Placení nájmu - den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
18.8.22 23:39

Nájem

Ahoj.
Ptám se tady protože jsem snad prolezla celý internet a nenašla nic.
Mám problém a potřebuju poradit.
Platím nájem patnáctého ale vyplatu dostávám po 20tém nemám šanci našetřit dopředu jeden nájem a odpověď moji bytný byla… to není můj problém…mě to nezajímá… Tak si půjčte… Půjčuji si už pátý měsíc v kuse vždycky to vrátím ale nikdo už to absolvovat znovu nechce a já to chápu… Nevím co mám dělat výplatu mám v pondělí dnes je 18.8 čtvrtek a ona mi vyhrožuje že pokud jí to v pátek nepošlu vyhodí mě z bytu… Zaměstnavatel mi nepomůže fakturačku Dostane až v pondělí… Doteď jsem ji ten nájem posílala v pořádku vždy patnáctého.. křičela na mě do telefonu a na nejaky pan v pozadí… Typla bych že přítel řekl že pokud budu srát může mě hned přijet vystěhovat… Já nevím jak to mám udělat půjčovat si nikde nechci a nechápu proč mi nemůže vyjít vstříc… Mimochodem ona z toho nájmu pravděpodobně žije protože do telefonu mi řekla že si musí kvůli mě půjčovat… Nájem činí 9000 nechápu jak někdo může žít jen z něčího nájmu a nechápu proč mi nemůže vyjít vstříc když ví že to nemám jak udělat.. nevíte někdo co s tím? Mám nervy v kýblu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
18.8.22 23:46

Hledej si jiné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.22 23:47

@Ou na to teď nemám finance… To to nemá žádné řešení? 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
18.8.22 23:49

A to sis ani za těch 5 měsíců nebyla schopná našetřit 10k aby sis nemusela půjčovat a mohla nájem platit včas?
Tohle bych řešila asi jako ty, první měsíce si půjčila abych nájem zaplatila včas, ale taky bych makala jak mourovatá abych so vytvořila nějakou rezervu a i před výplatou na ten nájem měla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3457
18.8.22 23:51
@Alpha091 píše:
Ahoj.
Ptám se tady protože jsem snad prolezla celý internet a nenašla nic.
Mám problém a potřebuju poradit.
Platím nájem patnáctého ale vyplatu dostávám po 20tém nemám šanci našetřit dopředu jeden nájem a odpověď moji bytný byla… to není můj problém…mě to nezajímá… Tak si půjčte… Půjčuji si už pátý měsíc v kuse vždycky to vrátím ale nikdo už to absolvovat znovu nechce a já to chápu… Nevím co mám dělat výplatu mám v pondělí dnes je 18.8 čtvrtek a ona mi vyhrožuje že pokud jí to v pátek nepošlu vyhodí mě z bytu… Zaměstnavatel mi nepomůže fakturačku Dostane až v pondělí… Doteď jsem ji ten nájem posílala v pořádku vždy patnáctého.. křičela na mě do telefonu a na nejaky pan v pozadí… Typla bych že přítel řekl že pokud budu srát může mě hned přijet vystěhovat… Já nevím jak to mám udělat půjčovat si nikde nechci a nechápu proč mi nemůže vyjít vstříc… Mimochodem ona z toho nájmu pravděpodobně žije protože do telefonu mi řekla že si musí kvůli mě půjčovat… Nájem činí 9000 nechápu jak někdo může žít jen z něčího nájmu a nechápu proč mi nemůže vyjít vstříc když ví že to nemám jak udělat.. nevíte někdo co s tím? Mám nervy v kýblu… :(

Požádej si o příspěvek na bydlení. To je teď děsně in.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
18.8.22 23:52

Předem bych bytnou ujistila, že je to naposledy, co ji zaplatíš pozdě (nebo jí můžeš poslat alespoň část peněz?).
A v práci bych vysvětlila situaci a domluvila si pravidelné zálohy na mzdu. Žádné jiné schůdnější řešení mě nenapadá, ale o změně bydlení bych tedy uvažovala také. A začala šetřit, na jednu stranu nechápeš, že je někdo závislý na 9 tisicovkách a na straně druhé je nemáš ani ty jako nějakou rezervu. Vyhledej si pravidlo 50/30/20.
Pokud máš opravdu nízký příjem, existují způsoby, jakými lze dosáhnout příspěvků od státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.22 23:53

@Gracetheworld omlouvám se ale výčitky mi fakt nepomohou… Nemusíte být hned toxická já chtěla vědět jestli se to dá nějak vyřešit a ne se tu nechat zesekýrovat… Mám problémy z minulosti které se mi ještě nepodařilo zdárně vyřešit proto si nedokážu našetřit na nájem do předu a půjčit si také nemohu vím že po pokud bych to nevrátila pak z vyplaty nedokázala bych to vrátit vůbec do té doby či bych nevyřešila své problémy a vim že by mi s tím nikdo nepočkal a ne nemůžu to vracet ani po na splátkách prosím nesuďte mě když nic nevíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
18.8.22 23:54

@Alpha091 a nemůžeš si v bankovnictví aktivovat kontokorent? Pokud ho splatíš do měsíce, tak tě to nic nestojí a vyřeší to tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.8.22 23:54

Ty nemáš na zaplacení nájmu včas a zároveň nechápeš, že někdo žije z tvého nájmu :mrgreen: a zároveň asi obě neumíte ani přečíst, co je ve smlouvě a v zákonech… :think: Tím začni. Vyhodit tě pronajimatel může po třech nezaplacených nájmech. Pokud se jen opožďuješ s placením, tak ti tam pouze může naskakovat penále a tam potom záleží, jak to máte napsané ve smlouvě. Pozor, jde to účtovat i na konci smluvního vztahu, tj. že to teď nemusí řešit, ale až budeš odcházet z bytu, tak si udělá tabulku plateb a spočte ti všechny zpožděné platby (dny, o které ses zpozdila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.8.22 23:57

@foxtauri můžu ji poslat jen 1300 co jsem dnes sehnala… Zaměstnavatel mi dával zálohu na najem ale před dvěmi měsíci stáhnul nejvyšší zálohu na 6000 bez vyjímky… A tím mi to právě celý podělal ale nemůžu mu to vyčítat jeho starost to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.8.22 23:57

Edit, pardon, spatne jsem pochopila, ze se jedna o reseni problemu tedy ne dlouhodobe

Příspěvek upraven 19.08.22 v 00:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
19.8.22 00:01
@Alpha091 píše:
@foxtauri můžu ji poslat jen 1300 co jsem dnes sehnala… Zaměstnavatel mi dával zálohu na najem ale před dvěmi měsíci stáhnul nejvyšší zálohu na 6000 bez vyjímky… A tím mi to právě celý podělal ale nemůžu mu to vyčítat jeho starost to není…

A co v tom tedy je? Dluhy, exekuce? Určitě jsou neziskovky, které v tomto dokážou pomoct nebo minimálně poradit.
Co různé příspěvky? Třeba ten vysmívaný na bydlení? Vím, že to nebude hned, ale do budoucna by ti to pomoct mohlo.
Zvážila bych i tu domluvu s bytnou, ostatně nic jiného ti ani nezbyde, nevím, jak jinak sehnat peníze v tak krátkém čase. Mimochodem, docela mě děsí, že píšeš, že jsi sehnala 1.300, to nemáš vůbec nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
19.8.22 00:01

S naší nájemnicí jsme se hned na začátku v klidu domluvili a do smlouvy uvedli, že bude platit až ke 20. dni měsíce, protože výplatu má 15. Normální mezilidská domluva, ona platí včas, my jsme spokojení. Ale chce to řešit hned na začátku. Nájemníka typu zakladatelky bych opravdu nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
28
19.8.22 00:02

@tartaletka jen jsem řekla že to nechápu… Já bych měla na splacení včas nebýt té zkrouhnuté zálohy… Jen mi přijde hloupé aby na mě někdo křičel a pak někdo cizí vyhrožoval že mě pojede vyhodit z bytu když to nezaplatim v pátek. Řekla jsem jí že to dostane v pondělí že to nemám jak teď udělat zaměstnavatel mě odbyl že prostě v pondělí…já se jí omluvila že to prostě jinak nejde…nikdy predtim jsem to pozdě nezaplatila tak nechápu nahednou takovej výbuch..kdyby se mi to stalo vícekrát po sobě neřeknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
19.8.22 00:03
@Pimperelle píše:
S naší nájemnicí jsme se hned na začátku v klidu domluvili a do smlouvy uvedli, že bude platit až ke 20. dni měsíce, protože výplatu má 15. Normální mezilidská domluva, ona platí včas, my jsme spokojení. Ale chce to řešit hned na začátku. Nájemníka typu zakladatelky bych opravdu nechtěla.

Ale ona píše, že je to teď poprvé, co potřebuje, aby ji bytná vyšla vstříc, jestli je to pravda ovšem. Nechci to hodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný