Vánoční dekorace - jak?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
276
29.10.16 10:25

Vánoční dekorace - jak?

Ahoj holky, vánoce klepou na dveře a ja řeším jak si to doma vyzdobíme, líbí se mi světelná dekorace a proutené a drevene ozdoby a dekoracni kousky, ale řeším jak co ozdobit any se kvuli vanocnim svatku nemuselo vrtat a vice zasahovat do domacnosti :think: jak se to doma „tunite“ vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
29.10.16 10:31

Tak svetylka a závěsné dekorace lepim na garnyz prave proto, abychom nemuseli vrtat. Dřív jsem mívala hodně věcí postavených volné v prostoru, ale s dětmi to nejde a tak třeba věci na svíčku dávám za okno - ono to za tím sklem vypadá docela hezky :) do vyšších míst dávám nazdobene větve (mame taky kočky, takže nic ze skla apod). Letos vůbec nevim jak vyřešit stromeček, aby přežil aspoň par dni bez padu. Jo a adventní věnec dávám na dveře poveseny za kukatko :mrgreen: taky menim povlečení za vánoční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
29.10.16 10:31

Adventní věnec na stole, na klikach oken a skříněk textilní závěsné hvězdičky, srdíčka a baňky, v okně váza s nazdobenymi vetvickami. Líbí se mi takové ty svítící koule, co vypadaji jak lampiony, ale my to nemáme na co dát, nemáme skoro žádný nábytek. A hodně svitime svíčkami, mám je v malých svicnech z Ikea a pod nimi skorici a hřebíček, aby to tu vonělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
29.10.16 10:37

:palec: diky..
Prave neni to kam davat mi prijde a na fotkach vanicnich dekoraci jsou byty s trámy krby a vsim moznym kam se to da hezky nazdobyt ale to v normalnim byte neni uplne snadny :think:
Aby to vypadalo pekne a jak u kolotoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
29.10.16 10:45

Já k tomu hojně využívám trámy, poličky (máme v každém střešním okně, takže prostoru dost), zase ale nedám nic za okno, by mi to spadlo ze střechy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.16 10:46

U nás to bude asi letos chudší neboť mám okolo půlky listopadu TP takže u nás to bude tradiční zvoneček na vchodových dveřích, nějaký ten věnec na konferenčním stolku a pak stromeček :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
29.10.16 11:26

Já minulý rok pletla z papíru malý Vánoční stromeček na stůl a veneček na dveře, jen ozdoby na něm trochu pozměním, jen jej vytáhnu ze skříně, ale to ještě tak minimálně měsíc čas.. Jinak dělaám každý rok Vánoční svícen na stůl, krásně provoní jehličím, pak na štědrý den klasika strojení stromečku. Když jsem byla mladší, stříkala jsem okna vánočním sněhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.10.16 12:36

Když opominu stromek, tak máme každoročně: svícny v oknech, okna polepená takovými těmi igelitovými nálepkami, na dveřích vánoční věnec, na stole adventní věnec, sem tam po bytě nějaké svíčky - většinou nevoňavé, obyč čajové do hezkého svícínku. A vloni jsem zdobila klec králíčkovi :mrgreen: Do místa, kam se kvůli velkému seníku nedostane, jsem namotala světýlka na baterky. Návštěvy se nám rozdělily do dvou táborů: 1. „Jé, to je rozkošný!“ a 2. „Ježiš, to je úchylný!“ :mrgreen: Díkybohu ty první převažovaly 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
29.10.16 12:38

Ja davam retezy (nesvitici) a nejakou tu ozdobu nahoru na zaclony. Pripichnu to spendlikem.
Stromek mame umely-za a)dite, za b) jsme pul svatku u tchyne, tak se zivy nevyplati.
Aby to vonelo, tak nahoru na skrin vetve s ozdobami a jmelim. Adventni venec byl loni na konf. Stolku, tak se moc nezapaloval, ale jinak si ho kluk nevsimal. Letos nevim. A na dverich venec z retezu a koulicek.
Letos asi pridame i svetylka do okna, to by se klukovi mohlo libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.10.16 12:57
@Taka píše:
Když opominu stromek, tak máme každoročně: svícny v oknech, okna polepená takovými těmi igelitovými nálepkami, na dveřích vánoční věnec, na stole adventní věnec, sem tam po bytě nějaké svíčky - většinou nevoňavé, obyč čajové do hezkého svícínku. A vloni jsem zdobila klec králíčkovi :mrgreen: Do místa, kam se kvůli velkému seníku nedostane, jsem namotala světýlka na baterky. Návštěvy se nám rozdělily do dvou táborů: 1. „Jé, to je rozkošný!“ a 2. „Ježiš, to je úchylný!“ :mrgreen: Díkybohu ty první převažovaly 8)

Nemáš foto té klece pro králíčka? :-D Že bych se inspirovala a taky mu to pěkně ozdobila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24118
29.10.16 13:03

Každý rok dělám adventní věnec, vytáhnu papírové skládačky s vánočními motivy a sádrový betlém, který malovala dcerka v jednom klubíku, kam chodila na dopoledne. Někdy dáme na okna světýlka, někdy i na zábradlí balkonu (vloni jsme to nějak nestihli :oops: ). Také jsem zavěšovala ozdoby za světla. Mě se to líbí, manžel vždy prohlásí, že je to uchýlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.10.16 13:07

My máme barak u hlavní cesty, takže si dávám záležet na výzdobu, jak doma, tak pred domem, v oknech, užíváme si to, loni jsme si poprvé koupili i vánoční povleceni.
Ale my zdobime bezne během roku ne jen na Vánoce.
Sousedí mi říkají, že vždycky čekají, kdy přijde výzdoba za určitým účelem (jak teď máme podzimní, dýně).
Chybi nám podbiti dodělat, az se dodela muž slíbil, že to teprve vytunime víc dekorací, světel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
29.10.16 13:13

V životě jsem kvuli vanocum nic nevrtala…máme adventní věnec na stole a jeden pověšený na dveřích (na stuze, která je špendlíčkem připevněná zvrchu dveří), truhlíky s chvojím na oknech zvenčí, světýlka na okně drží izolepa, něco se dá zavěsit na kliky oken, pak mám asi 2 háčky, kde dekoraci obměňuju podle roční doby, něco vysí na trámech v podkroví, něco jen tak stojí na parapetu atd. Já se zas loni zamilovala do vánoční výzdoby v nordickém stylu - jednoduché ale krásné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
29.10.16 13:20

Máme voňavé svíčky, nálepky v oknech a věnec na stole a na dveřích domácí výroby a samozřejmě živý stromeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.10.16 13:24

Na záclonách máme andílky nebo červené mašle. Na dveřích věnec, který jsem vyrobila omotáním zelené vlny a dala tam mini světýlka z Ikea (myslím, že to vyráběli ve Snídani s Novou či v Sama doma :mrgreen: )
Adventní kalendář pro syna v potu tváře po nocích vyrábím - pytlíčky a na tom něco vyšité). Ač nevěřící, na Vánoce máme výstavku Ježíška, Marie a Josefa ve chlévě. Jmelí visí u stropu. A sem tam červené srdíčko na úchytu skříně a folie na okně se sněhuláky a vločkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný