Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proc se sestra nezepta primo ve skole??? Tady ji asi sotva nekdo poradi, kdyz kazda skola ma jine podminky ![]()
To jako že je zklamaná po čtyřech dnech školy, kdy se začalo učit teprve tak někdy ve čtvrtek? To je dobrá teda. Pokud chce fakt jinam a mají tam volno, dá se přestoupit hned, to by ještě nedělala žádné vyrovnávací zkoušky.
Po necelém týdnu je nespokojená a zklamaná?
Přestoupit jistě jde, pokud škola, obor který si vybere má volné místo. Ale informovat se musí na té škole. Známý přestupoval 3× během prvního ročníku ![]()
Vždyt max rozdali učebnice a dali seznami co mají koupit, no at si obvolá školy jestli mají někde volno a vezmou jí
Já jsem taky tušila už první týden, že mnou vybraná škola bude průser. No, vydržela jsem cely rok a pak přestoupila na úplně jiný obor. Měla jsem přestoupit hned, zbytečně se rok platil intr a já jsem tam beztak chodila jak do holubníku
![]()
Janteda neporadím, jen se ze zájmu zeptám. Ro fakt jde takhle libovolně měnit školu, pokud má kapacitu? To nemusí dělat přijímací? vždyť by to tak udělali všichni. Dostali se na neco lehkeho, a pak přestoupili.. vím, že u nás na VŠ se dalo přestoupit pouze do oboru, co měl stejné nebo méně náročné prijimacky. Takže v podstatě jen do oboru „horšího, jednodussiho“.
@chaela píše:
Janteda neporadím, jen se ze zájmu zeptám. Ro fakt jde takhle libovolně měnit školu, pokud má kapacitu? To nemusí dělat přijímací? vždyť by to tak udělali všichni. Dostali se na neco lehkeho, a pak přestoupili.. vím, že u nás na VŠ se dalo přestoupit pouze do oboru, co měl stejné nebo méně náročné prijimacky. Takže v podstatě jen do oboru „horšího, jednodussiho“.
Pokud má ta škola volné místo, tak bude jen ráda.
Ať si zavolá rovnou na tu školu, kam chce přestoupit, spoluzacka takto prestupovala z gymplu na střední skolu jinou, protože gympl nezvladala - prestoupila v pololetí kvinty (1. rocnik na střední) a jen musela udělat nějaké rozdilovky, ale vzhledem k tomu, ze šla prakticky z “lepšího do horšího”, tak nic moc dělat pro to nemusela, spíše naopak na te skole z ni ještě byli hotovi, ze tam budou mit nekoho z gymnázia
jinak pak jedna kamarádka prestupovala z jedné střední školy na jinou a musela do nižšího ročníku a ještě dělat rozdilovky - prestupovala ale na konci školního roku, takže jakoby opakovala…rozhodne bych spíše zavolala te skole a zjistila si jejich podmínky
Dobry den, taky chci zmenit skolu. Tento rok jsem udelala prijimacky do prvaku na skolu s maturtou a chci prestoupit na uciliste ale s nejakym nekonkretnim zamerenim, taky vim ze existujou skoly dvoulete ale vubec nevim jak to s nima je? muzu si pak dva roky dodelat maturitu po te dvoulete skole? a nejaky ten obor s nekonkretnim zamerenim?(jako je treba gympl, obchodni akademie akorat na tom ucnaku). kdyztak dekuju
@Anonymní píše:
Dobry den, taky chci zmenit skolu. Tento rok jsem udelala prijimacky do prvaku na skolu s maturtou a chci prestoupit na uciliste ale s nejakym nekonkretnim zamerenim, taky vim ze existujou skoly dvoulete ale vubec nevim jak to s nima je? muzu si pak dva roky dodelat maturitu po te dvoulete skole? a nejaky ten obor s nekonkretnim zamerenim?(jako je treba gympl, obchodni akademie akorat na tom ucnaku). kdyztak dekuju
Na co by bylo dobré učiliště bez zaměření? Gympl je příprava na VŠ, učiliště je příprava na zaměstnání. Jestli se pletu tak sorry, ale u nás jsou všechny učňáky zaměřené na nějakou manuální práci - servírka, automechanik, prodavačka, kadeřnice,… ![]()
@Serpentini píše:
Na co by bylo dobré učiliště bez zaměření? Gympl je příprava na VŠ, učiliště je příprava na zaměstnání. Jestli se pletu tak sorry, ale u nás jsou všechny učňáky zaměřené na nějakou manuální práci - servírka, automechanik, prodavačka, kadeřnice,…
jenom se ptam jestli takovy ucnak existuje protoze kdyz si dodelam maturitu tak mam pak na vyber praci
@Anonymní píše:
Dobry den, taky chci zmenit skolu. Tento rok jsem udelala prijimacky do prvaku na skolu s maturtou a chci prestoupit na uciliste ale s nejakym nekonkretnim zamerenim, taky vim ze existujou skoly dvoulete ale vubec nevim jak to s nima je? muzu si pak dva roky dodelat maturitu po te dvoulete skole? a nejaky ten osbor s nekonkretnim zamerenim?(jako je treba gympl, obchodni akademie akorat na tom ucnaku). kdyztak dekuju
no za mě býval dvouletý obor pro děti z zvláštní školy, pro ty co neměli ani na učnák, takže pochybuju že by ti dovolili dovolit si maturitu, max by možná dovolili pokud by jsi udělala rozdílovky což dost pochybuju
a nekonkrétní učnák neexistuje, je to učiliště takže tam se prostě učíš nějaký praktický obor
@Anonymní píše:
jenom se ptam jestli takovy ucnak existuje protoze kdyz si dodelam maturitu tak mam pak na vyber praci
na výběr práci máš po jakékoliv škole ![]()
kdysi byl obor rodinka absolutně o ničem a k ničemu a byl fakt takový od všeho trochu prostě nekonkrétní jestli to ještě je nevím ale zaměstnání se z toho schánělo těžko
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim te a jaky duvod te vede k tomu, jit na ucnal a dodelat si maturitu az pak? Lze udelat jen to, ze udelas stredni odborne uciliste a pak si udelas tzv nastavbove studium, cim ziskas maturitu… ale proc ses teda hlasila na obor, kde se ti do maturity nechce a chces si ji udelat casem? A proc nechces zamereni? Neumim si predstavit ucnak bez zamereni, to je jako bys delala ucnak a pak chtela byt kucharkou a neznala jsi vse co k tomu potrebujes… dle meho je blbost nemit zamereni… sama jsem delala osmilety gympl, vseobecne zamereni, v oktave jsem kvuli jedny ucitelce snahu vzdala, sla na ucnak, obor kuchar cisnik, to mi zachranilo v zivote prdel, nicmene jsem nazoru, ze ikdyby byl ucnak bez zamereni, je to blbina…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahojte!
Mám mladší sestru, která je teď v prváku. Chodí na odbornou školu, ale je se školou zklamaná. Celkově čekala i od jejího oboru víc. No…chtěla by přestoupit jinam a zároveň změnit i obor. Se sestrou jsme se o tom bavily a chtěla by ještě v 1.pololetí přestoupit, ale bojí se toho, že by dělala znovu přijímačky nebo, že by opakovala prvák. Tak bych se chtěla zeptat, co všechno je potřeba při přestupu podstoupit? Bude opakovat ročník nebo půjde dál? Kdy vůbec může přestoupit a co k tomu potřebuje? Bude dělat rozdílové zkoušky?
Předem děkuji všem.