Špatná kastrace

Anonymní
15.7.14 11:41

Špatná kastrace

Ahoj máte některá z Vás zkušenost se špatně provedenou kastraci? Nejlíp u kocoura..zajímalo by mě co mu hrozí. Náš kocour z rodiny má pravděpodobně špatnou kastraci, ptali jsme se na to veterináře zda je to vůbec možné (pořad líta za kočkami, značkuje atd..) říkal že jo, ale boužel je to už delší doba a nevybavím si zda nám říkal co mu kdyžtak hrozí za zdravotní nasledky. Poslední dobou občas zvrací obden, neustále polehava a není takový aktivní jak vždy ( normalbě byvá dost aktivní i když je horko) teď vůbec ani se nehne a když ho vezmem do naruče tak ne pořad, ale mnaučí jak by od bolesti..Do veterináře ho vzít nemohu nepatří mě..potřebují dotyčné majtele přesvědčít aby s ním šli aspoň potvrdit zda je vykastrovan dobře nebo ne a pak to řešilí dál.
Dotyčna majtelka tady chodí tak radší anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
15.7.14 11:44

Kocouři mohou značkovat i po kastraci v případě, že je provedena pozdě, tzn. poté, co začal značkovat. Zdravotní potíže mohou mít několik příčin, to by posoudil zvěrolékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.7.14 11:46

Jak špatně? Jakože mu tam kulička zůstala? Nebo má v rance nějaký zánět?

Jak dlouho je od kastrace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.7.14 11:56

Jedna kočka od nás má nové majitele. tak se občas ptám. A dozvěděla jsem se, že se toulá za kocourama, ikdyž má doma koťata (od května), a to dokonce tak drze, že si třeba sedne za okno tam, kde ten kocour bydlí a mňouká a škrábe a prostě se domáhá svého. Povídám, jé, tak to jí nechte vykastrovat, a kdyžtak se nějak domluvíme na spoluúčasti. A paní povídá, ale ne, my jí už po těch koťatech vykastrovat NECHALI! takže třeba hormony a touhy jí zůstaly, jen už další koťata z toho nebudou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.14 12:03
@Pipet píše:
Jak špatně? Jakože mu tam kulička zůstala? Nebo má v rance nějaký zánět?Jak dlouho je od kastrace?

pravděpodobně měl odstraněne jen jedno varle..druhé může mít už od mala uvnitř a veterinář to pravděpodobně nezjištoval..u kastrace jsme přítomní nebyli takže nevíme…jinak i když je psano že kocouří přibírají na váze po kastraci tak on hubne..od kastrace je skoro rok..asi by jsme to neřešilí kdyby neměl ty příznaky, které má a kdyby jsme nezjistili po kastraci že jsme ho kastrovali u veterináře, který je nejhorší z celého města..několik zvířat jeho vinou už zemřelého…když jsme se ptali veterináře tak jsme kocoura neměli u sebe, ale řekl že možné to je a když slyšel jméno veterináře tak že asi špatně vykastrovan je..jenže to se musí zjistit a já bych potřebovala vědět zda mu něco hrozí abych jsem majtele nějak donutili aby to začli řešít

• Citovat
  • Upravit
24798
15.7.14 12:26

Pokud neměl jedno varle sestouplé a má ho „schované“ v břišní dutině, může se z toho vyklubat rakovina.
Protože v břichu je pro varlata moc teplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný