Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky nejsi sama..Malému bude 5měsíců a má chřipku…je zahleněný a chudinka bere antibiotika.Papat mi celkem odmítá a když vypije 120ml tak křičíme sláva........je mi těch nemocných miminek líto.
Chudáčci maličcí,my nebraly antibiotika vůbec žádný,malá je zahleněná pořád a kašle taky.Snad to bude teda brzy dobrý a začne zase papat.Máš ale dobrý,že ti asponˇ tu 120ml vypije,asponˇ ho to trošku zasití ale malá jen 30-40ml to ji nemůže ani zasinit,přitom si prstíčky cumlá má hlad ale nepapá.Pak mě ještě napadlo,jestli se jí nemůžou chystat zoubky,prý se můžou ty dásničky nalévat i 1-2měsíce dopředu ![]()
jo to jsem taky za to ráda..Ale jeho norma je 180-200ml…jinak stěma zoubkama máš pravdu.
Víš co dělám já???nechám ho pořádně vyhladovět (klidně ho zkouším zasitit trošku čajíkem) a pak mi toho sní více.zkus to taky…
Malá má normu 120ml někdy i kolem 150ml a papala skoro každý 2-2,5hodiny,tedˇ si vezme po 4 hodinách ale jen tak málo.Už si kolikrát říkám,ta už bude mít hlad a ona vypije stejně málo
Možná to budou fakt ty zoubky. ![]()
Příspěvek upraven 08.02.11 v 17:21
Děkuji,snad jo,je mi jí už bobinečky líto.Vím co to dělá s dospělíma když jsou nemocní a ona je malí mimčo.
Teď jsem zrovna malému naměřila 38,2…už jsem z toho hotová…chudinka.
Taky bobišek malej nemocnej.Snad se z toho brzy dostanou.Nevím co to tedˇ tady řádí za nemoce,a to prý sem ještě ta pořádná chřipka ani nedorazila a to už je tolik dětí nemocných. ![]()
podle mě to je prostě nechutenství z nemoci.. co rýma? že by se jí u toho špatně dýchalo? Malá bude mít tři měsíce a byla tak nemocná, že měla dvoje atb, horečky, rýma jí šla úplně očima a z atb měla průjmy, nejedla nepřibírala, mlíko jsem taky ztratila, no řádí to všude okolo
Ahojky,rýmu tu má taky ale zkoušela jsem i odsávat před papáním a když byla víc nemocná a měla větší rýmu tak toho zpapala víc,možná jsou to fakt ty zoubky a nebo podrážděné hrdlo od kašle ale to by doktorka viděla.
Jsou to chudáčci drobečci naši,že?
to jo, pro mě to bylo hodně stresující vidět tak malou šmudlinku nemocnou
Holky, malá mi taky nechce papat, vypije tak 30ml a to jí je 4,5 měsíce. Má hroznou rýmu a kašel, jsem z toho nešťastná, už nepapá 3 dny, vůbec to do ní nedokážu dostat a to děláme různé blbosti, aby jsme jí zabavily, stejně nepapá, co s tím?
JITULINECKA píše:
Holky, malá mi taky nechce papat, vypije tak 30ml a to jí je 4,5 měsíce. Má hroznou rýmu a kašel, jsem z toho nešťastná, už nepapá 3 dny, vůbec to do ní nedokážu dostat a to děláme různé blbosti, aby jsme jí zabavily, stejně nepapá, co s tím?
mě bylo u dr řečeno, že nemocné děti na to mají nárok, takže dělat vše pro uzdravení a ona si zas ráda dá neboj.. hodně lidí nemá chuť k jídlu při nemoci
Já vím, ale mám strach, že bude úplně dehydratovaná, nechce ani čaj, prostě nic. Když je v pořádku, tak vypije cca 130 ml mlíčka bez problémů.
Ahojte holky. Máme doma skoro tříměsíční holčičku a je chudinka nemocná, nějaká viróza. No a máme problémy s papáním, já ztratila mléko, maličká je na nutrilonu, který jí tak strašně moc chutnal, hlásila se na papání každý 2 - 2,5hodiny, vypila s chutí a plynule skoro 120ml. Pak dostala kašílek, rýmu, teploty. U doktorky dostala kapičky, medicínky, vleče se to s ní skoro tři týdny, měla dokonce jednou i vysokou teplotu, tak jsme dávaly čípky
je to už lepší, teplotky nejsou tak vysoké jen zvýšená teplota po odečtení 37,1 stupňů ale pořád nějaká je, dělaly jí CRP píchaly do prstíčku jestli tam není nějaká bakterie a braly moč, vše v pořádku. No a teď nám dokonce ztratila chuť k jídlu, vypije nám jednou za 4 hodiny jen 30 - 40ml jsem z toho nešťastná a to jí musím nutit, když se k ní přiblížím s flaškou, tak začne tak strašně plakat a není k utišení, nechápu co se to děje.
čím to může pořád být a hlavně pořád ten kašel
Poradíte?