Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, třeba tomu někdo víc rozumí, tak jdu pro radu. V noci nám zateklo do sklepa nejspíš ucpaný kanál a slo to oknem. Moc vody tam nebylo třeba 1cm, ale s blahem, zeď znicena, koberce taky tak na vyhozeni, ale spis řeším mame tam 2 pračky a velky pultovy mrazák všechno novější a já teď řeším, hlasit i tuhle elektroniku i když funguje a nebo nehlasit? Jako vypada, že ji nic neni, ale co kdyz pak zniceho nic díky tomu odejde? A nebo ta troška vody tomu neublíží? Jako stare skříně s botama vem čert, ale z toho mám strach jestli se s tím mohlo něco stát.
Vše se hlásí. Maximálně ti to neuznaji. Ale spíše asi bude třeba revize. A co rozvody elektřiny?
Pokud mate pojistenou domacnost vcetne vybaveni sklepa, pak ano.
Musíš mít pojistné smlouvě vysloveně napsáno, že se pojištění vztahuje i na sklep (taky se za to připlácí), určitě to v pojistce není automaticky.
@Semtex píše:
Vše se hlásí. Maximálně ti to neuznaji. Ale spíše asi bude třeba revize. A co rozvody elektřiny?
Elektřina je naštěstí výše, to je v pohodě. Spíš mi jde o tu pračku mám docela dráhou a mrazak taky nestal zrovna málo, ale nevim jestli taková troška vody tomu mohla nějak ublížit ![]()
Pojištění máme i na sklep, už jsme čerpali kdysi při povodních
@Alca1212 píše:
Elektřina je naštěstí výše, to je v pohodě. Spíš mi jde o tu pračku mám docela dráhou a mrazak taky nestal zrovna málo, ale nevim jestli taková troška vody tomu mohla nějak ublížit
Pojištění máme i na sklep, už jsme čerpali kdysi při povodních
Je rozdil v pojisteni stavby a v pojisteni domacnosti.
Pokud jste ale meli jen 1 cm vody, tak to bude v pohode.
Nahlasit to muzete. Nic horsiho, nez ze vam pojistne plneni neuznaji, se nestane.
Jestli tam byl centimetr vody, tak to těžko poškodí elektroniku. Tu poškodí vysoká vzdušná vlhkost, pokud nezahájíte kroky vedoucí k odstranění vody. Takže do likvidace dávat elektroniku v tomhle případě tak trochu zavání pojistným podvodem.
@Zumpa
No já se v tom nevyznám proto se ptám. Žádný podvod nemám zapotřebí, jen se ptám jak to chodí. Taky mi přijde, že asi cm vody z bahnem tomu nic neudělá, ale samozřejmě kdyby ano tak by mě štvalo, že jsem to nenahlasila, protože spotřebiče jsou poměrně nové a drahé.
No už je vytreno, koberce vyhozené, kanál protáhly a vetra se, tak snad to bude v pohodě