Pojišťovák v Generali

1897
21.4.12 13:10

pojišťovák v generali

Dobrý den,

mám nabídku práce jako pojišťovák. Ale je tam poplatek 10 tis. za certifikát. Šli byste do toho? Já se nemůžu pořád nějak rozhodnout. Lidé z pojišťovny mi říkají, že to mám za první měsíc zpět, ale nějak si to nedokážu představit. Na druhou stranu jinou práci sehnat nemůžu a už bych tak moc chtěla někde pracovat. Potřebovala bych mít alespoň 8-10 pojistek za měsíc. lepší i víc. myslíte, že je to reálné? nadřízení v pojišťovně mě ujišťují , že ano, ale víme, když ptáčka lapají…
To že se vrací provize, když pojistku klient zruší, vím. znám i další podmínky.
Může mi někdo napsat, jestli jako pojišťovák má zkušenost? Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
karolínka12
21.4.12 13:34

já za sebe můžu říct, že bych do toho nešla; sice Generali je velká pojišťovna, ale nedovedu si představit, že bych scháněla ty lidi a ještě je přemlouvala; navíc, když člověk neplní, tak se ho zbaví a peníze nevrátí; pokud máš vyřídilku a myslíš si, že by Ti to mohlo jít, jdi do toho, hodně záleží na povaze

• Citovat
  • Upravit
1897
21.4.12 15:54

No právě, zase takovou vyřídilku a dravost u sebe nepozoruji. a abych po dvou měsících odešla a 10 tis. proletelo jen tak, to by mi bylo líto. ale zase když to říkají, že se to dá. oni ty zkušenosti mají…
je tu nějaký pojišťovák? může mi napsat svou zkušenost? díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.12 16:01

Pro práci úspěšného pojišťováka se hodí tak 1 člověk z deseti tisíc. Nic však není nemožné. Je to rozhodně dobrá práce, kterou když děláš poctivě, tak se ti to vrací na spokojených klientech atd. Nejtěžší je rozjezd. Tam tě pojišťovna a kvalitní nadřízený /kouč/ můžou podržet. Jde o aktivní oslovování lidí vhodným způsobem, nic ti nespadne do klína zadarmo. Ty se znáš, tak víš, zda to zvládneš. Odměnou jsou nadstandardní příjmy a volná pracovní doba (tj. nejen víc volna, ale taky práce o večerech a svátcích..). Pokud to nezkusíš, asi se nikdy nedovíš, zda je to pro tebe vhodné. Tak se dobře rozhodni :pankac:

• Citovat
  • Upravit
900
21.4.12 18:31

Neznám podmínky Generali, ale 10 t za certifikát je hodně. Stál tuším 2 t. Asi tam mají i další poplatky. Pokud to máš mít jako hlavní PP bez smlouvy na ŽL, tak nevím, jestli bych do toho šla. Platíš si normálně sama zdravotní a sociální jako podnikatel (to znamená minimální zálohy) a nikoho nezajímá, jestli ten měsíc máš a nebo nemáš provize. U nás jsou navíc následné provize (v dalších letech) až když máš přes 100 t. Záleží i kolik máš možností na uzavření pojistek. V podstatě jaké máš konexe, známosti a pod. A také jakou budíš důvěru. Je na to hodně pohledů. Pokud bys to měla jako přívídělek k HPP (nemusíš platit zálohy na sociální - v prvním roce, v následujících záleží na výdělku a zdravotní poj.) a máš možnost získat alespoň nějakou klientelu, tak se Ti to může vyplatit. Musíš si to posoudit sama, těžko to za Tebe někdo rozhodne. :nevim: A zase jiná situace je, pokud by jsi měla mít základní plat + provize (byla by jsi přímo zaměstnanec) - nepíšeš podrobnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
21.4.12 18:41

Nechci aby za mě nekdo rozhodl, jen sbírám zkušenosti, a za jakých podmínek by do toho šli eventuelně ostatní. byly by to jen provize, na IČO, zaměstananec bych nebyla. to že musím platit poj., daně, vše vím. zjištuji, jestli má někdo zkušenost a jestli tam ta návratnost skutečně může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
21.4.12 19:30

Píši Ti, jen jak to je u nás. Ale nejsem u Generali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
21.4.12 19:44

@sorka77 ten poplatek je vážně 10tis., je to od 1.7.2011, zvýšili to v ČNB

@Hanusek já to zkusila- dělala jsem to něco přes půl roku, teď jdu na mateřskou a už se k této práci vracet nechci, necítím se na to, ale jak už je psáno výše- ty sama musíš vědět, jestli zvládneš oslovovat lidi a přesvědčovat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
21.4.12 19:46

@Venny Já jsem dělala poprvé zkoušky v roce 2004-2005?? Tak aktuální cenu neznám, jen se mi to zdálo moc :think: Obnovovací (dělají se co 5 let) jsou zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
21.4.12 20:08

Holky díky moc.

Venny, takže si pojištováka dělala a myslíš si, že je reaálné udělat cca 10 nových smluv za měsíc?

Sorka77 jestli to není tajné, můžeš mi napsat u jaké společnosti jsi ty? o tom obnovení vím

jinak všem, co se s názorem přidají, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
22.4.12 07:41

Jsem u ČPP.
Zkus si sama spočítat, kolik minimálně musíš měsíčně vydělat na provizích, aby se Ti to vyplatilo. Já neznám zálohy pro podnikatele - mám to jako VPP. Ale 10 smluv na povinné ručení Ti asi stačit nebude (ber průměrné auto a průměrnou cenu a z toho provizi) a nebyla bych si jistá, jestli budeš schopna dělat každý měsíc 10 nových životních pojistek, opravdu hodně záleží, jaké máš známosti. Já osobně jsem za celou dobu neudělala žádnou životku. Nejsem na to, abych někomu nabízela, ať se pojistí. Obzvláště teď, když každej šetří, kde se dá. :nevim: Jinak povinné ručení - pokud máš dobré podmínky, tak se nabízí nejlíp. Ale zase (díky dřívějšímu systému) je nejplodnější před koncem roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
22.4.12 11:55

No právě, já to spočítala na ty životky a úrazovky. a těch by muselo být tak 8-10 měsíčně. což se mi zdá vysoké číslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jacky321
22.4.12 13:18

10 tis. ne, jen 2 tis.

On sice stojí 10 tisíc, ale pojišťovna Ti 8 zaplatí, Ty platíš jenom symbolické 2 000 aby sis té certifikace trochu taky vážil.

• Citovat
  • Upravit
Jacky321
22.4.12 13:19
@Jacky321 píše:
On sice stojí 10 tisíc, ale pojišťovna Ti 8 zaplatí, Ty platíš jenom symbolické 2 000 aby sis té certifikace trochu taky vážila.
  • Citovat
  • Upravit
3236
22.4.12 13:23

Hani ičo by jsi musela mít až po 3měs. a zkusila bych tu ZFP akademii má to levnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat