Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já tedy nemám tyhle střechy moc ráda, ale když už tak se mi víc líbí asi ta první varianta ![]()
@radkka No ta mi taky pripadala dobra, akorat ze ta garaz je strasne velka, je to dvojgaraz, ale o neco vyssi a sirsi nez je klasicka dvojgaraz, a pripada mi, ze tam pak pri te variante A vynikne masivni zed. Jsou tam 3 varianty, ale mozny jsou vlastne ctyri- vyssi strana na kteroukoliv svetovou stranu S, J,V ci zapad. Natocit jde ruzne, ale kam je to nejlepsi… Takze jsem mozna mohla polozit otazku spis takto, takhle tam jedna varianta chybi…
Dala bych tu druhou, kfy je sklon strechy smerove shodny se sklonem domu. Ale neni sklon 8 stupnu malo? Maji na to pozadovanou stresni krytinu?
@Cuddy Maji neco, co se prave dava od sklonu 8, na mensi to pry nejde. Jedna znama ma sklon 5 a na tom musi byt uz jakysi plechovy pruhy.
Já bych dala variantu b, ale se sklonem na druhou stranu, ale otázka je, jak vypadá celý dům i garáž, takhle vycházím jen z těch schémat…která je hlavní fasáda?
@mila.dka1 no hlavni vchod je tam, kde jsou dvere /na jednom vykresu jsou nakresleny/ je to pohled smerem z prijezdove cesty, takze to, co uvidis jako prvni, kdyz k domu prijdes. Na teto vchodove strane je nizsi strana strechy. Ta vyssi cast je na druhe strane smerem do zahrady. Takze na vchodove strane je strecha nizka a nabira smer nahoru smerem dozadu - viz nakresy pohledu z boku u kazdeho obrazku.
Mne by se libila varianta B s tim, ze bych cast strechy, co vede ke garazi, vedla az nad garaz (plus tedy nad ty vchodove dvere. Ono se to docela hodi, kdyz treba prsi, popripade se tam da postavit kolo nebo kocarek, kdyz na chvili potrebujes, taky tam bude stin. Ale otazkou je, jak velky je ten prostor mezi tim a hlavne kudy se bude chodit do zahrady apod. My treba mame sklon strechy z garaze smerem do zahrady a mame tu strechu prodlouzenou a podel cele te zdi pod striskou mame vyrovnane drevo. Takze je to i otazkou tohoto, zda by meli nejake vyuziti pro pripadny presah. Jinak pohledove se mi asi libi to, kdyz strechy smeruji stejnym smerem.
@Amys no to propojeni jsem ji hlasila, ze tady padlo, a pry by to bylo super, ale neni to mozny, ta garaz je strasne vysoka- maji ji kvuli manzelove praci vetsi, ma ve vyssim bode strechy 4,3 a nizsim pres 3 metry
cili by to mela 3 metry nad hlavou. Skoda, to by bylo dobry.
@neonka Tak my mame stropy tri metry doma v baraku, takze mi to neprijde zas az tolik. A jak je vysoky ten barak?
@Amys @monrom No v baraku je to super 3 metry, ale teda garaz bude vypadat ukrutne tak vysoka…
Ona si na to stezovala uz predtim, ale to jsem teda nevedela, ze je tak vysoka. Kdyz se divam na ten vykres, tak ta horni cast strechy garaze zasahuje vyskove az do jednoho okna na kraji domu. Dum ma vysku 6,97 v tom nejvyssim bode strechy, na druhe strane u nizsiho bodu trechy neni kota, je jen tesne pod stropem ve vrchnim patre, a to 5,4. Jeji manzel tam bude mit regaly, stroje, ruzny listy atd /jeho prace/, proto ta vyska. No a ta vyska stropu je v cele garazi stejna- 2890, strecha je az na tom.
@neonka píše:
@radkka No ta mi taky pripadala dobra, akorat ze ta garaz je strasne velka, je to dvojgaraz, ale o neco vyssi a sirsi nez je klasicka dvojgaraz, a pripada mi, ze tam pak pri te variante A vynikne masivni zed. Jsou tam 3 varianty, ale mozny jsou vlastne ctyri- vyssi strana na kteroukoliv svetovou stranu S, J,V ci zapad. Natocit jde ruzne, ale kam je to nejlepsi… Takze jsem mozna mohla polozit otazku spis takto, takhle tam jedna varianta chybi…
Mně se jako jediná líbí ta první. Nemají možnost udělat si pořádnou vizualizaci v nějakém programu? Že by to viděli pořádně?
@radkka no bylo by to nej…ale dnes ti projektanti…maji uz tretiho a des…ale to jsem slysela od vice lidi ![]()
Ahoj, pred chvili jsem se dotazovala kamaradce na nutnost schvaleni zmeny smeru strechy pred stavbou, a ted me jeste pozadala, abych se Vas tady zeptala, jaky smer strechy garaze vuci domu byste volili vy. Obe strechy jsou stejne- pultove, cili jednoduche sikme, stupen 8. Jde o to, jak je esteticky k sobe vyladit. Strecha na dome je dana- nizsi strana u vchodu, vyssi smeruje dozadu do zahrady.Jak k tomu ale nasmerovat strechu garaze. Nejdrive mela vybrano, ted nevi. Prosim o radu, co se Vam libi nejvice, a kdyby byl nekdo i odbornik a vedel, jak se to bezne v tomto rozestaveni dela, tak super. Nejdou mi pripojit vykresy z mailu, co mi poslala, tak jsem precmarala na papir, snad je to jasne… obrazky prosim berte s rezervou
Musi to rozhodnout pres vikend. Diky