Pojistná udalost sklep

451
21.8.22 09:20

Pojistná udalost sklep

Dobrý den, třeba tomu někdo víc rozumí, tak jdu pro radu. V noci nám zateklo do sklepa nejspíš ucpaný kanál a slo to oknem. Moc vody tam nebylo třeba 1cm, ale s blahem, zeď znicena, koberce taky tak na vyhozeni, ale spis řeším mame tam 2 pračky a velky pultovy mrazák všechno novější a já teď řeším, hlasit i tuhle elektroniku i když funguje a nebo nehlasit? Jako vypada, že ji nic neni, ale co kdyz pak zniceho nic díky tomu odejde? A nebo ta troška vody tomu neublíží? Jako stare skříně s botama vem čert, ale z toho mám strach jestli se s tím mohlo něco stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14587
21.8.22 09:42

Vše se hlásí. Maximálně ti to neuznaji. Ale spíše asi bude třeba revize. A co rozvody elektřiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
21.8.22 10:01

Pokud mate pojistenou domacnost vcetne vybaveni sklepa, pak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
21.8.22 10:43

Musíš mít pojistné smlouvě vysloveně napsáno, že se pojištění vztahuje i na sklep (taky se za to připlácí), určitě to v pojistce není automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
21.8.22 10:52
@Semtex píše:
Vše se hlásí. Maximálně ti to neuznaji. Ale spíše asi bude třeba revize. A co rozvody elektřiny?

Elektřina je naštěstí výše, to je v pohodě. Spíš mi jde o tu pračku mám docela dráhou a mrazak taky nestal zrovna málo, ale nevim jestli taková troška vody tomu mohla nějak ublížit :nevim:
Pojištění máme i na sklep, už jsme čerpali kdysi při povodních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
21.8.22 11:02
@Alca1212 píše:
Elektřina je naštěstí výše, to je v pohodě. Spíš mi jde o tu pračku mám docela dráhou a mrazak taky nestal zrovna málo, ale nevim jestli taková troška vody tomu mohla nějak ublížit :nevim:
Pojištění máme i na sklep, už jsme čerpali kdysi při povodních

Je rozdil v pojisteni stavby a v pojisteni domacnosti.
Pokud jste ale meli jen 1 cm vody, tak to bude v pohode.
Nahlasit to muzete. Nic horsiho, nez ze vam pojistne plneni neuznaji, se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15808
21.8.22 11:03

Jestli tam byl centimetr vody, tak to těžko poškodí elektroniku. Tu poškodí vysoká vzdušná vlhkost, pokud nezahájíte kroky vedoucí k odstranění vody. Takže do likvidace dávat elektroniku v tomhle případě tak trochu zavání pojistným podvodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
21.8.22 11:13

@Zumpa
No já se v tom nevyznám proto se ptám. Žádný podvod nemám zapotřebí, jen se ptám jak to chodí. Taky mi přijde, že asi cm vody z bahnem tomu nic neudělá, ale samozřejmě kdyby ano tak by mě štvalo, že jsem to nenahlasila, protože spotřebiče jsou poměrně nové a drahé.
No už je vytreno, koberce vyhozené, kanál protáhly a vetra se, tak snad to bude v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný