Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alpha091 píše:
Ahoj.
Ptám se tady protože jsem snad prolezla celý internet a nenašla nic.
Mám problém a potřebuju poradit.
Platím nájem patnáctého ale vyplatu dostávám po 20tém nemám šanci našetřit dopředu jeden nájem a odpověď moji bytný byla… to není můj problém…mě to nezajímá… Tak si půjčte… Půjčuji si už pátý měsíc v kuse vždycky to vrátím ale nikdo už to absolvovat znovu nechce a já to chápu… Nevím co mám dělat výplatu mám v pondělí dnes je 18.8 čtvrtek a ona mi vyhrožuje že pokud jí to v pátek nepošlu vyhodí mě z bytu… Zaměstnavatel mi nepomůže fakturačku Dostane až v pondělí… Doteď jsem ji ten nájem posílala v pořádku vždy patnáctého.. křičela na mě do telefonu a na nejaky pan v pozadí… Typla bych že přítel řekl že pokud budu srát může mě hned přijet vystěhovat… Já nevím jak to mám udělat půjčovat si nikde nechci a nechápu proč mi nemůže vyjít vstříc… Mimochodem ona z toho nájmu pravděpodobně žije protože do telefonu mi řekla že si musí kvůli mě půjčovat… Nájem činí 9000 nechápu jak někdo může žít jen z něčího nájmu a nechápu proč mi nemůže vyjít vstříc když ví že to nemám jak udělat.. nevíte někdo co s tím? Mám nervy v kýblu…
A proc si to bytné neřekla rovnou? Ze to nejsi schopná platit k patnáctému? Ja bych si teda hledala jiné bydlení.. tohle by mě každý měsíc nebavilo řešit.
Taky si myslím. Že by bylo lepší, ať si najdeš jiné bydlení. I majitel bytu by mohl být člověk a být vstřícný.
@Pimperelle pardon ale když jsem se nastěhovala výplatu jsem měla pátého… změnila jsem zaměstnání kde je vyplata 20 majitelka mi nechce přehodit datum o 5 dní a má s tím problém jako kdybych ho chtěla přehodit až na konec měsíce… Co jsem podle vás udělala špatně…? Mam jít a hledat práci kde je vyplata před 15 ctym a nebo???… Nemůžu si dovolit hledat jinou práci…
@Alpha091 tak o jiných finančních problémech v tvém prvním příspěvku nepadlo ani slovo, netřeba mě hned obviňovat z toxicity.
Bohužel se tu objevuje hodně uživatelek které rozfrcají celou výplatu a pak tu pláčou že před výplatou nemají ani na rohlík.
Těmi problémy z minulosti myslíš co? Dluhy? Exekuce? To totiž dost ovlivňuje tvoje možnosti.
V každém případě by sis měla zaměstnavatele požádat o zálohu na mzdu, a snažit se zvýšit svůj příjem aby sis vytvořila nějakou rezervu. Takže sehnat ještě druhou práci, nebo brigádu.
Pár měsíců se dá jet v tempu že chodíš do práce a o víkendu ještě na brigády. Nedá se to vydržet nějak extra dlouhodobě, ale tobě by fakt asi stačilo pár měsíců aby ses trochu finančně stabilizovala.
Nebo co se poohlédnout po lépe placeném zaměstnání?
@foxtauri Ale ona píše, že si půjčuje pravidelně již několik měsíců, tedy už na začátku musela vědět, že jí termíny výplaty a placení nájmu nesedí.
@EvieK řekla… Mám si půjčit… a ji to nezajímá… Řešila jsem to hned jak jsem změnila zaměstnání
@Alpha091 píše:
@EvieK řekla… Mám si půjčit… a ji to nezajímá… Řešila jsem to hned jak jsem změnila zaměstnání
Hele no jak v tom bytě chces být, tak si někde tu částku půjč, předplatis si nájem na měsíc dopředu a je to.
Pak ti nemohou rict absolutně nic.
@foxtauri nikdy jsem ji o nic neprosila a vždycky platila včas… Jen covid mě donutil změnit práci a od té doby je to takhle na facku… Vždycky jsem to nějak vyřešila… Ale řešení došli… Říkala jsem jí to už na začátku měsíce… Že jestli bude problém že to pošlu 20… Řekla že se mám snažit poslat to patnáctého… Snažila jsem se… Netušila jsem že bude reagovat takhle vztekle
za a) problemy res pisemne, at mas dukazy
za b) zacni tim, ze si dobre precti smlouvu a nacti si zakonik a o ten se opri. Co je v zakoniku, to je dano, i kdyby ve smlouve bylo napsano cokoli
za c) nikdo te nemuze vyhodit, dokud platis, i kdyz se zpozdenim. Vyhodit te muze az po tom, co dluzis tri najmy. Pokud se jen zpozdis, muze ti pocitat urok z prodleni. Ten mas bud napsany ve smlouve, nebo se pocita podle ČNB, kazdy rok se vyse meni.
Zde si muzes neco nacist: https://www.gpre.cz/…plati-najem/
Jestli nemas vubec zadny majetek, bez si na urad prace pozadat o hmotnou nouzi - „jednorazovy mimoradny prispevek“, hnedocesi tam na to stoji furt
.
Nebo si najit na vikendy brigadu a jeden mesic striktne varit ze zakladnich surovin, popr. vyuzit potravinovou banku, a nikam, ale fakt nikam nechodit.
@Alpha091 jako máš jasně danou splatnost, tak ji prostě dodrzuj.. evidentně jsi to věděla od začátku
řešení je na tvé straně
@Alpha091 Co nějaký kontokorent na účtu u Tvé banky, pokud máš stálý příjem? Plus samozřejmě vyřídit příspěvek na bydlení.
Kontokorent, pokud je rozumně používán a vždy ho dorovná výplata, je ta nejlepší cesta k drobné půjčce.
Dále si přečti NOZ, druhý den po splatnosti nájemného Tě vystěhovat nemůže.
Napadá mě řešení - jeden měsíc vydelis 9000kc počtem dní v měsíci a doplatis bytné peníze za ty dny navíc ( do výplaty) s tím, že ji poprosíš o posunutí kazdomesicnoho termínu platby nájmu. Das ji třeba deset a půl. A další měsíce budeš platit toho dvacátého. Popř. Ji to zaokrouhlis na dva litry a poprosíš, ať ti dá novou smlouvu a posunutým termínem. Takhle jste ve stresu obě.
Porid si kontokorent. 15 vyberes, 20 ti prijdou penize a kontokorent smaznes…
Jdi do banky a buď si pořiď kontokorent nebo si vezmi půjčku a splácej ji po částech. Pokud má majitelka byt na hypotéku, tak se nedivím, že prská, když musí platit splátky.