Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ZvědaváTerr píše:
A to nejsi schopna si hned po výplatě odložit 9 tisíc někam bokem ať máš na zaplacení? Vždyť je přece jedno jestli ty peníze zaplatíš hned nebo později 🤦
Chudák paní, že má v nájmu takového negramota a musí z tebe každý měsíc nájem tahat..taky bych tě z bytu vyhodila 🤷
Ty jsi to nečetla moc pozorně, co? Zaprvé, zakladatelka má nějaké kostlivce ve skříni, prý neušetří. Za další, prý je to poprvé, co chce platbu nájmu posunout.
Tak pochopitelně je to služba u které se předpokládá nějaká finanční gramotnost. Pravda, ta tu asi schází, protože je normální mít minimálně tříměsíční rezervu a to včetně nečekaných výdajů
@foxtauri píše:
Nejsem si jistá, jestli je kontokorent správné řešení. Zaprvé, kvůli problémům z minulosti, o kterých zakladatelka píše, ji ho vůbec nemusí zřídit, to ad jedna. Ad dva, mohlo by být příliš lákavé peníze použít a nechat si „to navíc“, což by vytvořilo další zbytečnou zátěž na každoměsíčních poplatcích.
@Prostě Vodnář píše:
Tak pochopitelně je to služba u které se předpokládá nějaká finanční gramotnost. Pravda, ta tu asi schází, protože je normální mít minimálně tříměsíční rezervu a to včetně nečekaných výdajů
Právě
znám případy z mého okolí, kteří raději platí pozdě složenky, protože se rádi kochají na peníze, které mají na účtu. Rozumíte tomu? ![]()
Kdyby na tom účtě byly alespoň peníze a mohli vidět tu hromádku, ale tam jsou jen čísla. Už jen to, že někomu pořád chodí složenky…
@foxtauri píše:
Právěznám případy z mého okolí, kteří raději platí pozdě složenky, protože se rádi kochají na peníze, které mají na účtu. Rozumíte tomu?
@foxtauri ale je přece úplně jedno že je to poprvé, má podepsanou smlouvu a majitelka má mít peníze na účtu v termínu který si určili. Ta majitelka nemá povinnost ji vycházet vstříct, předpokládám že i ona musí platit poplatky za ten daný byt a proto ten nájem nejspíš potřebuje… Navíc ze zakladatelky dodatečně vylezlo že má exekuce, to něco říká o její finanční gramotnosti… každopádně to není problém majitelky 🤷
@ZvědaváTerr píše:
@foxtauri ale je přece úplně jedno že je to poprvé, má podepsanou smlouvu a majitelka má mít peníze na účtu v termínu který si určili. Ta majitelka nemá povinnost ji vycházet vstříct, předpokládám že i ona musí platit poplatky za ten daný byt a proto ten nájem nejspíš potřebuje… Navíc ze zakladatelky dodatečně vylezlo že má exekuce, to něco říká o její finanční gramotnosti… každopádně to není problém majitelky 🤷
To já vůbec nepopírám. Jako takhle, chápu, že termíny jsou termíny, ale i v různých institucích si dokáží lidi vyjít vstříc a dohodnout se, nicméně věřitelé tuto povinnost samozřejmě nemají.
@Eliška píše:Řekla bych, že ty podstatné určitě ne.
Ad kontokorent, radši ne, píše, že není schopna ušetřit, může to být začátek spirály. Rozhodně (jednorázový) příjem navíc. Ale nejsem si jistá, že víme všechny podstatné informace.
My pronajímáme a máme to do 20, byl to můj nápad. Ale dle manžela špatný, protože se nám vše posílá k 15 (hypo, energie), takže jsme těch pár dní v mínusu (cca 13500tis - nájem+energie). Zbytečně. V prosinci jim končí smlouva a datum posuneme. A je nám asi tak nějak jedno, že mají výplatu kolem 20
nechtějí to akceptovat? Mohou jít do jiného podnájmu
zařiď si kontokorent, jiné řešení to nemá. Myslím, že to zas tak špatné není, stejně do to měsíce vždy splatíš a v mezičase ten jeden nájem prostě našetři.
@bublifucekk píše:
zařiď si kontokorent, jiné řešení to nemá. Myslím, že to zas tak špatné není, stejně do to měsíce vždy splatíš a v mezičase ten jeden nájem prostě našetři.
tak obecně nemám s kontokorentem problém, ale v tomhle případě mi to nepřijde jako dobrá volba. co mě zaujalo, že zakladatelka psala, že dokud zaměstnavatel vyplácel zálohy, tak neměla s placením nájmu včas problém, ale pak že začal vyplácet maximálně šest tisíc, takže ona v tuhle chvíli může zaplatit jenom půjčených třináct stovek
jako pokud dokáže rozpustit šest tisíc, o kterých ví, že je potřebuje na nájem, tak kontokorent pro ni bude cesta do pekel, protože má potenciál ho rozfofrovat dřív, než vůbec k zaplacení nájmu dojde a na nějaké pravidelné doplňování dlužné částky se taky asi moc spoléhat nedá ![]()
@ZvědaváTerr já někde psala že je to každý měsíc?… Poprvé za 4 roky jsem ji to poslala místo 15… 19 a ona se mnou jednala jako s někým kdo to dělá každý měsíc…
@sagina já těch 6000 ani nedostala protože pan milej šef odjel v úterý na dovolenou a nikomu se to neuráčil oznámit.. když jsme si jeli pro zálohy bylo nám oznámeno že všechno až v pondělí.
@foxtauri tak za prvé víte úplný prdlajs o tom proč mám exekuce… V 18cti jsem k nim přišla jak slepá k houslím protože se nakonec ukázalo že v mých 15cti moje milá maminka nezaplatila pokutu kterou jsem dostala… Prý že zapomněla… Absolutní distanc od situace… Všechno si vyřeš sama… Náklady možná platí ale všechno co se v tom bytě rozbije a nebo rozbité bylo včetně nového bojleru jsem si musela financovat sama a milá paní bytná nemusela ani hnout prstem… Takže vyjít vstříc klidně mohla když už ne změnit datum tak aspoň pro tentokrát a ne mi vyhrožovat do mobilu že mě přijedou vyhodit…
@bublifucekk píše:Ty máš teda přístup, to je snem každého nájemce. Od věci, když víte, ze mají výplatu okolo 20, proč si neposunete trvale platby? Nebo nevyžadujete nájem na měsíc dopředu? Nebo Vam odejde vše co na účtu máte, ze jste v mínusu? To z čeho pak žijete než Vám dojde ten nájem? Si nedokážu představit teda..
My pronajímáme a máme to do 20, byl to můj nápad. Ale dle manžela špatný, protože se nám vše posílá k 15 (hypo, energie), takže jsme těch pár dní v mínusu (cca 13500tis - nájem+energie). Zbytečně. V prosinci jim končí smlouva a datum posuneme. A je nám asi tak nějak jedno, že mají výplatu kolem 20nechtějí to akceptovat? Mohou jít do jiného podnájmu
@Alpha091 a proč nevyužiješ milostivé léto? Pokud je to opravdu pokuta, tak máš určitě jistinu úplně minimální a platí se jenom kolem tisícovky exekutorovi… To by bylo pro tebe vysvobození, ne? Tím spíš, bych si teď našla brigádu, ať se toho můžeš zbavit a mít klid.
@Alpha091 píše:
@ZvědaváTerr já někde psala že je to každý měsíc?… Poprvé za 4 roky jsem ji to poslala místo 15… 19 a ona se mnou jednala jako s někým kdo to dělá každý měsíc…
Patnacteho ma mit majitelka penize na uctu, ne ze je mas ty odesilat. Pokud to tak delas, platis pravidelne pozde.
@Alpha091 píše:
@foxtauri tak za prvé víte úplný prdlajs o tom proč mám exekuce… V 18cti jsem k nim přišla jak slepá k houslím protože se nakonec ukázalo že v mých 15cti moje milá maminka nezaplatila pokutu kterou jsem dostala… Prý že zapomněla… Absolutní distanc od situace… Všechno si vyřeš sama… Náklady možná platí ale všechno co se v tom bytě rozbije a nebo rozbité bylo včetně nového bojleru jsem si musela financovat sama a milá paní bytná nemusela ani hnout prstem… Takže vyjít vstříc klidně mohla když už ne změnit datum tak aspoň pro tentokrát a ne mi vyhrožovat do mobilu že mě přijedou vyhodit…
Proc si tedy loni nevyuzila milostive leto, ktere se prave na tento typ dluhu (pokuty dopr. podniku, ZP, odpady atd.)? Zaplatila bys pouze tu pokutu, bez exekucnich poplatku i bez penale, tedy cca tisicovku. Ono to ale bude trochu jinak, ze?
Neverim, ze by kdokoliv platil majiteli novy bojler.