Ukončení pracovního poměru dohodou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ukonceni pr. pomeru dohodou
Ahoj mamminky prosimvas muzete mi poradit..pritel bude podepisovat ukonceni prac. pomeru dohodou (jsou na nej vysazeny a davaji mu praci ktera neni normalni). Kdyz pujde na pracak tak dostane nejake davky kdyz to bude vypoved dohodou? a bude platit soc a zdr. pojisteni?
jeste je tu moznost ze by se na nej prepsal rodicak (ja mam jeste zivnost) a on by pobiral rodicak a nemohl by dostat vypoved (a za ty dva roky se snad vymeni vedeni)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podporu v nezaměstnanosti dostane nížší,ale nevím přesně o kolik.Když podepíše dohodu tak se spolupodílí na výpovědi a v podstatě nechce v dané firmě pracovat.Tak to teď berou.
zdravotní a sociální za něj odvedou.Dávky jsou na půl roku od pracáku.Pak bude záležet jaký doložíte příjem a budou posuzovat životní minimum pro vaši rodinu.Pokud vám to bude stačit nedostanete už nic,ale odvody za něj budou platit dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlas s 29, myslim ale, ze podporu v nezamestnanosti kvuli te dohode nedostane zadnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jak píše Kometa, 45% z platu. A nebylo by lepší přepsat rodičák a počkat, zda se nevymění vedení? Pokud jsi schopná vydělat něco živností, tak bych to tak určitě udělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Monule510: v podstatě sis odpověděla sama. Přepsání rodičáku je vždycky ta lepší varianta. jenom se zeptám: jak vychází s kolegama? Já jenom, aby nezůstal bez informací z pracoviště..... Aby věděl, do čeho se vrací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych přepsala rodičák na muže a mezitím by si hledal práci jinde. Dohodu ať rozhodně nepodepisuje!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
s klukama si rozumi a i ja tam mam znamy..tak on by si urcite do pul roku neco nasel to by nebyl problem..ale kdyz to prepisem budeme platit soc a zdr pojisteni..kdyby byl na pracaku tak dostane par mesicu aspon neco..on umi ctyri jazyky takze se nebojim ze by si neco nenasel..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvoje zdravotní a sociální jako OSVČ? Pokud umí 4 jazyky, tak to nebude problém:) Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jen opravím, že to že na něj přepíšeš rodičák ho nijak nechrání před výpovědí, to s tím nemá nic společného.
Ale pokud chce tak může nastoupit na rodičovskou dovolenou a rodičák může klidně zůstat na tebe a po dobu co on je na RD (tj. je doma, nepracuje) tak výpověď dostat nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani ja to tam myslela ze on pujde na rodicovskou dovolenou i s davkou na rodicaku…ale to jak pises ty tak to je prave na dohode s nadrizenym nebo s nakym sefem/ucetni jestli by mu povolili jit taky na rodicovskou dovolenou (aniz by samo pobiral davky) a to mu urcite nepovoli…jestli se pletu a jde to udelat jinak tak bych byla rada kdyby jsme byly oba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monule510 Ale on mu to nemusí zaměstnavatel povolovat, na RD má nárok ze zákona a pobírání rodičáku s tím nemá nic společného.
A oba na RD teoreticky být můžete, tedy pokud si taky zaměstnaná, pokud si pouze OSVČ, tak ty na RD nejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I u dohody záleží na důvodu. POkud by to byla třeba dohoda pro nadbytečnost, tak by se mu podpora nekrátila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani vcera se ptal v praci - ze pujde na rodicovskou dovolenou a ucetni o tom nevedela vubec nic, dneska tam jel znovu, tak uvidime.
No ja jsem na OSVC a mam RD..teda OSVC jsem si zakladala az kdyz jsem byla na Rodicovske dovolene tak nevim jak to funguje.. myslim ze zivnost mam jako vedlejsi cinnost..
to jsem zvedava s cim pritel prijde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit