Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě si může dopsat co chce a kam chce.
Teprve po odstrojení a prohlídce havarovaného vozu v servisu se dá spolehlivě určit celý rozsah poškození.
Možná si myslíš, že jste na to na dálnici koukli, zapsali co bylo vidět okem, a tím to skončilo. V tom případě se mýlíš…
Řekla bych, že může, když tě o tom informoval. Škodu stejně zhodnotí likvidátor. Další závady se klidně mohou objevit až v servise při bližší obhlídce.
@Marcelinka1991 píše:
@Tala20 Dopsat si, tam jen tak něco nemůže.
A podruhé: Samozřejmě že může.
Výše škody se stanoví jindy, jinde a jinak než jen pouhým sepsáním záznamu o nehodě.
Kromě toho oba účastníci mají v ruce po jednom stejnopisu záznamu, takže je velice jednoduché zjistit co oba na místě skutečně podepsali.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat - cca dva týdny nazpět jsem na dálnici nabourala. Nic vážného, jenom jsem na tažném zařízení u auta přede mnou ťukla blinkr. To řešit nechci, já to nedobrzdila, moje chyba, kterou si uvědomuju.
Na místě se vypsal papír na pojišťovnu - pán mi pár dnů nazpět napsal, že si tam připsal ještě svoje auto, protože koule od vozejku mu prorazila zadní nárazník. Z místa jsou samozřejmě fotografie.
Na místě se vyplnilo to s tím tažným zařízením na což mám duplikát i já.Moje otázka - může takhle bez mého vědomí něco do toho papíru dopsat?
Takže jsi nabourala auto, vozík tažený za autem, nebo co se vlastně stalo?
@rmot píše:
Takže jsi nabourala auto, vozík tažený za autem, nebo co se vlastně stalo?
Nedobrzdila a nalitla nekomu do koule. No a zed se divi, ze i on ma poškozené auto.
A jinak, ja nemam pocit, ze by si tam neco „dopisoval“, to, zes mu bourala do koule v zapisu je, a on jen hlasi poškození, které to zapsané zpusobilo.
@j.a.n.i1 píše:
Nedobrzdila a nalitla nekomu do koule. No a zed se divi, ze i on ma poškozené auto.
No ono je to divné. Píše, že na tažném zařízení prorazila blinkr. Koule nemá blinkr. A že mu koule od vozíku prorazila nárazník. Takže tam vozík byl, ale ten nemá kouli. Takže tomu taky nerozumím.
Pokud má sundavaci kouli tak když netáhne vozík tak ji tam nemá vůbec mít. Takže teoreticky by to mohla být i jeho vina. Když by tam nebyla tak to nejspíš dobrzdis a nic by se nestalo.
@Hanula1212 píše:
No ono je to divné. Píše, že na tažném zařízení prorazila blinkr. Koule nemá blinkr. A že mu koule od vozíku prorazila nárazník. Takže tam vozík byl, ale ten nemá kouli. Takže tomu taky nerozumím.
Já to pochopila tak, že rozbitý blinkr má ona o jeho kouli. Ale je fakt, že to mohlo být i jak píšeš ty, ale pak i to je logické, pokud narazila do vozíku, tak ten jeho vozík mohl jemu poškodit jeho nárazník díky síle působící na kouli.
Příspěvek upraven 09.11.23 v 08:07
@JancaS84 No, ono to procento aut se sundavací koulí na našich silnicích není zas tak velké.
@j.a.n.i1 píše:
@JancaS84 No, ono to procento aut se sundavací koulí na našich silnicích není zas tak velké.
My ji zrovna máme, akorát se totálně sekla tak už taky nejde sundat
![]()
A nemyslí zakladatelka tím tažným zařízení vozík? A na tom mu ťukla blinkr, ten tím ťuknutím nějak poskočil a poškodil i auto? ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat - cca dva týdny nazpět jsem na dálnici nabourala. Nic vážného, jenom jsem na tažném zařízení u auta přede mnou ťukla blinkr. To řešit nechci, já to nedobrzdila, moje chyba, kterou si uvědomuju.
Na místě se vypsal papír na pojišťovnu - pán mi pár dnů nazpět napsal, že si tam připsal ještě svoje auto, protože koule od vozejku mu prorazila zadní nárazník. Z místa jsou samozřejmě fotografie.
Na místě se vyplnilo to s tím tažným zařízením na což mám duplikát i já.
Moje otázka - může takhle bez mého vědomí něco do toho papíru dopsat?