Pokojíček pro dvě holčičky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
509
19.8.16 21:38

Pokojíček pro dvě holčičky

Ahoj holky, chtěla bych radu ohledně pokojíčku pro dvě holčičky ve věku 3,5 roku a 1rok. Zatím mají pokojíček menší společný. Jsou rádi, že tam spolu jsou, když tam jedna není, té druhé se hůř usíná. Myslím, že spolu mají zatím moc pěkný vztah.Do pokojíčku se už teď špatně vejdou, chtěli bysme jím s manželem udělat pojiček z našeho obýváku, je to o dost větší místnost a z pokojíčku si mi uděláme menší obývák, který probouráme s kuchyní. Teď jsem ale začala přemýšlet nad tím, jestli holkám udělat společný pokojíček nebo místnost přepažit, aby měla každá svůj. Jaké máte vy zkušenosti? Nerada bych udělala pokojíček a za dva roky ho předělávala, protože holky spolu nevydrží. Taky mě ještě napadlo nějak oddělit v pokojíčku klidovou/spací část a hrací, později učíčí. Jak to máte vy? Děkuju za všechny rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
19.8.16 21:41

@Mindi Ja se priznam, ze nad tim premyslis strasne brzo. Ted bych nanejvys vymezila spaci cast a hraci cast, jen kvuli tomu, zby je treba pri spani nerozptylovaly hracky. My mame detsky pokojik zatim jen na spani a hracky deti maji v obyvaku. Ale pomalu a nenapadne uz je presouvame :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
19.8.16 21:54

@Amys takže myslíš, že zatím máme nechat obývák tam kde je a počkat? Holky mají v obýváku jen minimum hraček, většinu mají v pokojíčku a tam si i hrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
19.8.16 21:58

My jsme delali uplne to same minuly rok (to bylo holkam 2,5 a 1 rok). Pokojicek jsme prohodili s obyvakem, at maji nejvetsi mistnost a maji ho normalne spolecny a nikdy to neplanujeme menit. Jsou to holky, tak v tom nevidim problem. :-) zatim jsou takhle spokojene. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
19.8.16 22:02

My právě potřebujeme v obýváku udělat novou podlahu, tak jsem myslela, že to všechno uděláme současně. Já taky měla pokoje se setrou, ale byly chvíle kdy bych ho měla radší sama, tak si teď nějak nevím rady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
19.8.16 22:02

Nejstarší má pokoj zvlášť, dvě prostřední spolu, nejmladší zase samo. Do budoucna budou mít každý svůj, ať mají své soukromí a svůj prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
19.8.16 22:10
@Mindi píše:
Ahoj holky, chtěla bych radu ohledně pokojíčku pro dvě holčičky ve věku 3,5 roku a 1rok. Zatím mají pokojíček menší společný. Jsou rádi, že tam spolu jsou, když tam jedna není, té druhé se hůř usíná. Myslím, že spolu mají zatím moc pěkný vztah.Do pokojíčku se už teď špatně vejdou, chtěli bysme jím s manželem udělat pojiček z našeho obýváku, je to o dost větší místnost a z pokojíčku si mi uděláme menší obývák, který probouráme s kuchyní. Teď jsem ale začala přemýšlet nad tím, jestli holkám udělat společný pokojíček nebo místnost přepažit, aby měla každá svůj. Jaké máte vy zkušenosti? Nerada bych udělala pokojíček a za dva roky ho předělávala, protože holky spolu nevydrží. Taky mě ještě napadlo nějak oddělit v pokojíčku klidovou/spací část a hrací, později učíčí. Jak to máte vy? Děkuju za všechny rady :)

Cca do 10, max do 12 let je to asi v pohodě (beru to z pohledu lidí, kteří to tak měli) pokud mají hezký vztah, pak je to relativně na škodu. Asi neznám člověka, který takhle bydlel se sourozencem i v období puberty a chválil si to :think: na druhou stranu bych to asi teď být tebou neřešila, nechala bych jim společný pokojík, klidně i ten větší a za těch cca 10 let možná stejně bude všechno jinak a až pak bych řešila případné rozdělení. A nebo to nějak vyplyne samo, že si to holky postupně organizačně vyřeší tak, že si to nějak přepaží skříní nebo něčím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
19.8.16 22:15
@Mindi píše:
My právě potřebujeme v obýváku udělat novou podlahu, tak jsem myslela, že to všechno uděláme současně. Já taky měla pokoje se setrou, ale byly chvíle kdy bych ho měla radší sama, tak si teď nějak nevím rady :nevim:

Tak pokud je to takhle, tak bych to rovnou jako pokojicek vybavila, ale opravdu bych zatim tolik nehledela na to, jak a kde budou mit soukromi, ale spis, aby meli co nejvetsi prostor na hrani na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
19.8.16 22:15

No hele, nevím, jak ten váš byt/dům vypadá, ale jestli je možné rozumně rozdělit obývák na 2 pokoje a vy už tam chcete předělat tu podlahu, tak co takhle ho tedy rozdělit a v jedné ze vzniklých místnosti jim udělat společnou ložnici a v druhé společnou hernu? Až budou větší, prostě jen přestavíte nábytek a budou mít každá svůj pokoj.
Pokud podlaha nespěchá, mohou mít alespoň zatím pokoj společný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
19.8.16 22:24

@iila tenhle nápad se mi líbí. Ta podlaha bohužel spěchá, jsou v ní děsný škvíry. Předělat se to musí co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
19.8.16 22:43

@Mindi mám 2 kluky 2 a 7 let. Mají skvělý vztah a pokojíček budou mají a i do budoucna budou mít společně. Prostor by i byl, ale jeden z nich by musel mít maličkatou místnost a oba si ještě hodně hrajou. Navíc byk sobě stejně lezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.8.16 22:54

My jsme udělali pokojíček pro holky v 8měsících starší dcery. Oslovila jsem architektku. Je to připraveno tak, že se v určitých letech jen vymění dekorace a nebudeme muset třeba za 5 let měnit celý pokoj, protože holky pujdou do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
19.8.16 23:02

@bublinek Můžu se tě zeptat, kolik architekta stojí? 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.8.16 23:06

3000,– 5let zpět, byla v tom konzultace u nás doma, vlastní návrh, ty byly 3. A ještě jsem dostala „katalog“ vhodného koberce, matrace, závěsy, židle, lampičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
19.8.16 23:51

@Mindi My to tak máme pro šestiletou holku a čtyřletého kluka a jsme spokojení. Malý se zatím bojí spát sám, ale se ségrou je v dětské ložnici v pohodě. I společná herna je zatím fajn. Počítáme ale s tím, že takhle to nebude věčně a budou chtít víc soukromí. My se teda na to samozřejmě připravujeme i proto, že se jedná o opačná pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí