Dítě žije fotbalem - není to nebezpečné?

Anonymní
9.3.25 18:28

Dítě žije fotbalem - není to nebezpečné?

Nadpis zní trochu stupidně, ale popravdě mám obavy do budoucna.
Můj syn (6 let) miluje fotbal. Hraje za nejmenovaný klub, má klasicky tréninky, zápasy atd. Našel si tam kamarády, se kterými má stejný zájem, rád si chodí zakopat na zahradu, kouká na videa fotbalistů, hraje fotbal na ps.. potud OK, byla jsem vlastně ráda.
Jenže se mi zdá, že už to překračuje určitou mez - ve škole ho děti mají plné zuby, protože jeho téma je jenom fotbal. Jiné kroužky ho nebavi, protože to je „nuda, ne jako fotbal“. Jet někam na výlet, podniknout něco jiného - kolo, brusle, cokoliv - nechce, radši bude trénovat. Opravdu má míč 24/7 u nohy. Nepřeháním, i v noci ho má poblíž.
Trošku mi to zavání fanatismem a bojím se, jak se to bude dál vyvíjet. Čert to vem, že teď nechce dělat nic jiného, ale bojím se spíš budoucnosti, kdy šamce, že by byl profesionál, je mizivá, vzhledem ke konkurenci. A pokud by třeba v patnácti nebo šestnácti končil, co bude dělat dál, když jiné zájmy nemá? Řešil někdo něco podobného, ať už se jedná o jakýkoliv sport nebo koníček?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
466
9.3.25 18:31

Kazdy sportovec je blazen do sveho sportu a obetuje tomu vsechno. Sport je na prvnim miste. Nechala bych syna, podporovala ho a nikdy nevis, treba to jednou nekam dotahne svym zapalenim a laskou a talentem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
9.3.25 18:33
@Anonymní píše: Více

jednou bude jeho jméno možná skloňovat celý národ,
podporovala bych ho v tom
jen ti nezapálenější budou úspěšní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
9.3.25 18:34

A čemu to vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.3.25 18:40

Proč by to mělo být nebezpečné? Bude mít kondcku a až ho to přestane bavit, může klidně přeskočit na nějaký jiný sport či jiného konicka. :nevim:
Si myslís, že to co baví dítě v šesti ho nutne musí bavit v 8, 15, 20, 40?

Jediné, čeho bych se bála, by bylo jednostranne zatěžování a přetěžování vyvíjejícího se organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
9.3.25 18:43

Pokud tak moc sleduje fotbalisty, tak si musel všimnout, že trénují i jinak, než jen s míčem u nohy, právě proto, aby trénovali i jiné svaly. Takže i víkendech bych trvala na těch bruslích/ kole/ plavání/ pěším výletu. Navíc bych chtěla, aby z dítěte nebyl sobec, ale aby se dokázalo přizpůsobit i dalším členům rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.25 18:48

Půjdu trochu proti proudu. Kamarádka má podobného syna a v okolí je už silně neoblíbený, protože jen fotbal, ostatní je trapný, když můj syn neznal jmeno fotbalisty, tak je blbej… Dřív se kamarádili, už ho zvát nechce. Přijde mi to přehnané. Říká si sportovec, ale je hodně jednostranně zaměřený, treba jízda na kole je trapná, brusle a lyže jsou trapné. Nic se s ním nedá. Nemyslím si, že bude jednou profesionální fotbalista, hraje vesnickou ligu a ti lepší kluci jsou už rozebraní v okolních městech, tohoto kluka nikdo nechce. Je to jejich věc, ale zkusila bych občas ukazovat krásu i okolního světa mimo hřiště.
Anonym, protože nejde o moje dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.25 19:13

Můj syn je něco podobného. Chodí na první stupeň ZŠ a už je s tím taky otravný. Beru to líp než kdyby nechtěl dělat nic. Děti s tím problém nemají, ve třídě dělají různé sporty od florbalu přes rugby po bojové sporty. Bohudík o ostatních sportech nemluví blbě. Lyžuje, bruslí atd. Jen fotbal je pro něj top!

• Citovat
  • Upravit
77421
9.3.25 19:15
@Svistice píše: Více

malí fotbalisté mívají tréninky zaměřené na různé části těla, vím to, dcera do fotbalu chodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
9.3.25 19:20
@Anonymní píše: Více

Bude fotbal sledovat, fandit a jeho koníčkem bude jezdit na stadiony, sledovat zápasy atd. :nevim: vždyť spousta dětí nemá vůbec žádnej zájem. Tohle je takovej koníček, kterej je fajn ikdyz aktivně nehraješ, pokud se zrovna jako ultras nebude rvát v kukle na stadionu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.3.25 19:21
@stinga píše: Více

Když mají dobré vedení. Ale je dobré zařadit jako rodina i jine věci (kolo, plavání, brusle, pesi turistika pingpong…).
Zase bych dítě nenechala mít 3 x týdne trening, o víkendu turnaj/zápas a ve volném čase zase honit jen a jen merunu (aby pak ve 12 zjistil, že má problémy s achilovkami, koleny, nebo trisly). A už vůbec bych jako rodina nerezignovala na jiné aktivity, protože mladej si potřebuje nonstop čutat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
9.3.25 19:23
@Svistice píše: Více

jo, to určitě ano, plavání, kolo, kolečkové brusle i pingpong - u nás tenis - jsme dělali i při fotbale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8688
9.3.25 19:24

Buď rada, že nesedí nonstop u PC nebo nekouří tajně s kamarády a neflaká se. Jak na 100% víš, že nebude úspěšný? A ikdyby nebyl tak mu to může zůstat jako koníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
9.3.25 19:28
@izabe píše: Více

chlapci je 6 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8688
9.3.25 19:30