Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Adelineee tak to já zase věřím-manžel je elektrikář a opravdu kolikrát nový bojler kupují nájemníci. On někdo totiž ani neví, že to není jeho povinnost to opravit…
Ale teda nevím, jestli je tohle případ zakladatelky. Jenom říkám, že se to stává běžně.
@kateka.1 píše:
@Adelineee tak to já zase věřím-manžel je elektrikář a opravdu kolikrát nový bojler kupují nájemníci. On někdo totiž ani neví, že to není jeho povinnost to opravit…
Ale teda nevím, jestli je tohle případ zakladatelky. Jenom říkám, že se to stává běžně.
ale tak já mám takový mlhavý pocit, že oprava bojleru spadá mezi drobné opravy, které hradí nájemník
(jako je nějaký finanční limit podle velikosti bytu, ale přesně nevím) alespoň to tak bývalo, pokud se nic nezměnilo. u výměny nevím, pokud nejde o opravu, tak jde asi za majitelem
ovšem potom je tady otázka, jestli majitel výměnu schválil nebo jestli (z jeho pohledu) nestačila oprava a výměna byla hurá akce nájemníka ![]()
@Alpha091 píše:
tak za prvé víte úplný prdlajs o tom proč mám exekuce… V 18cti jsem k nim přišla jak slepá k houslím protože se nakonec ukázalo že v mých 15cti moje milá maminka nezaplatila pokutu kterou jsem dostala…
hmm, můj (tehdy) patnáctiletý syn taky dostal pokutu. zjistila jsem to tak, že mi něco přinesl, já si pro to hrábla do jeho batohu… a vytáhla lístek s pokutou. když jsem se vyděsila, že splatnost už vypršela, tak na mne kouknul jak na tydýta a z jiné kapsy vydoloval doklad o zaplacení. že mě se svojí pokutou nechtěl zatěžovat, tak si jí vyřešil sám ![]()
@sagina ten limit je 100 Kč na m2/rok, a tady to byla výměna, ne oprava. Navíc si myslím, že to je jenom na drobné opravy typu žárovka do cca 500. Ty lidi opravdu nevěděli, že to má platit majitel.
@kateka.1 píše:
@sagina ten limit je 100 Kč na m2/rok, a tady to byla výměna, ne oprava. Navíc si myslím, že to je jenom na drobné opravy typu žárovka do cca 500. Ty lidi opravdu nevěděli, že to má platit majitel.
nevím, jak teď, ale svého času byl ohřívač vody (což bojler je) vyjmenovaný ve vyhlášce mezi drobnými opravami (samozřejmě - do limitu). druhá věc je, že někteří lidé (a já třeba taky) se u některých věcí opravou ani nezabývají a rovnou mění, na což majitel může mít taky jiný názor.
@EvieK píše:
Ty máš teda přístup, to je snem každého nájemce. Od věci, když víte, ze mají výplatu okolo 20, proč si neposunete trvale platby? Nebo nevyžadujete nájem na měsíc dopředu? Nebo Vam odejde vše co na účtu máte, ze jste v mínusu? To z čeho pak žijete než Vám dojde ten nájem? Si nedokážu představit teda..
Kurde, díky bohu, za každého normálního majitele a, že jsme ve svém.
nebuď hysterická
samozřejmě na účtu peníze máme, ale je lepší, když peníze od nich přijdou a nám pak odejdou a ne, že odejdou a my pak čekáme, až dojdou
já nevím, kdy mají výplatu a je mi naprosto u zadele. Nám odchází veškeré platby (jak chceš posunout splátku hypotéky
) 15, tak to budou mít příští rok také do 15 a ne do 20, jak letos.
A děkuji za analýzu, že nejsme normální majitelé
to je strašná tragédie chtít peníze za nájem místo 20 už 15
proto mají možnost jít jinam víš? Ale pochybuju..za ty peníze co je to stojí (a to mají energie ještě na nás, kde platí pakatel oproti dnešním cenám), nedělají problémy, tak o nás neví a to podepsali ve smlouvě, že můžeme každé 3m kouknout na byt. A my co? Nebyli jsme tam ani jednou, protože jsou bezproblémoví. No jo, jsme opravdu strašní
![]()
@kateka.1 píše:
Muze byt, pokud se tak domluvi s majitelem. My take pronajimame a najemnici meli zajem o urcitou upravu v koupelne, ktera i nam prisla v pohode a rozumna. Zajistili si ji sami (pan je remeslnik) a my jsme jim o tu castku ponizili najemne, protoze slo prakticky jen o material. Ale vzdy po oboustranne dohode a neumim si predstavit, ze bych ja v pozici najemnika delala nakladne vymeny na sve triko a bez souhlasu.
@bublifucekk píše:
nebuď hysterická![]()
samozřejmě na účtu peníze máme, ale je lepší, když peníze od nich přijdou a nám pak odejdou a ne, že odejdou a my pak čekáme, až dojdou
já nevím, kdy mají výplatu a je mi naprosto u zadele. Nám odchází veškeré platby (jak chceš posunout splátku hypotéky
) 15, tak to budou mít příští rok také do 15 a ne do 20, jak letos.A děkuji za analýzu, že nejsme normální majitelé
![]()
to je strašná tragédie chtít peníze za nájem místo 20 už 15
proto mají možnost jít jinam víš? Ale pochybuju..za ty peníze co je to stojí (a to mají energie ještě na nás, kde platí pakatel oproti dnešním cenám), nedělají problémy, tak o nás neví a to podepsali ve smlouvě, že můžeme každé 3m kouknout na byt. A my co? Nebyli jsme tam ani jednou, protože jsou bezproblémoví. No jo, jsme opravdu strašní
![]()
![]()
Nejsem hysterická, jen píšu. Tady sama čteš, že je prostě problém to platit dříve, když ma člověk výplatu pozdeji.
Pokud na to mají, predplatit si nájem budiz, pokud ne, tak stejně Vám nájem bude chodit dvacátého, protože pokud to platí k tomu datu, protoze tak jim asi chodí peníze 🙏 🤷🏻♀️.
A jde mi o tvůj přístup, ne o to, že chceš peníze dříve, jakože jak se jim nebude líbit, nezájem. To se mi nelíbí. Pokud chces měnit dny splatnosti, tak berte peníze dopředu. Když peníze mate, tak na co píšeš, že jste v minusu? Když Vám za pět dní dojdou od nich?
Ale myslím, ze si natolik chytrá, aby si to chápala
.
@bublifucekk jinak splátka hypo jde posunout úplně normálně. Taky jsme jí posouvali z 10 dne v měsíci na jiný 🤷🏻♀️. Jelikož se nám oboum změnili výplatní termíny.