Pokakávání v 5,5letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
205
6.12.21 19:02

pokakavani v 5,5letech

Ahojky holky, uz jsem bezradna.Nas malej bude ted mit 5,5let a stale se pokakava do spodaru.
uz jsme to resili drive, ale pry ma porad jeste dost casu a takove reci od pediatra.
chodi do skolky a kvuli tomu dostavame kazdy den sodu.
zacali jsme chodit k psycholozce a ta je podle me poradna buuu…jen na nej odborne mluvi a kde nic tu nic..jen mu rika, ze kdyz nebude chodit na wc, ze bude mit bolaky na zadecku, ze bude v nemocnici apod..nikam se to nehne,..
ze skolky volali uz pediatrovi, ze toho maji uz plne zuby tak nas poslal do nemocnice na kompletni vysetreni, vysledky vsechny ok..jen ze ma zacpu, takze zmenit stravu a porad trenovat wc…
sam si na zachod nezajde pokud mu to nerekneme..tlaci a nic…za chvili bobek ve spodarech…
uz sam rezignoval, ze se sam osprchuje a spodary si vymacha-na radu psycholozky, ze by to mohlo zabrat..
premyslim, ze zmenim psycholozku.
nasi me dneska rekli, ze je malej asi retardovany, ze nepozna ze chce na wc a ze hure mluvi-chodime na logopedii
dost me to vzalo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.12.21 19:11

Měli jsme tento problém též (i když možná slabší odvar). Zkus zpravidelnit chození na záchod, plus ráno lžičku čekankového slazeníčka pro děti a večer optifibre do ředěného džusu nebo do čaje. Nám to takto funguje, přitom taková blbost… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
685
6.12.21 19:24

A není to v psychice? Nějaké změny doma? Nějaká nepohoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.12.21 19:38
@Koblizkova1980 píše:
A není to v psychice? Nějaké změny doma? Nějaká nepohoda?

u nas vse pri stejnem…kezby to bylo jen psychicke…zkusim jinou psycholozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.12.21 19:42

Hele, našemu jsou čtyři, tohle trvá už rok a zlepšení taky nevidím. Pořád mi doktorka tvrdí, že má ještě čas. On prostě když potřebuje, někam zaleze a připrdne si spoďáry. Nepokadí se úplně, pak ho posadím na záchod a normálně se vykaká. U nás to ale se zácpou nesouvisí. Je mi to líto, protože o 20 měsíců mladší ségra chodí na záchod už téměř bez nehod :nevim: od léta. Taky se bojím, že se to nezlepší, protože jemu je to úplně jedno. Jinak je to chytrý kluk, krásně mluví, fakt rozumbrada. Ale co se celkově hygieny týká, je to očistec. Ke všemu ho neustále nutím :nevim: snad ti alespoň trochu pomůže, že v tom nejsi sama :hug: jinak ty řeči od rodiny znám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.12.21 19:50

@Aduš8 dekuji za utechu. :hug:..mame uplne stejne chlapecky…az na tu zacpu a ze nam je uz 5,5let… :,(
snad se to nejak vyresi…uz jsem hodne bezradna..do toho nasi dali korunu stou retardaci…slusne jsem je poslala domu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.12.21 19:57

@scarlet1988 náš malý měl teď období vzdoru a to fakt výživné. Pořád jsem jen poslouchala, jestli náhodou nemá ADHD a podobně. Teď najednou obrátil o 180°. Snad to ti naši kluci zvládnou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.12.21 19:59

@scarlet1988 jinak tedy, u nás to zácpou začalo. Udělala se mu trhlinka, nechtěl chodit a zadržoval to. Od té doby se začal takhle připokakávat a zůstalo mu to dodnes i bez zácpy. Mně přijde, že se naučil do kalhot a přijde mu to normální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22378
6.12.21 20:06

Jednalo se teda o mensi dite. Take problem s pokakavanim a zacpou. Ta zacpa uz teda dite hodne ohrozovala na zdravi, takze bylo potreba jednat, aby se to nemuselo resit invazivneji. Dite dostalo lactulozu a bylo pote posazeno pravidelne rano na nocnik a drzeno tamtez nez se nevykakalo. Kazdy den to trvalo kratsi dobu az se z toho stal zvyk a dite chodilo kazdy den i bez toho projimadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.12.21 20:12

@Aduš8 známí mi teď dohodí psycholožku v Praze..sice je to z ruky, ale když to pomůže tak klidně tam zajedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
6.12.21 20:28

Holky a nechcete zkusit kineziologii? Umi odnaucit starsi deti treba pocurvat, kdyz je to v hlave a ne fyzicke strance…
Ale musi se najit opravdu dobra kineziolozka, ktera sve praci rozumi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.12.21 20:42
@scarlet1988 píše:
Ahojky holky, uz jsem bezradna.Nas malej bude ted mit 5,5let a stale se pokakava do spodaru.
uz jsme to resili drive, ale pry ma porad jeste dost casu a takove reci od pediatra.
chodi do skolky a kvuli tomu dostavame kazdy den sodu.
zacali jsme chodit k psycholozce a ta je podle me poradna buuu…jen na nej odborne mluvi a kde nic tu nic..jen mu rika, ze kdyz nebude chodit na wc, ze bude mit bolaky na zadecku, ze bude v nemocnici apod..nikam se to nehne,..
ze skolky volali uz pediatrovi, ze toho maji uz plne zuby tak nas poslal do nemocnice na kompletni vysetreni, vysledky vsechny ok..jen ze ma zacpu, takze zmenit stravu a porad trenovat wc…
sam si na zachod nezajde pokud mu to nerekneme..tlaci a nic…za chvili bobek ve spodarech…
uz sam rezignoval, ze se sam osprchuje a spodary si vymacha-na radu psycholozky, ze by to mohlo zabrat..
premyslim, ze zmenim psycholozku.
nasi me dneska rekli, ze je malej asi retardovany, ze nepozna ze chce na wc a ze hure mluvi-chodime na logopedii
dost me to vzalo :,(

Dáváte na tu zácpu denně Lactulosu? Ona nezabere hned, ale po několika dnech pravidelného braní. Jestli nezabírá, na gastru by vám mohli napsat silnější nenávykové projímadlo. Tam to bude hodně souviset celý ten problém se zácpou. Nemá trhlinku na zadečku? Vykaká se občas do wc? Zkus ho pozitivně motivovat, klidně na poprvé nějakým dárkem, který si moc přeje či mu půjčit něco co by chtěl a normálně si s tím nesmí hrát. Je to velký kluk, mohlo by to pomoci a mluvit s ním o té motivaci. Když to prvně zvládně, příště už to kakání do wc půjde snadněji. Ale chce mu pomoci s tou zácpou. Může ho to kakání bolet a proto to zadržuje a pak se pokaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
6.12.21 20:47
@Aduš8 píše:
@scarlet1988 jinak tedy, u nás to zácpou začalo. Udělala se mu trhlinka, nechtěl chodit a zadržoval to. Od té doby se začal takhle připokakávat a zůstalo mu to dodnes i bez zácpy. Mně přijde, že se naučil do kalhot a přijde mu to normální. :nevim:

Mně zas narvali tříletého do plenek ve školce :roll: nemá cenu se rozčilovat, ale taky se bojím, že si zvykne dělat to mimo nočník :pocitac: příští rok školku měním na menší, i kvůli nemocem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
6.12.21 20:47

Ja jsem syna taky porad omlouvala. Po odplenkovani. Bez plen od dvou let, jeste ve trech kadil do boxerek. Prestala jsem ho omlouvat, pritvrdila jsem, jednou to bylo s placem, dalsi dny lepsi. Nakonec si to osvojil jako rutinu. Nedavat zadne sladkosti, zadne pohadky, hodne vlakniny, zakysane mlecne vyrobky. Dokud se nevykadis do zachodu, tak na nem budes. Kdyz se vykadis do kalhot, zadne pohadky, zadne hracky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
6.12.21 20:49
@Bubla Bůčková píše:
Mně zas narvali tříletého do plenek ve školce :roll: nemá cenu se rozčilovat, ale taky se bojím, že si zvykne dělat to mimo nočník :pocitac: příští rok školku měním na menší, i kvůli nemocem…

A co meli delat, pokud se dite pocurava/pokakava? To bys mela hlavne resit ty, ze dite neni na skolku zrale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí