Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Malé jsou 4 měsíce a občas ráno pokašlává. Jeden den ráno drobek kašle a pak zase třeba tři dny nic. Dr. tam nikdy nic nenašel, ale nevím zda je to normální. Jestli to třeba není tím, že jí mohlo být chvíli zima na nožičky, aniž by jsem si toho všimla. Přitom na nich má ponožky a ještě dupačky.
a nemáte doma suchý vzduch? mohlo by to být tím. a nebo jestli nemá slabounkou rýmu, která dráždí v krku. případně by to mohla být i alergie… ale testy ti udělají nejdřžíve v 6 měsících.
Něco podobného jsem kdysi řešila s naším pediatrem.
Bylo mi řečeno, že malá miminka se mohou po delším nehybném ležení (např. noční spánek) zahleňovat.
Pokud je tvoje dítko poslechově v pořádku, může to být ono ![]()
Možná má trochu rýmu, jen zadní nic nevytéká a při ležení mu stéká do dolních dýchacích cest a dráždí ke kašli.
Možná má trochu rýmu, jen zadní nic nevytéká a při ležení mu stéká do dolních dýchacích cest a dráždí ke kašli.
Ahojky,mě malá pokašlává tak nějak od narození,doktor taky nic neslyšel a časem jsme přišli na to,že kašlíkuje,když tlačí.A je jedno jestli prdíky nebo hovínko.Prostě si tím pomáhá ![]()