Pokakání ve škole

Anonymní
13.3.25 22:08

Pokakani ve skole

Ahoj holky,

jsem opravdu smutná a asi se potřebuji vypsat.

Synovi se stala nehoda ve skole - celý se pokakal, což v prvni třídě není úplně OK. Navíc do kolektivu moc nezapadal a co teprve nyní.

A kakanim máme více méně problém od školky, chci chodit pouze doma a i tak mívá sem tam špinavé trenky, nyní to bylo častěji a dnes ve škole toto a opravdu ve velkém.

Stihla jsem dnes ještě k mudr a čekají nás testy, testy, testy.. nasadila jsem zatím probiotika a tasectan.

Vazne je mi z toho hrozně, syn mi říkal před spaním, jak se stydí a jak už do té školy nechce. :(

Snažím se ho stále utesovat, ale znáte deti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25151
13.3.25 23:07

Hlavně bych z toho nedělala stigma. To se přece může stát každému. Uvidíte, co Vám řeknou na těch testech. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 23:10

Řekni klukovi, že je to kvůli zdraví a že to spolu vyřešíte.. kamarádi na to zapomenou nebo můžete změnit školu pokud bude chtít.. řekni že i dospělému se toto může stát, ale chudák malý :( :andel:

• Citovat
  • Upravit
44320
14.3.25 02:22
@Anonymní píše: Více

Stává se to, ale bohužel spolužáci na to nikdy nezapomenou. I já si dodnes pamatuji, komu se to stalo na základce :mrgreen:

Školu bych neměnila, ale bude nutné zapracovat na návycích vyprazdňování u syna a dále hledat náhradní řešení, kdyby se mu přece jen chtělo- možnost vydezinfikovat WC před ním, jít na učitelské WC, v hodině nebo krajní možnost vyzvednutí dítěte(velká potřeba nepřichází u dítěte většinou akutně a časový prostor tam je). Jsou děti, které mají nějaké potíže v tomto směru a musí se to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25010
14.3.25 07:30

Promluv s paní učitelkou, ať to třídě citlivě vysvětlí. A popros ji, aby dala na syna zvýšený pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
14.3.25 07:38

Určitě bych to řešila s učitelkou aby dětem řekla, že se to může stát, že někdy je někomu špatně a nestihne to a aby se nebáli si říct, že chtějí na záchod.
Mě syn minule říkal, že jeden spolužák si neměl utřít pořádně zadek ( 2.třída) a že se mu děti smály. Tak mu říkám no to se prostě stane víš co se říká, když nejde o život, tak jde o bobek. Myslím, že je důležitý takhle i ty ostatní děti učit tomu, že se nemají posmívat a neříkat třeba no to je ostuda. Když z toho my dospělý nebudeme dělat drama, tak to ani děti nebudou vnímat jako nějaký haló.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
14.3.25 10:43

Nedělejte z toho hlavně doma tragédii, stalo se to, může se to stát komukoliv, někdy se to stane i dospělému, když má střevní potíže. Tím bych začala.

A zkuste prebiotickou vlákninu od Valosun, syn měl obdobné potíže a tohle mu pomohlo a hned. Poradila mi to kamarádka a zachránilo nás to, do té doby jsme to řešili pořád. Kdo nezná, nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6396
14.3.25 11:08

Třeba měl průjem, chtěl vydržet a nedal to. Stane se i dospělým. To není velkej zdravotní problém.
Horší je ta psychika u dětí, musí to být pro něj těžký. Proto bych ho hlavně ujistila, že se nic hrozného nestalo, že mu nebylo dobře, a stalo se. A jestli se to někdy stalo i tobě, klidně to přihoď k dobru.
Učitelka by to taky měla nějak rozumně podat třídě a už to dál nerozmazávat.
Já jsem řešila něco podobného. Syn to nedal, když jsme zrovna byli v metru. Měl průjem a stalo se. Taky byl z toho v depce, ale ujistila jsem ho tak jak píšu, a byl v pohodě.
Mě se to zase stalo, když jsme se vrátili z Maroka. Byli jsme zrovna v Lidlu, který nemá wc. Shit happens. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 11:35

Joo to se stane. Ja s tim problem nemivam, ale jednou jsem jedla v restauraci jidlo a pak sla jeste na prochazku a uplne jsem citila, jak mi buble v brise a sla jsem kolem doktorky, tak jsem tam letela na zachod-zamceno a vedle k detske a tam nastesti otevreno, jen jsem dosedla a uleva. Kdyby nebyl pobliz zachod, tak bych to uz nedala. :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi