Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přebalovák, komoda nebo skříňka na oblečení, nějaké místo na plínky..... postýlka a postupně pak místo na hračky… psací stůl. Někdo má už od chvíle kdy dítě sedí na židličce třeba židličku a stoleček, ať si maluje - já mám pro tyto účely skládací jídelní židličku.
Já mám mimčo v ložnici a do pokoje ke Kity půjde v cca 2 letech… až půjde do velké postele.
My jsme si pořídili miminko do 1+kk, takže jsme pořídili postýlku a to bylo tak vše
jinak kdybych měla možnost zařídit přímo pokojíček, tak asi klasicky - postýlka, nějaké místečko na přebalování, nábytek jako je skříň a podobně, potom nějaké vhodné místo na zemi s dekou na hraní nebo jen takové ležení přes den a pokud by bylo místo, tak bych si tam dala i nějaký gauč, když je potřeba spát s miminkem v jedné místnosti (pokud tedy nespí v ložnici)…do budoucna nějaké křesílko nebo židličku, stoleček malý atd atd
ahoj, přesně tak. Také máme přebalovák, 2 komody a velkou sříň, protože těch adříků na mimi je fakt hooodně:-) Postýlku máme také zatím v ložnici. Krom toho nábytku máme z Ikey žábu na zeď na chrastítka atd. Jinak zatím nic, budeme dokupovat až větší postýlku a když se vejdeme tak také nějaké posezení, ale to je až za dlouho…( super jsou třeba od Pinkie sedáky )jooo a ještě tam mám křeslo, když má malá uplakanou tak si tam s ní sednu, chovám ji a konejším ![]()
Nějak jsem zapomněla na postýlku
![]()
Mám v ložnici přebalovák na dělaném velkém kanc. stole v něm vložené balíky plínek, pod ním koš na použité plenky a krabici na malé věci, které se u nás schovávají - je to v rodině zvykem.
Pak komodu, kde má aktuální velikost oblečení a skříňku s policemi, kde má oblečení o 1-2 velikosti větší.. co vybaluju z krabic po starší. Tak je přehled co z oblečení je, co je třeba dokoupit apod.
A postýlku. Hrací prostor má po celém obyváku. případně v kuchyni v ohrádce.
Pokojíček pro miminko je podle mě zbytečnost. Ono to vypadá krásně, ale mimčo budeš mít zřejmě stejně v ložnici, takže i postýlku a jestli máš místo, dala bych si tam i přebalovák s věcma, protože by se mi nechtělo lítat jak blázen z pokoje do pokoje, když budu potřebovat plenku nebo čisté bodýčko, případně v noci přebalit. Přes den taky mimčo v pokojíčku nebude, buď bude spát v postýlce v ložnici a nebo bude v lehátku nebo na zemi tam, kde budeš ty.
Takže bych začala tím, že bych do pokojíčku koupila koberec nebo dala nějakou teplou podlahovou krytinu, kdybyste tam chtěli být a na zbytek se vyprdla. Pak bych postupně přidávala hračky, až by bylo potřeba, koupila bych na ně skříňku nebo úložné boxy, třeba pak časem stoleček se židličkou (až tak po roce, dřív nevím, co by na tom dítě dělalo
), pak případně přistěhovala postýlku s komodou, časem zaměnila postýlku za velkou postel, pro školáka pořídila psací stůl… Prostě postupně
Přijde mi zbytečné toto řešit pro novorozence ![]()
No já spím s malým v pokojíku, kde tedy má postýlku, já postel, přebalovák, křeslo - využívám na kojení, skřínka na hračky z Ikea - zasouvají se tam plastové krabice a hlavně VELKOU skříň jak už někdo psal. Fakt je těch věcí hodně jak na oblečení, pak zavinky, třeba fusak, deky pod. Teď jsem pořídila ohrádku - malý má 5 měsíců. Já jsem chtěla nábytek koupit, ale nic moc se mi nelíbilo, tak jsme se s manželem domluvili, že pro začátek vyrobí přebalovák a skříň a až už bude malý spát v posteli tak asi necháme vyrobit nábytek na míru, teď se mi to zdálo zbytečné. Tak přeji hezké zařizování, mně to moc baví.
Příspěvek upraven 06.10.10 v 21:53
my máme postýlku,přebalovák,skříň v ložnici a hračky máme v obýváku abych nad ním měla dohled a až uzraje čas tak ho šoupnu se vším všudy do děcáku.....možná i s tatínkem ![]()
Angua píše:
Pokojíček pro miminko je podle mě zbytečnost. Ono to vypadá krásně, ale mimčo budeš mít zřejmě stejně v ložnici, takže i postýlku a jestli máš místo, dala bych si tam i přebalovák s věcma, protože by se mi nechtělo lítat jak blázen z pokoje do pokoje, když budu potřebovat plenku nebo čisté bodýčko, případně v noci přebalit. Přes den taky mimčo v pokojíčku nebude, buď bude spát v postýlce v ložnici a nebo bude v lehátku nebo na zemi tam, kde budeš ty.Takže bych začala tím, že bych do pokojíčku koupila koberec nebo dala nějakou teplou podlahovou krytinu, kdybyste tam chtěli být a na zbytek se vyprdla. Pak bych postupně přidávala hračky, až by bylo potřeba, koupila bych na ně skříňku nebo úložné boxy, třeba pak časem stoleček se židličkou (až tak po roce, dřív nevím, co by na tom dítě dělalo), pak případně přistěhovala postýlku s komodou, časem zaměnila postýlku za velkou postel, pro školáka pořídila psací stůl… Prostě postupně
Přijde mi zbytečné toto řešit pro novorozence
souhlas, to lítání mě také šve, sem tam
ale vidím to i z drué strany - my třeba máme malinkou ložnici, takže by jsme se už s dalšíma věcma nevešli a také když jsme oba ještě pracovali a já byla těhotná, tak se pokojíček dělal „snáz“ než z jednoho platu a mateřské ( jinak by jsme na to asi neušetřili
)
rybkabezvody píše:Angua píše:souhlas, to lítání mě také šve, sem tam
Pokojíček pro miminko je podle mě zbytečnost. Ono to vypadá krásně, ale mimčo budeš mít zřejmě stejně v ložnici, takže i postýlku a jestli máš místo, dala bych si tam i přebalovák s věcma, protože by se mi nechtělo lítat jak blázen z pokoje do pokoje, když budu potřebovat plenku nebo čisté bodýčko, případně v noci přebalit. Přes den taky mimčo v pokojíčku nebude, buď bude spát v postýlce v ložnici a nebo bude v lehátku nebo na zemi tam, kde budeš ty.Takže bych začala tím, že bych do pokojíčku koupila koberec nebo dala nějakou teplou podlahovou krytinu, kdybyste tam chtěli být a na zbytek se vyprdla. Pak bych postupně přidávala hračky, až by bylo potřeba, koupila bych na ně skříňku nebo úložné boxy, třeba pak časem stoleček se židličkou (až tak po roce, dřív nevím, co by na tom dítě dělalo), pak případně přistěhovala postýlku s komodou, časem zaměnila postýlku za velkou postel, pro školáka pořídila psací stůl… Prostě postupně
ale vidím to i z drué strany - my třeba máme malinkou ložnici, takže by jsme se už s dalšíma věcma nevešli a také když jsme oba ještě pracovali a já byla těhotná, tak se pokojíček dělal „snáz“ než z jednoho platu a mateřské ( jinak by jsme na to asi neušetřili
)
Jasné, když se nevejde, tak se nevejde… My máme v místnosti necelé 4×4 metry ložnici, obývák, dětský pokoj, všecko oblečení a ještě drahý PC
No, zas se nenachodím
![]()
Angua píše:rybkabezvody píše:Jasné, když se nevejde, tak se nevejde… My máme v místnosti necelé 4×4 metry ložnici, obývák, dětský pokoj, všecko oblečení a ještě drahý PCAngua píše:souhlas, to lítání mě také šve, sem tam
)
No, zas se nenachodím
![]()
![]()
Máš můj obdiv, já bych zešílela, ale zase na druhou stranu, neuklízí se líp jak ve velkém a relativně prázdném? ![]()
Ani ne - všecko má po ruce, takže dokáže krámovat rychleji, jak něco rozháže, tak je to pod nohama a nedá se tu chodit, hračky máme v kuchyni pod nohama, takže se tam nedá inteligentně vytřít, aniž bych musela stěhovat plyšáky a vozový park sem a tam… A tak, no
![]()
Ale při vytírání v pokoji se tam nenadřu, to je fakt ![]()
Anguo, mám na pokoj pro miminko stejný názor… stejně tam nebude. teda pokud maminka nebude učit mimčo spát hned od začátku samo.. moje kamarádka to tak měla… malého od začátku ve svém.
Ale já toho nejsem zastáncem, fakt mám ráda vše po ruce i to dítě v postýlce ![]()
z jedné strany postele je postýlka, jen obejdu postel hned je přebalovák, vedle komoda… lehátko a hračky v obyváku - naštěstí jich zatím není moc, tak se snadno odsunou nebo uklidí… v kuchyni je zatím jen v ohrádce a asi to tak nějakou dobu zůstane.. moc nechci, aby se dělila o granule s kočkou
nebo mi lezla do koše..... a nebo pod nohy při važení. Mám kuchyň takovou cca 2 m širokou a 4 m dlouhou nudli .
Syn byl ve svém pokojíku od 14ti dní,měl tam postýlku,přebaovací pult,skřín a dvě komody.Na zemi pěknové puzzle a na nich deku na hraní,hrazdičku,chrastítka,prostě miminkovské hračky.Pak věci přibývali stolek a židlička,jedna motorka,druhá motorka a tak dále.
Ted má syn svůj pokoj nový a větší ale dcera je snáma v ožnici at ho nebudí,ikdyž spí celou noc tak se někdy vzbudí třeba v pět.Takže ted to mám tak.V ložnici postýlku a na své komodě přebalovací podložku,přebalovací pult mám v koupelně a dole v obýváku druhou postýlku která je i více používaná.Přesně jako hrací deku atd. viz výše). mám dole v obýváku.
Takže asi je dobré zhodnotit taky to zda máte,byt,dům (patrový),zda bude spát s vámi nebo samostatně v pokoji.
Z mého hlediska při dvou dětech a každé v jiné bytové situaci to zbytečné není.Kdybych měla pokoj navíc jde dcera opět už do svého pokoje.K bratrovi půjde co nejdříve.
Markit, já mám postýlku asi 20 cm od postele a i to mi přišlo na noční kojení daleko
![]()