Pokračovat s vaničkováním?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.5.18 08:40

Pokračovat s vaničkováním?

Včera jsme vaničkovali poprvé a šlo to fajn, mimi se postupně uvolňovalo. Jenže instruktorka ho neudržela v jednu chvíli na zádech, trochu víc se jí zanořil, nalokal se vody a kuckal. Pak jsme to dokončili, byl ok ale už ne tak vysmátý. Jsem z toho dost smutná, je to normální? Máme pokračovat? Případně změnit instruktorku? Prosím anonym, máma je tu taky, a už od začátku nechtěla, abysme chodili.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30913
15.5.18 08:44

S vanickovanim bych klidne pokracovala. Alespon jste videli, co delat, kdyz se vam dite potopi. A ver tomu, ze az s nim budete „plavat“ sami, tak se vam to take nekdy stane. Dala bych sanci jeste i te same instruktorce, vymenila bych ji az kdyby nespokojenost pretrvavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
15.5.18 08:59

Pokracujte, vzdyt to se stane, dite ti neutopi, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
15.5.18 09:05

Urcite bych pokracovala, mam stejny nazor jako holky. Chodim uz roky s detmi na plavacka a stane se mi to co chvilku, treba jen kdyz drzim ve svisle poloze. Az se zacne potapet, tak se taky kazdou chvilku “naloka” ;) To k tomu patri a bude zvykle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.5.18 09:39

Já si teda celej život myslela, že vaničkování je prostě koupání a nevěděla jsem, že na koupání potřebuju instruktorku :lol: ale chodila jsem pak s malou do bazénu a bylo to super, kolikrát se nalokala nebo ji něco naštvalo, ale rychle to přešlo a vodu má ráda, tomu se nevyhneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.18 09:43

@Strecha To ano, ale není ještě malinký. Na plavání chodí děti až od půl roku. A škoda, že hned poprvé. Myslím, že nás to znejistělo oba :(( :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.18 09:44

@Lily Evans ona s ním různě cvičila v takové obří vaně

• Citovat
  • Upravit
795
15.5.18 10:06

Jo jo, chodi se od pul roku, s vanickovanim nemam zkusenost. Ale myslim, ze ty maly miminka jsou vice prizpusobive a tak rychle si to nezapamatuji. Pokud nema ted problem pri koupeli nebo nebude plakat pri dalsich lekcich, tak bych se toho nebala. Nekdy zacnou byt miminka oknourana az ke konci, kdy uz jsou unavena. Dcera mela 1lekci ok,2,3 plakala (byla unavena museli jsme zmenit hodinu, protoze v danem case byla zvykla spat) a ted ji nestihame-placa do vody takovym zpusobem, ze si nabere do pusy, kasle, ale pokracuje vesele dal ;) Ale nebojte se toho, neni nic jednodussiho nez prestat, kdyby se to malymu nelibilo. Je ale chyba prestat po 1malinke “chybe” to by byla velka skoda. Kdyz se deti uci na kole, tak to po 1padu taky nemuzou vzdat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.5.18 10:09
@Anonymní píše:
@Strecha To ano, ale není ještě malinký. Na plavání chodí děti až od půl roku. A škoda, že hned poprvé. Myslím, že nás to znejistělo oba :(( :hug:

Moc to řešíš. To dítě už o tom nemá ani páru. Pokud bys takhle přistupovala ke každému nepříjemnému zážitku, které dítě v životě potká, tak z něj vychováš přecitlivělou skleníkovou kytku. Naopak takový zážitek může být dobrý v tom, že se stal pod kontrolou zkušené osoby, která pravděpodobně věděla, jak správně zareagovat.
To byla jedna z prvních věcí, které nás na plavání miminek učili - pokud se dítě naloká, nekontrolovaně potopí, spadne do vody apod., máme zachovat klid, nedělat žádné vyděšené grimasy, zbrklé úkony a tvářit se, jako by o vlásek unikl smrti. V klidu dítě vytáhnout, klidným hlasem mu dát najevo, že jsme u něj, nic se mu nestalo a všechno je v pořádku. Nechat vydýchat a pokračovat v plavání. Pak se i dítě naučí na takové situace reagovat v klidu a nepropadat panice. Já chodím s dětmi na plavání víc než 4 roky, už od miminek. Víš kolikrát se za tu dobu nalokali nebo se nečekaně potopili? X-krát. Ale naučili se takovou situaci v klidu zvládat a vůbec jim to nevadí. Normálně bych v aktivitě pokračovala a vůbec se tím dále nezaobírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.18 11:32

@Hoa Mai Děkuju, jsi moc hodná. Docela jsi mě uklidnila :kytka: A myslíš, že to je chyba lektora? Že bych ji vyměnila? Ale pokračovat s vaničkami chci :dance:

• Citovat
  • Upravit
10461
15.5.18 12:17
@Anonymní píše:
@Hoa Mai Děkuju, jsi moc hodná. Docela jsi mě uklidnila :kytka: A myslíš, že to je chyba lektora? Že bych ji vyměnila? Ale pokračovat s vaničkami chci :dance:

Takhle - nebyla jsem u toho, nevím, jak přesně k tomu došlo a jak následně lektorka reagovala. Ale obecně bych to za chybu nepovažovala a lektorku bych hodnotila podle celkového dojmu, jak se u ní dítě cítilo, jak na ni reagovalo a ona na něj. Ono je dost pravděpodobné, v podstatě jisté, že se ti to stane taky a ne jednou, pokud budete plavat dál. Ale když se to naučíte zvládat s klidem, tak to postupně přestanete řešit, dítě samo to nebude vnímat jako problém a bude si umět poradit, až bude větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.18 13:16

@Hoa Mai Lektorka je jinak fajn a malý se na ní řehtal od ucha k uchu…

Situace byla taková, že ho měla na rukou, on byl na zádech a šplounala s ním. V jednu chvíli říkala že hodil dolů bradu, jakoby se sesunul, a protože se smál dostala se mu do pusiny voda…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí

Dětský plováček