Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky, potřebovala bych prosím názor právničky nebo někoho kdo se v tom vyzná… Včéra sme seděli večer u našich a souseduv pes (velký tele ) štěkal na mamčina psa přes plot (štěně malýho vzrůstu) kterej byl u plotu. To dělá furt stejně jako na plot naráží takže nic nového ale tentokrát jak se rozběhl proti plotu tak utvořil dóle díru, vtáhl mámina psa a celýho ho pokousal. Sousedů sme se nedořvali ale nakonec pejska pejska vytáhli s tím že se jede okamžitě na pohotovost protože mu tekla krev asi z 5 míst
. Došli sme k sousedům zazvonit stím co se stalo a že potřebujem očkovák tý bestie, oni že ho nemůžou najít ale my neměli čas čekat takže se okamžitě jelo na pohotovost kam za mamkou a jejím přítelem pak dorazili s nalezeným očkovákem a přislíbili pladbu všech výdajů + spravení plotu (nahóře provalenej od ovcí a koz, dóle od psa). Pejska v noci operovali protože měl pohmožděný záda několik tržných ran a potrhanej konečník
. No a dneska dopoledne přišel soused s tím že plot je podle nového zákoníku na půl takže oni ho spravovat a platit sami nebudou a když jim mamka řekla že to provalujou a ničej jejich zvířata tak se jí málem vysmáli že co jako když je plot teď už společný vlastnictví
. A tejď večer když mamka přivezla pejska tak zase přišli s tím že kdoví jak to bylo co sme si vymysleli (podotýkám že nás tam bylo 7 lidí co to vidělo a snažilo se pejska zachránit) a že všechnu vinu házíme na ně a že to prostě platit nebudou ( účet z nemocnice cca 6000 Kč operace + 1500 Kč hospitalizace + já nevím kolik léky atd…) a my tejď nějak nevíme co s tím jak to máme řešit atd
. Jinak podotýkám že pes je nebezpečnej i když jdem někdo na zahradu tak se rozběhne proti plotu a vrčí
. No neumím si představit že by tam byl třeba můj 3 letej syn a ten čokl ho pokousal
.
Budu ráda za jakou koliv radu co teď dělat a ráda doplním info pokuďn něco náhodou chybí
. Snad sem to napsala přehledně protože sem tak naštvaná že chybělo málo a tomu blbovi co se nám vysmíval bych nejradči rozbila hubu kdyby mě k němu přítel pustil
.
@klarushka podat trestni oznameni nam psa pokousal pes byl na volno my ho měli na voditku myslim ze naší to resili přes obecni urad je to uz dlouho museli vse uhradit. Bohužel pes se u nas bere jako majetek urcite zajit znovu za sousedem a upozornit ze pokud to neuhradi podavate trestni oznameni
@klarushka Zašla bych na Policii to oznámit, ať se to sepíše a budete mít svědky i podklady pro případný soud…
Jsem majitelka psa - podle mě majitel zodpovídá za svého psa
. Tak když se k tomu sousedi staví takhle, tak bych asi došla na policii a tam to sepsala, doložila zprávy z veteriny, fotky psa, PLOTU - v tom případě oni budou mít podle mě problémy - bylo vás tam 7, takže světci jsou. Sousedy bych upozornila, že to budu řešit přes policii, když se k tomu neumí postavit, ať vidí, že to nenecháte být.
Jinak nevím jak se jinak bránit, snad tu ještě někdo napíše. Rozhodně bych to nenechala být
Na policii dneska naši jeli ale nikdo tam nebyl měli výjezd tak dali dispečerovi číslo ale zatím se neozval. Jinak máme aj zprávu od doktorů z pohotovosti…
Plot vyfotte aby ho oni po vašem upozornění neopravili a pak netvrdili že plot je v pořadku..jinak já bych je ani neupozorňovala, ale rovnou to oznamila…pes už se nebere jako věc, ale jako zvíře a je to nad 5000kč takže si myslím že by z toho mohli mít i docela problémy..psa je mi líto bude mít hodně velké problémy s psychikou a to nejen že se bude bát psu, ale všeho i vycházet ven a bát se i vás
@anubis25 přesně, hlavně fotku plotu… Bála bych se, že ráno vstanu a bude opravený
jsem paranoidní ![]()
@anubis25 no pes je chudák úplně popletenej k mamce vůbec nechtěl jít má staženej ocas a do toho je hotovej z límce takže je to fakt síla
. no doufejme že je ještě zblblej z narkózy a z prášků na bolest a že se to časem srovná ![]()
@anubis25 fakt už se nebere jako majetek? aha super clovek se tady dozvi spoustu novinek ![]()
@klarushka držím palce, ať je psík brzy v pořádku, určitě bude ještě v šoku a nakrkóza, bolest.. Chudínek ![]()
@Ginuš píše:
@klarushka držím palce, ať je psík brzy v pořádku, určitě bude ještě v šoku a nakrkóza, bolest.. Chudínek
moc děkujem…já taky doufám že bude brzy v pořádku
. Bolesti má asi chudám velký páč potrhaný střeva prej bolí nejvíc
. A navíc chudák mamina na konci ledna jí umřel psík na rakovinu a tohohle sme jí přivezli v Březnu a hned toto
.
@klarushka
teda to je pech
tak on bude každý den určitě znát a bude to lepší ![]()
@klarushka časem jo, ale bude to trvát..boužel mám podobnou zkušenost ( neměla až takové následky jak ten váš) a pes se strašně bál i vyjít z boudy dostaval se z toho několik dní…nikomu nepřejí zažít ten smutný vystrašený psí pohled
Nedavno jsem se o tomhle bavila s kamaradem pravnikem a ten mi rekl ze je jedno jestli je pes na volno nebo privazenej, majitel psa ktery zpusobi ujmu (pokouse) je plne zodpovedny i kdyby ho mel u sebe na pozemku a privazaneho. To je tak jako kdyz te zlodej dojde vykrast a ty mu ublizis tak mas taky pruser. Takze podat oznameni, a nemej strach z toho ze buhvi co se stalo. Byl to jeho pes tak at plati
@phoma http://www. ceskatelevize. cz/ct24/domaci/233933-novy-obcansky-zakonik-zvire-neni-vec/