Placení nájmu - den

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3790
19.8.22 07:29

Půjčuj si, snaž se šetřit, popros rodiče, příbuzné, najdi si přivýdělek, ale plať jí řádně a včas. Jinak budeš problémová a ona se tě ráda zbaví. Nevím, kde ten nájem máš, ale 9 tisíc v této době je nízké nájemné, jinde bys ho měla zřejmě vyšší. Tak si toho važ a nedělej problémy. Navíc se nájemné skoro všude platí do pátého daného měsíce, takže patnáctého je ještě luxusní termín. K tomu zaměstnavatel porušuje ZP, protože máš mít výplatu do desátého v měsíci. Tam se spíš obrať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
19.8.22 07:57
@Da12 píše:
Půjčuj si, snaž se šetřit, popros rodiče, příbuzné, najdi si přivýdělek, ale plať jí řádně a včas. Jinak budeš problémová a ona se tě ráda zbaví. Nevím, kde ten nájem máš, ale 9 tisíc v této době je nízké nájemné, jinde bys ho měla zřejmě vyšší. Tak si toho važ a nedělej problémy. Navíc se nájemné skoro všude platí do pátého daného měsíce, takže patnáctého je ještě luxusní termín. K tomu zaměstnavatel porušuje ZP, protože máš mít výplatu do desátého v měsíci. Tam se spíš obrať.

Zaměstnavatel nic neporušuje. Mzdu může vyplatit kdykoliv do konce měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
19.8.22 07:59

A to nejsi schopna si hned po výplatě odložit 9 tisíc někam bokem ať máš na zaplacení? Vždyť je přece jedno jestli ty peníze zaplatíš hned nebo později 🤦
Chudák paní, že má v nájmu takového negramota a musí z tebe každý měsíc nájem tahat..taky bych tě z bytu vyhodila 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
19.8.22 08:18

Zakladatelko, paní ti zřejmě vstříc nevyjde( i když já osobně to nechápu),takže já bych to vyřešila víkendovou brigádou a těch 9 tis si prostě vydělala, jiné řešení nevidím. Děti máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79765
19.8.22 08:25
@Alpha091 píše:
@Pimperelle pardon ale když jsem se nastěhovala výplatu jsem měla pátého… změnila jsem zaměstnání kde je vyplata 20 majitelka mi nechce přehodit datum o 5 dní a má s tím problém jako kdybych ho chtěla přehodit až na konec měsíce… Co jsem podle vás udělala špatně…? Mam jít a hledat práci kde je vyplata před 15 ctym a nebo???… Nemůžu si dovolit hledat jinou práci…

Nemusíš, ale našla bych si třeba na jeden měsíc víkendové brigády, z toho bych uskudlila tu desítku a bylo by po potížích. To jsi mohla za těch pět měsíců, co si pujcujes, mít vyřešeno. Z výplaty ušetřit po ticce, a pět vydělat a můžu klidně spát. Ona totiž ta majitelka může mít stejný problém jako ty, tvůj nájem placený 15. ji třeba pomáhá hradit nějaký úvěr, víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
19.8.22 08:39

Ad kontokorent, radši ne, píše, že není schopna ušetřit, může to být začátek spirály. Rozhodně (jednorázový) příjem navíc. Ale nejsem si jistá, že víme všechny podstatné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
19.8.22 08:56

Pokud mas splatnost 15., znamena to, ze v ten den ma mit majitelka penize na uctu, ne ze ty je mas do toho dne odeslat. I majitel nemovitosti ma sve zavazky, ktere musi hradit.
Jinak mi prijde usmevne, ze se podivujes, ze ona snad z tech penez zije, ale sama nejsi schopna odkladat si po par stovkach a nasetrit 9000. A vymluvy na covid neberu, je tu uz pres dva roky, i po dvoustovce bys to jiz mela nasetreno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5588
19.8.22 09:04
@Eliška píše:
Ad kontokorent, radši ne, píše, že není schopna ušetřit, může to být začátek spirály. Rozhodně (jednorázový) příjem navíc. Ale nejsem si jistá, že víme všechny podstatné informace.

Psala že si ani nemůže půjčit kde jsou splátky, čichám tady nějaké již existující dluhy, nebo exekuce. Myslím že kontokorent jí žádná banka možná ani neposkytne.
Když jsem se podivila nad tím že za těch 5 mesíců si na ten nájem dopředu neušetřila, zakladatelka se urazila a napsala mi že jsem toxická :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
19.8.22 09:16

Pokud jsi opravdu nikdy nedlužila a snažila ses dohodnout, tak by majitelka mohla mít pochopení. Je mi jasné, že i ona sama musí dodržovat termíny, tak jí to může dělat problémy. Jen tak vyhodit tě nemůžou, pokud jsi nakonec vždy zaplatila. Můžou ti naúčtovat penále a můžou ti neprodloužit smlouvu. Popravdě, já bych nezůstávala v bytě, pokud by na mě řvali a vyhrožovali by mi. Jak píšu, jestli ty jednáš slušně, měla by i ona. A hlavně - už to někdo psal - se snaž všechno řešit písemně nebo mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
19.8.22 09:23
@greenapple píše:
Pokud jsi opravdu nikdy nedlužila a snažila ses dohodnout, tak by majitelka mohla mít pochopení. Je mi jasné, že i ona sama musí dodržovat termíny, tak jí to může dělat problémy. Jen tak vyhodit tě nemůžou, pokud jsi nakonec vždy zaplatila. Můžou ti naúčtovat penále a můžou ti neprodloužit smlouvu. Popravdě, já bych nezůstávala v bytě, pokud by na mě řvali a vyhrožovali by mi. Jak píšu, jestli ty jednáš slušně, měla by i ona. A hlavně - už to někdo psal - se snaž všechno řešit písemně nebo mailem.

Rvani je mimo, ale majitelka je ve stejne situaci jako zakladatelka, ma zavazky k urcitemu datu a potrebuje je splacet. Nastavila smlouvu tak, aby to fungovalo a ted zakladatelka neplati a majitelka ma. problem.

Byt zakladatelkou, tak maknu par vikendu, nebo nocnich a tech 9 tisic nekde rychle vydelam, at z toho kruhu vyskoci. Kontrokorent je reseni na tenhle mesic, ale nekdo kdo neni schopen si usetrit na 1 najem, by do nej nemel jit, je to cesta do pekel. Dnes nema na najem, priste se ji pokazi televize a uz to jede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
19.8.22 09:26

Šla bych na brigádu. Jako nemít rezervních 10.000,– je fakt smutný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
19.8.22 09:31
@heluska1992 píše: Šla bych na brigádu. Jako nemít rezervních 10.000,– je fakt smutný

Za 5 mesicu nenasetrit a jeste se divit, ze majitelka ty penize potrebuje, ze z toho zije, kdyz ona sama zije od vyplaty k vyplate. Ted v lete je spousta brigad, staci chtit.

Majitelka z toho musi platit zalohy na energie v byte, coz tedy 9000 najem celkem s energiemi je nejak moc levny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
19.8.22 09:37
@Da12 píše:
K tomu zaměstnavatel porušuje ZP, protože máš mít výplatu do desátého v měsíci.Tam se spíš obrať.
úplný a naprostý nesmysl, pokud jsi přesvědčená, že máš pravdu, dodej paragraf zákoníku práce, kde se to píše
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
19.8.22 09:41

Každá slušná Banka má kontokorent na nějakou dobu, či částku zdarma.

@Alpha091

• Citovat
  • Upravit
255
19.8.22 09:47
@Prostě Vodnář píše:
Každá slušná Banka má kontokorent na nějakou dobu, či částku zdarma.@Alpha091

Nejsem si jistá, jestli je kontokorent správné řešení. Zaprvé, kvůli problémům z minulosti, o kterých zakladatelka píše, ji ho vůbec nemusí zřídit, to ad jedna. Ad dva, mohlo by být příliš lákavé peníze použít a nechat si „to navíc“, což by vytvořilo další zbytečnou zátěž na každoměsíčních poplatcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný