Pokusy u maturity

3
7.9.20 11:11

Pokusy u maturity

Ahoj,
chci se zeptat zda je tu někdo, kdo má zkušenosti s neúspěšnými pokusy u maturity. Zajímámě, jak jednotlivý pokusy fungují. Zda u posledního pokusu, který se uskuteční za rok, mám status studenta či nikoliv a zda se tedy mohu přihlásit na jinou školu, abych ten status měla :nevim:.
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Koroptev12
7.9.20 11:14

Ne, rok opravdu nemáš status studenta. Můžeš jít třeba pracovat :palec:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
7.9.20 11:15

Status studenta ti zanikl už v září, hned po prázdninách. Bez do práce a neflakej se doma…

• Citovat
  • Upravit
3
7.9.20 11:24

Já ale práci mám, do které jsem docházela vždy po škole, takže rady jdi do práce jsou zbytečné, ptám se jenom protože mě studiu baví a chci ještě studovat, ale nevím jestli mohu čekat na poslední maturitní termín na jedné škole a studovat zatím na jiné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.20 14:16

Já opakovala druhý pokus na podzim a přihlášku na VŠ jsem si musela dát až další rok. Mezitím jsem musela být půl roku vedena na pracovním úřadu, než jsem nastoupila do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.20 14:24

@Absintt studentem jsi prestala byt 31.8., ted muzes delat cokoli, ale statut studenta uz nemas (zdravotni pojisteni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.20 14:25
@Chachar1922 píše:
Já opakovala druhý pokus na podzim a přihlášku na VŠ jsem si musela dát až další rok. Mezitím jsem musela být půl roku vedena na pracovním úřadu, než jsem nastoupila do školy.

znam holku, co ji bez matury podminecne prijali na soukromou vs, v kvetnu se to napotreti povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.20 14:28

@matkabagristy tak já se na soukromou nahlásila no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.9.20 14:29

@matkabagristy
Dobře, když teď ale nastoupím na nějakou školu, status studenta se mi vrátí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.20 14:30
@Absintt píše:
@matkabagristy
Dobře, když teď ale nastoupím na nějakou školu, status studenta se mi vrátí ne?

pokud budes student, ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
7.9.20 18:22
@Absintt píše:
Já ale práci mám, do které jsem docházela vždy po škole, takže rady jdi do práce jsou zbytečné, ptám se jenom protože mě studiu baví a chci ještě studovat, ale nevím jestli mohu čekat na poslední maturitní termín na jedné škole a studovat zatím na jiné :roll:

Ano, studovat tento školní rok můžeš.
Status studenta už nemáš od 1.9., pokud nepracuješ oficiálně na hlavní pracovní poměr, vzniká ti dluh na sociálním a zdravotním. :nevim: Raději si vše ověř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.9.20 18:29
@SAJ píše:
Status studenta už nemáš od 1.9., pokud nepracuješ oficiálně na hlavní pracovní poměr, vzniká ti dluh na sociálním a zdravotním. :nevim: Raději si vše ověř.

socialni neni povinne, jen zdravotni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
7.9.20 18:33
@SAJ píše:
Status studenta už nemáš od 1.9., pokud nepracuješ oficiálně na hlavní pracovní poměr, vzniká ti dluh na sociálním a zdravotním. :nevim: Raději si vše ověř.

Pokud dělá na DPČ s výdělkem nad 3tis. měsíčně nebo na DPP s výdělkem nad 10tis. měsíčně, tak odvádí pojistné taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
7.9.20 18:39
@matkabagristy píše:
socialni neni povinne, jen zdravotni

Aha, jasné. Tak jen zdravotní.

@zrcadlo píše:
Pokud dělá na DPČ s výdělkem nad 3tis. měsíčně nebo na DPP s výdělkem nad 10tis. měsíčně, tak odvádí pojistné taky.

Jasné, takže v tom případě není co řešit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin