Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, měla bych takový dotaz na rodiče, kteří mají dům uspořádaný tak, že dole je obývák, kuchyň a nahoře ložnice a dětské pokoje. Máte všechny věci v pokojích dětí? Jak třeba řešíte oblékání, běžíte pro každé čisté tričko nahoru nebo máte dole nějaký základ? A jak třeba se spaním, uložíte dítě a jdete dolů nebo čekáte až usne třeba v ložnici (často je třeba se 5× vracet - však to znáte, podat dudlík miminu, položit batole, které místo spaní si hraje, dát napít a pod.), lítáte nahoru dolů.
S jedním mi to ještě šlo, ale jak jsou dva, tak mám pocit, že buď pořád někam běhám nebo mám dole půlku jejich pokojů.
A když už jsme u těch sourozenců, dáváte spát večer děti postupně nebo dohromady? Máme rozestup 2,5 roku.
Né neběhám nahoru a dolů..běhá si chlapec sám, když zapomene ![]()
abych vysvětlila bydlíme v rodinnym domě, v přízemí máme byt..v 1.patře bydlí tchýně, v podkroví má starší kluk pokojík…má ho tam až tak od jeho cca 6-ti let (ted´je mu 12) mladší 5-ti letej zatím více s námi, nahoře už á ale taky svůj pokoj jen se musí po dědovi předělat…
@Akivasha starsimu je 9 ten uz si beha sam, a komodu s vecma pro malou 10m mam zatim v obyvaku. Davam ji spat nahoru do loznice a v obyvaku si pustim chuvicku.Ale ona vecer usina hezky a pres den, kdyz usina tak jsem tam s ni.
Vše máme, nahoře, jen nějaké hračky mají děti srandardně dole. Ano, pro každé tričko jdu, ale jak často je převlékám, jednou nebo dvakrát denně? To mi nohy neupadnou. Pro mě je to jednodušší než pořád přemýšlet, kde které triiko je, jestli jich mám dost nahoře i dole. Stejně bych pro ně nakonec lítala, když bych chtěla dát „to červené“ a ono bylo zrovna jinde. Spaní - uložím je a jdu dolů, v případě potřeby jdu nahoru, opět mi nohy neupadnou. POkud ti to nebude vyhovovat, tak zůstaneš a nimi nahoře, konkrátně tohle nechápu, proč řešíš, prostě ti to bude vyhovovat tak nebo tak víc.
Navíc to má svoje plusy, tak pěkný zadek jsem měla naposled před deseti lety ![]()
Pokoje máme v patře, dole máme jednu obří skříň, kde mají oblečení děti 3r a 6m. Celý den trávíme dole. Nahoru chodíme pouze spát, po obědě a večer. Děti ukládáme najednou. Jedno já druhé manžel. Když jsem sama doma tak uložím nejdřív 3r, 6m je zatím v koupelně na podložce, nikam nezdrhne. Starší dítě spí samo bez chůvy. Mladší je na chůvě a já dole.
Kdybych si pořizovala nový dům tak jedině přízemní bungalov i s vyhlídkou na stáří
Teď mi to chození po schodech nevadí, ale jednou třeba nebudu schopná.
@jessikka Zatím mi nevyhovuje ani jedno
A nejde mi ani tak o upadnuté nohy, jako o to, že kdykoli se vzdálím na vteřinu z místnosti, tak starší masakruje mimino ![]()
Asi až budou starší bude to jednodušší, musím vydržet v tom chaosu, kdy nevím kde co mám ![]()
@Akivasha to si sedne a nedělej si iluze ty mý dva 5 a 12 se masakrujou taky ![]()