Vánoční dekorace - jak?

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
29.10.16 13:24

Na záclonách máme andílky nebo červené mašle. Na dveřích věnec, který jsem vyrobila omotáním zelené vlny a dala tam mini světýlka z Ikea (myslím, že to vyráběli ve Snídani s Novou či v Sama doma :mrgreen: )
Adventní kalendář pro syna v potu tváře po nocích vyrábím - pytlíčky a na tom něco vyšité). Ač nevěřící, na Vánoce máme výstavku Ježíška, Marie a Josefa ve chlévě. Jmelí visí u stropu. A sem tam červené srdíčko na úchytu skříně a folie na okně se sněhuláky a vločkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.10.16 13:25

@LadyJahoda To bohužel nemám. A ani letos už dělat nebudu. Ten můj blbounek začal být „alegrický“ na seno. Ať jsme koupili jakékoli, kýchal tak, že se div nedusil :( Takže má seník sundaný.
Ale měli jsme takovéhle hvězdičky, obyčejné od Vietnamců za pár korun :) Omotala jsem to po delší straně nahoře (tam měl na části nahoře deku a pak seník, takže tam opravdu nemohl) a pak i na té kratší nahoře u pítka. Tam jsem dávala víc pozor, aby ani ty hvězdičky nezasahovaly dovnitř :)

Hodím ti sem i hrubý nákres, jak to vypadalo :mrgreen: Vše popsané, žlutá čára jsou světýlka. Omluv kvalitu, pospíchám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.10.16 14:05

@Nikous12 za mě..
Na dveřích věnec, venku světýlka- máme teda jednobarevné, nelíbí se mi moc barevních kombinací a blikacích, ale je to o vkusu.. Venku máme truhlíky jednoduché..Mám od podzimu vřes napíchám z boku větvičky a dám zápichy- stříbrné zlaté nevím cokoliv a nebo přírodní, šišky atd.
Doma máme věnec na stole, do vázy si většinou dávám nějaké kupované dekorace- stříbrné, zlaté červné šišky, živé větvičky.. atd..
Co jsem minulý rok okopírovlaa bylo u tchýně, dávají na poličky organzu, tak jsem si zlatou a stříbrnou koupila taky - role 50 kč nebo tak.. Máme dvě poličky, tgak jsem tam na ni zvlnila organzu- snad to píšu dobře :mrgreen: a klasická výzdoba a šupnu k ní nějaké vánoční svíčky doladím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.10.16 14:54

@Taka Králík a alergie na seno?! 8o Tak to slyším,, vidím " poprvé. Ale moc ti děkuji za inspiraci. Něco podobného mu na vánoce taky vyrobim! Po pravdě mě to vůbec nenapadlo. Ale jen co jsi to napsala, tak jsem si uvědomila, že to musím mít! :lol: Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
29.10.16 15:07

My to doma,,tunime" :mrgreen: takto :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
29.10.16 15:11

@Danuda to je nádhera! (:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
29.10.16 15:28

@Arby dekuji moc :oops: my jsme magooooori :lol: a ja to miluju a chlap mi udělá vše co vymyslim- zlato moje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
29.10.16 16:48

@Danuda - Super, úplně z toho dýchá ta vánoční atmosféra.. :-) Já si taky na výzdobu „potrpím“ - teda na tu vánoční.. :-) :srdce: Miluju Vánoce.. :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.10.16 19:26

@LadyJahoda No, ani mi nemluv :? Veterinář se tomu taky smál, ale dali jsme mu ho tam na dvě odpoledne na pozorování. A sám nevěřil svým očím :) Zkrátka seno dostává po troškách, když jsme s ním. Vadí mu ten prach, no…

A abych nebyla OT, tak @Danuda - naprostý luxus :palec: Už se zase začínám těšit, miluju Vánoce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.10.16 19:29

Nádherné fotky.. až na poslední, ale to má každý jinak.. Mě by se líbilo jenom bílé s tím modrý, to barevné osvětlení moc ne..
Holky a takový dotaz.. jaký máte vkus..?? Ladíte spíš klasiku-. červené tříbrné, bílé, zlaté, a nebo jednou modré, jednou fialové..
Já napíšu, že si to nedovedu představit, pro mě to nejsou barvy Vánoc, ale samozřejmě to musí člověk vidět, ale někdy čtu… Mámě cleý modrý stromeček a nebo výzdobu máme do fialova :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.10.16 19:37

@kvaček Tak my zásadně ladíme do pro nás vánočních barev - červená, zelená, zlatá (příp. stříbrná). Jsou to pro mě hřejivé barvy, jejichž kombinaci mám od dětství spojenou právě s Vánocemi. Takové ty kolekce laděné do jedné barvy se mi nelíbí :nevim: Na druhou stranu je to každého věc a někdo to sladit umí. Já ne, možná i proto zůstávám u „klasiky“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
29.10.16 20:42

@kvaček - Ladím do bílé, stříbrné a světle modré.. :-) Nejsou to sice přímo vánoční barvy, ale zimní rozhodně ano.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.10.16 22:03

@TeiM tak třeba toto si dovedu na stromečku představit, ale třeba fialovo, růžové s bílým atd. už moc ne.. to přiznám.. to měli loni známí, neviděla jsem to teda, ale ani jsem si do nedovedla představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.10.16 22:35

@kvaček
Asi 8 let jsme meli modro stříbrné, až se nám to zprotivilo, že je to studené, ohrane, jeden rok stribrno malinovou, loni pastelove dekorace jsme měli, to se nám líbilo nejvic.
Nemám rada červenou a v kombinaci se zlatou se mi vůbec nelíbí, takové stare, ale zas některé dekorace bez červené si neumím na Vánoce představit, tak mám květináče ven, které používám jen na Vánoce, decka ponožky mají povesene od Mikuláše s nadilkou az do ledna na schodech na zabradli a máj tam i adventní rukavice, c erveno/bilo/zelene.
Máme raději modernější dekorace, ty slaměné a podobne retro se nám nelíbí. Máme novostavbu, tak se to ani nehodí, tlouklo by se to s novým nabytkem.
A nevadí nám ani komerční doplňky, ty mi kolikrát přijdou hezci.
Takže pokud si decka do svých pokojů do oken vyberou nálepky Santu nechť je mají, když mají radost. Letos si vybrali jakési snehulaky s cepkou.
Letos jsme říkali stromek chceme zdobit do bila a k tomu loňské pastelove, tak budu shánět bílé letos. Venku ještě krom kvetinacu ve kterých mám ozdobené mini tujky a na dvere. Za okna světla, zatím není rozhodle co tam bude, to až něco uvidím v obchode.
V jisku se mi líbil adventní tak ten už čeká doma. Ty světla máme taky raději, když svítí bílé, ale někdy jsou hezké i barevné. Jak chodim večer běhat, to je tak krásně, jak jsou ty domky nazdobené a pak některé smutné, že vůbec nic. Mi se už loni moc líbily svítící sáně do předzahrádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.10.16 11:49

@Kelsey to souhlasím červená se zlatou působí starodávně.. My teda tuto kombinaci máme, ale máme ji hodně dopplněnou právě stříbrnou, bílou, aby to nebylo jen o zlaté a červené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný