Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Predskolak bude az ten dalsi rok. Deti musi dovrsit 5 let k 31.8., aby od 1.zari mohly byt predskolaci.
@Anonymní píše:
Ahoj zrovna řešíme s kamarádkou předškolní třídu, jejímu synovi bude pristí rok v listopadu 5let, že bude předškolák. az ten další rok, a ne teď za rok v září.ona se hada že bude předškolák od září příštího roku ale to se mi zdá jako blbost děkuju za vysvětlení
Aby byl předškolák, musela by zadat výjimku, protože dítě předškolák musí do posledního srpna roku 2021 dosáhnout věku 6 let.. To on nesplňuje.. Řešila jsem minulý rok, kluk je narozen 28.8. 😂
Takže chlapeček je listopad 2016 (pokud dobře počítám) tzn., že v září 2022 bude předškolák. Dětem musí být 5 let nejpozději 31.8. daného roku, aby ten rok byly předškoláky.
Predskolak musí v září už mít 5 let (páté narozeniny nejpozději do konce srpna daného roku). Když kluk kamarádky má narozeniny v listopadu, toto září má 3 roky, příští září 4 roky a až to další bude mít 5, takže bude predskolak. Školy a školky vždy počítaji věk k 31.8. Takže když se ti dítě narodí posledního srpna, půjde do školy o rok dřív než dítě, co se narodí prvního září. (Odklady a předčasné zaškolení teď do toho motat nebudu).
@martina.se píše:
Aby byl předškolák, musela by zadat výjimku, protože dítě předškolák musí do posledního srpna roku 2021 dosáhnout věku 6 let.. To on nesplňuje.. Řešila jsem minulý rok, kluk je narozen 28.8. 😂
když je narozený 28.8. tak od 1. záři je hned předškolák, ne? Takže v čerstvých 6ti let.
@Anonymní píše:
Ahoj zrovna řešíme s kamarádkou předškolní třídu, jejímu synovi bude pristí rok v listopadu 5let, že bude předškolák. az ten další rok, a ne teď za rok v září.ona se hada že bude předškolák od září příštího roku ale to se mi zdá jako blbost děkuju za vysvětlení
Nechápu proč tohle tolik lidí pořád nechápe
Školní rok se počítá od září do srpna, predskolakovi musí být nejpozdeji v srpnu 5 aby od září mohl být předškolákem.
@martina.se píše:
Predskolak snad do posledniho srpna musi dovrsit 5 let a ne sest. Sest do posledniho srpna je od zari skolak.
@Veru1987 píše:
když je narozený 28.8. tak od 1. záři je hned předškolák, ne? Takže v čerstvých 6ti let.
Ano.Ja mam dítě narozené 31.8.2015 a od září je predskolak. Jeho kamarád narozený o měsíc později predskolak ještě není.
@Yorkmut píše:
Predskolak snad do posledniho srpna musi dovrsit 5 let a ne sest. Sest do posledniho srpna je od zari skolak.
Ona píše do srpna 2021, tzn. do příštího roku
Pokud mu bude do 31.8. pět, bude předškolák. Pokud mu bude pět 1.9.,není předškolák.
Ale kamarádce takhle zařadili do předškolní třídy listopadové dítě, protože ho chtěla nechat s kamarádama, co jim bylo pět před 1.9. a předchozí dva roky spolu byli ve třídě.
@Hoa Mai píše:
Ona píše do srpna 2021, tzn. do příštího roku
@martina.se píše:
Reagovala jsem na tento prispevek. Do posledniho srpna 2021 dovrseni 6 let znamena od 1.9. 2021 skolak. Predskolak musi dovrsit 5 let. Odklady neresim.
Předškolák příští rok nebude. Syn je září 2016 budou mu ted 4roky a s tímto rokem ho čekájí ještě 3roky ve školce. Díky bohu, nedokázala bych si představit, že by byl příští rok předškolák
![]()
@Yorkmut píše:
Reagovala jsem na tento prispevek. Do posledniho srpna 2021 dovrseni 6 let znamena od 1.9. 2021 skolak. Predskolak musi dovrsit 5 let. Odklady neresim.
zaleží jak se to podá. Předškolák je to dítě, které v daném předškolním roce oslaví 6let.
ale můžeš i říct že predškolák je to dítě, které v předešlém školním roce oslavilo 5let.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj zrovna řešíme s kamarádkou předškolní třídu, jejímu synovi bude pristí rok v listopadu 5let, že bude předškolák. az ten další rok, a ne teď za rok v září.
ona se hada že bude předškolák od září příštího roku ale to se mi zdá jako blbost děkuju za vysvětlení