Polévky před hlavním jídlem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
polévky před hlavním jídlem?
Maminky taky dáváte vždy polévku před hlavním jídlem, mám skoro 17m holčičky, když sem dávala polévku tak pak hlavní jídlo nechtěly, tak sem přestala a papají ho. Jak to děláte vy? Někdy mě příjde, že málo papají, že jim to nemůže stačit. Dyť tak lítají ![]()
A máte nějaký dobrý recept na polévku? Květákovou moc nechtějí ani brokolicovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne pokaždé a hlavně se taky nají jednoho a druhé pak moc nechce
Polévky dělám hlavně husté - bramboračka, čočková, brokolicová, špenátová, občas vývar,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem polévku třeba kolem 11, pak ve 12 druhé jídlo…obojí najednou nesní. Ted už chodí do školky - tam také sní polévku a z druhého jídla jen trochu…dohání to pak jídlem doma.
Recepty neporadím - jí jenom vývary se zeleninou, nudlemi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Polévku taky nedávám, protože mi pak sní jen pár lžic hlavního jídla a za chvíli má samozřejmě hlad, takže max. jí dám třeba k svačině, nebo v zimě po příchodu z venku, ale ne před hlavním jídlem.
Jinak malej miluje klasické vývary se zeleninou, masem a čímkoliv jiným ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytk polevku ma jako samostatne jidlo. Vetsinou pred spanim, po spani pak druhe jidlo. Obcas, kdyz nestacim, tak je to naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Temhle prckum staci jedno jidlo, nas ma bud druhy nebo polivku, to sni dost, kdyz ma pak oboji tak sni od obou trochu.. navic maji mensi zaludek nez my ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dávám občas když má takové jídlo jako palačinky, mléčnou kaši, něco bezmasého, takový „chudší“ jídla. Polévky dám jen trochu a pak baští i druhé. ale mám celkem jedlíka. Nebo dám polévku večer. Tak cca 1× týdně ji k obědu má. A někdy zas naopak má hodně hustou, hutnou a k tomu třeba kousek rohlíku, chleba tak už nemá druhé jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn je polívkový, takže u nás jde nejdřív hlavní jídlo a pak se dojí polívkou
jinak by taky z hlavního nic nesnědl… Bohužel jak je polívkovej, tak už jsem všech polívek přejedená já… když začal odmítat večer kaše, najeli jsme na husté polévky…
Jinak u nás je mezi nejoblíbenějšími právě květáková, ale pórková nebo mrkvová jsou taky hit, bramboračka, minestrone… zvlášť když si do nich může nasypat opečený chleba, atp…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Polévku jsem začala před hlavním jídlem dávat až o prázdninách před nástupem do školky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podávám buď polévku nebo hlavní jídlo, výjimku dělám jen u vývaru, to máme obojí.
Z těch hustějších…bramboračka s hříbky, zelňačka, luštěninové, zeleninové, gulášová z mletého hovězího. Dcera má ráda vločkovou se zeleninou, rýžovou s mrkví, to jsou takové vděčné rychlovky. Taky ji zaujala kapustová, té si včera dala 3 talíře ![]()
Polévka je většinou na večeři.
Příspěvek upraven 09.03.14 v 21:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytk
v tomhle věku a vlastně až do školky jsem to dělila, polívku měla mezi 11-11:30 před spaním a po spaní oběd- hlavní jídlo. malá je a byla polívková. Někdy ji máme i k večeři
. Polívky jedla malá všechny, ale nesměla v to být kapustička. Takže vývary, zeleninové krémy (květáková, celerová, brokolicová, rajčatová) vločková, hrstková, čočková, bramoboračka, s drožďovými knedlíčky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím česnekovou krémovou, dýňovou, špenátovou, vývary s nudlema, čočkovou, květákovou, zeleninovou s pohankou, jáhly…u babiček má ještě hrachovou, bramboračku, takovou hrstkovou tedy všechno možný v ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý v tom věku už měl na oběd polévku i druhé, ale on byl vždycky jedlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě obojí nesní ani jeden, nemám doma zrovna jedlíky. Zejména mladší, ten by byl nejspokojenější, kdybych vařila jenom polívky, to je jeho nejoblíbenější jídlo. a je jedno jaká, krémová brokolicová, hustá bramboračky, vývar..tyhle dělám nejčastěji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My doma normalne mivame polevku jako samostatne jidlo - proste bud polevka nebo neco jineho, takze podobne se stravuje i dcera. Ovsem o vikendech u babicek je tradici oboje a jak babicky vari takovou tu poctivou domaci stravu, knedliky, omacky a tak, ktere doma nema, tak tam v pohode zvladne pul misky polevky a jeste plnou porci obeda. Doma by mi to asi neproslo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit