Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj moc prosím o radu, chceme dát místo koberců v patře vinyl nebo laminát. Byla jsem v jedné osvědčené firmě, kde mi pan majitel řekl, že vinyl a laminát je skoro to samé, jen, že vinyl je i dobrý když se něco vylije na podlahu, což v patře není problém. Na laminát je akce od výrobce 25% sleva je tedy podstatně levnější než ten vynil. A já teď nevím pro co se rozhodnout? Máte někdo zkušenost s těmito materiály? Děkuji
@Lamátko za mne vinyl. máme ho tedy krom ložnice a pokojíků (tam máme pořád koberce) všude. není problém ho mít i v koupelně. vzhledem k malým dětem jsem za něj ráda asi tak 5× denně
a v kuchyně to je jasné, stran údržby a je to měkčí a teplejší enž kachličky. ale zase to izoluje, takže pokud máte doma podlahové topení, tak s eto hůř protápí.
Ja mam všude laminat a jsem spokojena! abych si kupovala vinyl jen kvuli toho abych nestresovala jak se neco vylije mi prijde zbytecne!
Holky děkuji za vaše reakce, ještě to proberu s chlapem, právě jde o to že když podlaha bude v patře kam děti nesmí nosit pití tak bych se snad bát nemusela, je lákavá ta akce na laminát ale zase pokud by výhody hodně převyšovaly nad nad laminátem tak bych zase raději tu vynilovou, takže zatím nevím. Na netu jsem četla, že vinyl je teplejší než laminát. Je to tak?
Za me vinyl. Nemusi tam nosit piti. Muze tam nacurat, vylit vodu z kytek… tech moznosti je víc. (Jestli tam jsou ložnice, tak puti v noci je celkem normal.) Krom toho mi vinyl prijde teplejsi a tissi. Takove detske backory u dvouletaka na laminu je celkem kraval
Já jsem chtěla vinyl, nakonec jsme z důvodu ceny dali laminát. Jsem celkem spokojená. Když se něco vylije, tak to hned utřu a nic se neděje. Ale kdybych se nemusela ohlížet na cenu, dala bych ten vinyl, už jenom proto, že mi přijde teplejší.
@Lamátko mi osobně přijde, že jo.ale tak to může být taky tím, že třeba na laminu ted jsem hlavně tam, kde se ve spodním patře méně topí. ale je fakt, že doma pod námi se taky přes den v zimě netopí a podlaha ok. vzhledem k tomu, že jsme si sami pokládali lamino i vinyl, tak i event. výměna je mnohem jednodušší u vinylu se zámky. máme ho i hned kolem krbu a v pohodě (nekroutí se, má nějakou tu spešl protihořlavou úpravu, což je výhoda v celém bytě, kdyby něco, ale tak to mimochodem).
edit: myslela jsem, že vinyl je teplešjí, ale asi je to o zkušenostech a možná i vrchní úpravě.
Příspěvek upraven 26.10.16 v 18:20
@Lamátko zkusila bych vzít do prodejny pytlík lega a vysypat ho na obě podlahy ![]()
Děti tu zrovna jezdí na velkém autě s plastovými koly, no, mít tohle nad hlavou na lamiinátové podlaze bych nechtěla.
Vinyl máme jen celoplošně lepený, tak to neporadím - předpokládám, že chcete plovoucí? Nebo lepené dílce?
@Lamátko jo a my máme vinyl (a celý barák u ségry, a u našich a u kámošky) ten ala palubkový (co vypadá prostě jak lamino, zacvakává se zámky, není lepený, není třeba stěrka na podlahu na vyrovnání, je možno ho položit sami)
@Pipet píše:
@Lamátko zkusila bych vzít do prodejny pytlík lega a vysypat ho na obě podlahy
Děti tu zrovna jezdí na velkém autě s plastovými koly, no, mít tohle nad hlavou na lamiinátové podlaze bych nechtěla.
Vinyl máme jen celoplošně lepený, tak to neporadím - předpokládám, že chcete plovoucí? Nebo lepené dílce?
my chceme ten click to nám doporučil pán jde to i na ten laminát, teď teda už nevim co vlastně chci ![]()
@Lamátko píše:
my chceme ten click to nám doporučil pán jde to i na ten laminát, teď teda už nevim co vlastně chci
Takže asi plovoucí, není to nalepené na podklad
, já se v té terminologii taky moc nevyznám ![]()
Doporučuji vinyl - kvůli údržbě, odolnosti, menší hlučnosti. Pokud máte podlahové topení, tak je to asi jedno, ale jinak si myslím, že vinyl je i teplejší. V ložnici máme laminát, jinak všude kromě koupelny vinyl a jsme spokojení.
Máme nyní v bytě laminát a po 10 letech už potřebuje poměrně silně vyměnit - poškrábané, vyboulené atd… Až se k výměně dohrabeme, určitě to bude vinyl.