou pro interní i externí síť shodné. Viz stránky pojišťovny.
Co získá klient za to, že za třicet let mu je do spoření investováno o jedenáct tisíc korun méně?
Především servis po celou délku trvání smlouvy s minimálně jednou každoroční návštěvou, při které je klient osobně informován o stavu jeho spořícího účtu a jsou mu předány veškeré informace ohledně zhodnocení a případných dalších možností. Díky tomu lze zvolit výhodnější investiční strategii a těch jedenáct tisíc korun mu několikanásobně vrátit. Ono je totiž rozdíl, zda investujete do programu investování, který má za dvanáct let výkonnost 50% nebo do jiného, který má za tutéž dobu - i přes finanční krizi- výkonnost cca 160%. Ta čísla nejsou vycucaná z palce ani jiné části těla. Lze je poměrně snadno najít na internetových stránkách společnosti, kterou zastupuji.
Webdesign možná namítne, že pravidelný servis u klienta přece poskytují všechny společnosti.
Je to možné, ale já jsem se s takovou- při své několikaleté dráze- ještě u svých současných i potencionálních klientů nesetkal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechceš jít do politiky?
Na jednoduchou otázku mi odpovíš sálodlouhou odpovědí. ![]()
Já jsem neřekl, že poplatková struktura je natolik rozdílná, ale rozdíly tam jsou.
Co se týká poplatkové struktury, tam jsou na tom pojišťovny, které na tom jsou mnohem lépe.
Nicméně nechci tady rozebírat poplatkovou strukturu finančních produktů, jen jsem ukázal na to, že interní síť prodává dražší produkty. A servisem se to nedožene, ten je hodně podobný.
Na druhou stranu, pokud jsi schopen správně nastavit pojistku a jsi schopen poslat klienta do jiné pojišťovny z důvodu, že u AVIVY by byl v hodně rizikové skupině a tudíž by platil mnoho peněz, tak je to naprosto v pohodě:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm, o politice jsem uvažoval ![]()
Jinak s tím servisem to v žádném případě není všude stejné, takže to já osobně vidím jako velký benefit pro klienta.
Ať se maminy, které tyto stránky navštěvují a které mají pojistky - ať už u pojišťoven nebo přes makléřské firmy vyjádří k tomu, jak často vídají člověka, který s nimi pojistku uzavřel ![]()
Tedy pokud to není příbuzný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ta moje reakce byla tak obšírná proto, aby i laici lehce tušili, o čem se s webdesignem bavíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit