Babatko pije len ked spi :(

57
4.3.14 07:02

babatko pije len ked spi :(

Ahojte. Chcem sa opytat ci ste sa stretli s takym problemom. Nas 13 tt chlapcek zacal od 11 tt prijimat mliecko, ktore si odsavam od zaciatku a on ho pije z flasky prijimat jedine v spanku. Zacalo to nenapadne tak, ze pocas pitia zrazu vyplul cumel na flaske. Dala som mu kratku pauzu a mliecko dopil. Zo dna na den v priebehu tyzdna sme dosli do stadia, ked mliecko vypije len v stave, ked zaspava a spi. Ked je hore flasku uplne odmieta. Skusili sme mnoho druhov flasiek, velkosti cumlov, dokonca umele mlieka, ako aj mlieko z materskej banky. Nic. Nechat ho vyhladovat nepomaha. Mlieko si nebude pytat ani po 7 hod. Nakoniec sme skoncili na infuzii v nemocnici, kde sa mu zrazu po infuzii polepsilo a druhy den prijimal potravu krasne. Dalsi den vsak opat prestal. Zatial ma vsetky vysetrenia vporiadku. Je to vesely chlapcek. Dostat do neho jeho dennu davku nas vsak stoji vela usilia. Aj tak sme od odporucanej davky daleko. Predtym prijimal 130 ml kazde 3-4hod. Teraz mi v spanku vypije okolo 80. Je to vsak malo, lebo bol prijaty do nemocnice s dehydrataciou a strkom v oblicke. Ten sa rozpustil potom, ako som ho zacala doslova stopkat v spanku. Je to velmi narocne a frustrujuce. Niekedy maval cez den dva trojhodinove spanky a teraz ho musime budit, aby chvilu pobudol hore a my sme ho pocas zaspavania opat mohli nakrmit a priblizit sa tak aspon z casti jeho optimalnej dennej davke. Co robit? Stretli ste sa s tym? Ako prinavratit pitie v bdelom stave? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
4.3.14 07:09

A co doktori na to? nedali zadnou radu? tohle mi totiz prijde uz spis na odbornika…

jinak muj laicky nazor je, ze je asi moc slaby. podle toho, ze jak pises, tak kdyz dostal infuzi, tak to bylo hned lepsi. nebylo by reseni nejake specialni UM, ktere je vyzivnejsi? proste budete muset asi vydrzet a krmit a krmit a krmit a doufat, ze kdyz posili, tak se to zlepsi. ale 13tydnu je dost, unaveni byvaji novorozenci :nevim:

jinak ja mam podobne starou holcicku a bezne pije 80-90ml (nejvys 120 obcas) a je naprosto v pohode. tak nemuze byt problem jeste jinde, kdyz pri stejnem mnostvi dojde k dehydrataci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.3.14 07:26

Podla mna slaby nie je. Ked nespi je velmi culy vkuse sa hybe smeje. Este pred 2 tt po mliecku doslova bastil a ked dopil, stale s pusinkou napodobnoval sanie. Vypil by aj viac, ale nechcela som ho prezierat. Priberal nam 230 gr tyzdenne a teraz stagnujeme. Dr poradit nevedia. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.3.14 07:54

@cuculik
a co zkusit jine UM? Sunar je pry trochu sladsi nez ostatni, treba mu neco zachutna. a co nezkouseli jste ho nakrmit lzickou treba? nektere deti maji proste odpor k savickam. dudlika si veme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.3.14 10:12

Skusali sme nutrilon a bebu. To iste. Urcite skusime aj ine mliecko. Lyzickou nakrmit trojmesacne babo je nemozne. Dostanem don trosku, ale druhu polku vypluje. Nevie este tak prehltat. Detska lyzicka ma 1,5ml. Neviem si predstavit nakrmit ho 130 ml. Jedna davka by bola na hodiny…je to zufaly stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
4.3.14 11:27

A není to bojkot kojení? Má na to akorát věk :think: Pokud by to tak bylo, mělo by to odeznít samo během pár dní/týdnů. Do té doby nabízet, nabízet, nabízet, ale nenutit! Tu lžičku bych fakt zkusila, popřípadě stříkačku. Nás bojkot probíhal tak, že byla malá neklidná a nedokázala se na to soustředit(všechno bylo zajímavější než to prso), takže se furt pouštěla a nepila. Taky jsem ji nakonec kojila jen při usínání, jinak to nešlo. Ale přešlo to! Teď kojíme normálně :palec: (8m). Co nejvíc pomohlo, bylo nestresovat. Mimčo to hned vycítí. Jde to těžko, ale musíš si najít způsob, jak sebe sama uklidnit. Držím palce, ať to brzy odezní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
4.3.14 11:44

Soucítím s tebou, todle jsem si zažila s prvním klukem.Bylo to šílený já byla zralá na blázinec. Celej den se netočilo kolem ničeho jinýho než do něj dostat nějaký mlíko. Začalo to kolem 2.měsíce kdy nechtěl pít po ránu a postupně začal odmítat všechny krmení. Najedl se pouze ve spánku. Doktorka radila nechat vyhladovět dobrovolně hlady neumře. Jenže on ani po 12 hodinách hladovění flašku do pusy nevzal, šdrundalo mu v bříšku, brečel hlady ale prostě nechtěl. Po tomdle teda i doktorka prohlásila krmte teda ve spánku a budte ráda že vůbec pije. Říkala že se s tím ještě nesetkala a že teda neví jak do budoucna když odmítá jídlo jak ho budu jest příkrmy když má odpor k jídlu. Takže se všechno točilo kolem toho ho po třech hodinách uspat a dát flašku. Byla jsem zrala na blázinec. Ještě ted když si na to vzpomenu tak mi je z toho ouzko. Přešlo to až kolem 14.měsíce. S příkrmama byla taky docela boj ale kolem 9.měsíce se chytil a jedl docela dobře a když nechtěl tak sem zapla televizi. A jak začal baštit naši stravu tak se to všechno srovnalo a jí normálně sice to není žádnej jedlík ale už to není stres. Jeden čas na něj zabíralo krmení za chůze, potom zase vleže na polštáři a u toho zpívat nebo dát do ruky něco zajímavýho a když to nevyšlo tak holt spánek to jistil.On teda nechtěl ani jiný tekutiny. Druhý syn to začal dělat kolem 3.měsíce a to sem myslela že už skočim z okna ale on měl ATB a po nich měl zažívací problémy a navíc trpí silnou ABKM a intolerancí laktozy tak to u něj je pochopitelný protože měl jídlo spojený s bolestí bříška. Druhý ten zase musel být v náručí a když byl větší tak mu u pití hodně pomáhalo když měl v ruce usínáčka kterýho miluje a ještě krmit když je unavenej.Po spaní by se mi nenajedl. Takže sem ti vlastně neporadila ale nejsi v tom sama a věř že to určitě jednou skončí. Ono my nevíme co maj ty prckové za problémy třeba je jen může bolet bříško pamatují si to a pak sou z jídla nervozní a když vidí flašku tak se jim ty bolesti vybaví. A nebo je bolí bříško při pití. KAždé dítě je jiné a některé jsou hodně citlivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.3.14 16:24

@fidela A ako sa vam ho podarilo uspat niekolko krat denne, ked bol starsi? 3-5 mesacne babo, to este chapem ale rocne? uz teraz je to tazke, nakolko mi predtym spaval vzda krasne doobedu aj poobede po tri hodiny a teraz mu dovolim najviac hodinu, aby potom zas pobudol hore a potom isiel opat spinkat…kolko mliecka sa vam donho podarilo denne dostat? naucil sa skor pit ine tekutiny z nejakeho hrnceka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
4.3.14 17:19

No on spal v roce ještě 3× za den ale zase spal třeba jen půl hodiny na každej spánek. Takže po tom byl zas po 3 hodinách unavený. Ale okolo toho roku to bylo těžký nosila jsem ho v manduce a třeba i půl hodiny než se ukolíbal a usnul.To množství si už moc nepamatuju ale vím že za ostatníma miminka v množství vypitýho mlíčka zaostával. To co by měl pít na svojí váhu pil jen 2 měsíce po porodu a pak už ne.Tak max.800ml za den a to byl dobrej den ale byly dny že třeba jen 500ml. Hlavní je se kvůli tomu nestresovat což já jsem teda nedokázala, někdy jsem měla pocit že se fakt zblázním. ale v tomdle věku pil max 120ml/krmení a někdy třeba jen 60ml. A mladší uplně stejně, ted na roce pije 160ml. S normálním pitím byl docela problém začal pít až kolem roku a to jen zlehka když za den vypil 50ml tak jsem skákala štěstím a do pití ho musím nutit i ted a to mu jsou už 4roky.Ale paradox je ten že ve 14 měsícíh se to všechno zlomila a začal pít mlíko za bdění a rád a pije ho až do ted. Takže člověk musí věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí