Pojistná událost - auto

Anonymní
8.11.23 20:07

Pojistná událost - auto

Ahoj holky, chci se zeptat - cca dva týdny nazpět jsem na dálnici nabourala. Nic vážného, jenom jsem na tažném zařízení u auta přede mnou ťukla blinkr. To řešit nechci, já to nedobrzdila, moje chyba, kterou si uvědomuju.
Na místě se vypsal papír na pojišťovnu - pán mi pár dnů nazpět napsal, že si tam připsal ještě svoje auto, protože koule od vozejku mu prorazila zadní nárazník. Z místa jsou samozřejmě fotografie.
Na místě se vyplnilo to s tím tažným zařízením na což mám duplikát i já.

Moje otázka - může takhle bez mého vědomí něco do toho papíru dopsat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tala20
8.11.23 20:16

Samozřejmě si může dopsat co chce a kam chce.

Teprve po odstrojení a prohlídce havarovaného vozu v servisu se dá spolehlivě určit celý rozsah poškození.

Možná si myslíš, že jste na to na dálnici koukli, zapsali co bylo vidět okem, a tím to skončilo. V tom případě se mýlíš…

• Citovat
  • Upravit
8.11.23 20:18

@Tala20
Dopsat si, tam jen tak něco nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
8.11.23 20:38

Řekla bych, že může, když tě o tom informoval. Škodu stejně zhodnotí likvidátor. Další závady se klidně mohou objevit až v servise při bližší obhlídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
8.11.23 21:11
@Marcelinka1991 píše:
@Tala20 Dopsat si, tam jen tak něco nemůže.

A podruhé: Samozřejmě že může.

Výše škody se stanoví jindy, jinde a jinak než jen pouhým sepsáním záznamu o nehodě.

Kromě toho oba účastníci mají v ruce po jednom stejnopisu záznamu, takže je velice jednoduché zjistit co oba na místě skutečně podepsali.

• Citovat
  • Upravit
8073
8.11.23 21:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat - cca dva týdny nazpět jsem na dálnici nabourala. Nic vážného, jenom jsem na tažném zařízení u auta přede mnou ťukla blinkr. To řešit nechci, já to nedobrzdila, moje chyba, kterou si uvědomuju.
Na místě se vypsal papír na pojišťovnu - pán mi pár dnů nazpět napsal, že si tam připsal ještě svoje auto, protože koule od vozejku mu prorazila zadní nárazník. Z místa jsou samozřejmě fotografie.
Na místě se vyplnilo to s tím tažným zařízením na což mám duplikát i já.Moje otázka - může takhle bez mého vědomí něco do toho papíru dopsat?

Takže jsi nabourala auto, vozík tažený za autem, nebo co se vlastně stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
9.11.23 06:31
@rmot píše:
Takže jsi nabourala auto, vozík tažený za autem, nebo co se vlastně stalo?

Nedobrzdila a nalitla nekomu do koule. No a zed se divi, ze i on ma poškozené auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
9.11.23 06:33

A jinak, ja nemam pocit, ze by si tam neco „dopisoval“, to, zes mu bourala do koule v zapisu je, a on jen hlasi poškození, které to zapsané zpusobilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
9.11.23 06:46

Může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
9.11.23 06:47
@j.a.n.i1 píše:
Nedobrzdila a nalitla nekomu do koule. No a zed se divi, ze i on ma poškozené auto.

No ono je to divné. Píše, že na tažném zařízení prorazila blinkr. Koule nemá blinkr. A že mu koule od vozíku prorazila nárazník. Takže tam vozík byl, ale ten nemá kouli. Takže tomu taky nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35794
9.11.23 07:20

Pokud má sundavaci kouli tak když netáhne vozík tak ji tam nemá vůbec mít. Takže teoreticky by to mohla být i jeho vina. Když by tam nebyla tak to nejspíš dobrzdis a nic by se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
9.11.23 08:03
@Hanula1212 píše:
No ono je to divné. Píše, že na tažném zařízení prorazila blinkr. Koule nemá blinkr. A že mu koule od vozíku prorazila nárazník. Takže tam vozík byl, ale ten nemá kouli. Takže tomu taky nerozumím.

Já to pochopila tak, že rozbitý blinkr má ona o jeho kouli. Ale je fakt, že to mohlo být i jak píšeš ty, ale pak i to je logické, pokud narazila do vozíku, tak ten jeho vozík mohl jemu poškodit jeho nárazník díky síle působící na kouli.

Příspěvek upraven 09.11.23 v 08:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
9.11.23 08:03

@JancaS84 No, ono to procento aut se sundavací koulí na našich silnicích není zas tak velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35794
9.11.23 08:18
@j.a.n.i1 píše:
@JancaS84 No, ono to procento aut se sundavací koulí na našich silnicích není zas tak velké.

My ji zrovna máme, akorát se totálně sekla tak už taky nejde sundat :D :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
9.11.23 08:35

A nemyslí zakladatelka tím tažným zařízení vozík? A na tom mu ťukla blinkr, ten tím ťuknutím nějak poskočil a poškodil i auto? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová