Přestala pít mléko - 10měs
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přestala pít mléko - 10měs
Prosím, máte s tím určitě některá zkušenost. Moje 10ti měsíční holčička přestala v posledních dnech pít mléko. Občas se napila po ránu a večer. Ale už tak tři dny se z lahvičky UM nenapila vůbec. Jediné mléko co do sebe vpraví je v kaši. Takže jsem jí ráno taky udělala kaši. Ale přes den nic. Zato k obědu sní skoro dvě lahvičky maso-zeleniny, zdlábne dvě přesnídávky a večer tu kaši. Evidentně hlady netrpí. Jakou s tím máte zkušenost a co jste začali dávat k jídlu? A proč vlastně přestanou pít??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mlíko přímo nepotřebuje, až tak, ale mléčný výrobky jo. určtě bych zavedla jogurty, kaše 1 za den je málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě už nechce. U nás je to naopak. Dávej normální jídlo, tvrdé sýry, jogurty, luštěniny. Už je velká, už to mlíko až tak důležitý není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jajanik Jednoduše jí přestalo chutnat. Zkus dát chleba a přes den zařaď mléčné výrobky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jajanik píše:
Prosím, máte s tím určitě některá zkušenost. Moje 10ti měsíční holčička přestala v posledních dnech pít mléko. Občas se napila po ránu a večer. Ale už tak tři dny se z lahvičky UM nenapila vůbec. Jediné mléko co do sebe vpraví je v kaši. Takže jsem jí ráno taky udělala kaši. Ale přes den nic. Zato k obědu sní skoro dvě lahvičky maso-zeleniny, zdlábne dvě přesnídávky a večer tu kaši. Evidentně hlady netrpí. Jakou s tím máte zkušenost a co jste začali dávat k jídlu? A proč vlastně přestanou pít???
Ahoj,
to moc dobře znám, ale když ti baští kašičky, tak jí je ráno a večer dávej, je jedno jestli pije UM nebo má mléčnou kaši… Přes den jí dej ještě nějaký jogurt a máte denní mléčnou složku zmáknutou…
Moje malá nechce kaši, ale ráno si dá 200 ml UM, přes den jí dám dva jogurty a je to
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jajanik nám se to samý stalo po pobytu v nemocnici úplně se odstavila, ale v noci se budila hlady jak dostávalaj jogurty atd.. Trvalo to měsíc a po měsíci jsme ji ho zkusili dat mliko z hrnku a to okamžitě vypila. Zkusila jsme i vanilkovy co doporučila doktorka a to mělo taky úspěch, ale par dni byla na klasickým kakau, ale moc ji nesmakovalo
ale pokud dcera mliko v noci nevyžaduje, tak se prostě odstavila. Doktorka říkala hold některý děti nejsou mléčný a kamarádky dcera se odstavil a už v 9m. Ale měla by ti jist aspoň jogurty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuju všem! V noci se nebudí, usne po 20h a vstává před 7h. Takže luxus
. Tak super, zařadím po ránu kašičku a ten jogurt a máme vystaráno
. Děkuji
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jajanik Mojí je 13měsíců a přestala pít mléko asi před 14 dny. Místo toho má 3 jogurty, tvarohy, lučinu atd… denně, myslím, že je to tak akorát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn taky přesně v 10 měsících přestal skoro ze dne na den pít mlíko. U nás to ale bylo horší v tom, že on veškeré jiné tekutiny zatvrzele odmítal a mlíko přestal pít v těch 35° vedrech loni v létě. Měla jsem strach, ale dehydratace se nekonala, i s doktorkou jsem to opakovaně řešila… Mlíko začal pít asi ve 14 měsících a ostatní tekutiny dál odmítá..
- Citovat
- Upravit
Dneska slupla smetánek a s jakou chutí
. Ráno chlebík s lučinou a trochu kaše. Odpoledne dám nějaký jogurt a na noc tu kašičku. Takže je to prostě tak
. Čaje jsem navařila hodně a už je ho půlka pryč a dokonce se napila i obyč vody ze skleničky
. Mléko už prostě není potřeba. Trochu mě to zaskočilo, netušila jsem, že se dítě tak brzo odstaví. Ale jak tu čtu, některé s tím máte zkušenosti i mnohem dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prodělává teď takové velké změny, rostou jí zoubky, dostává se do vyšších poloh na kolínka a hodně se začala pohybovat. Moje babička říká, že si tělo řekne, co už nepotřebuje a co naopak ano
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla úplně stejný problém. Mám chlapečka 3měsíčního, takže jsme jen na mléku a ze dne na den přestal pít mléko. Vyzkoušela jsem všechny značky, výsledek byly bud zacpy a nebo nechutnaly až na sunar ale ten jedl max. týden a poté zase konečná. Obvodní lékař mi doporučil homeopatikum pro kojene děti a na UM, tak jsme to zkusili a do 2 dnů hltal mléko jako o život a takový dávky že jsem nechápala kam to dává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jajanik píše:
Prodělává teď takové velké změny, rostou jí zoubky, dostává se do vyšších poloh na kolínka a hodně se začala pohybovat. Moje babička říká, že si tělo řekne, co už nepotřebuje a co naopak ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vím, ale stejně si myslím, že mléko by dítě mělo pít co nejdéle, UM je hlavně zdravější než dnešní jogurty a pečivo pokud si ho doma vlastnoručně nevyrobíš (a dělej si domácí kvásek
)mě právě u malej v tomto období zachránilo mléko. Milovala domácí pudinky na spaní a po těch se dost přibívá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@přítel píše:
Já vím, ale stejně si myslím, že mléko by dítě mělo pít co nejdéle, UM je hlavně zdravější než dnešní jogurty a pečivo pokud si ho doma vlastnoručně nevyrobíš (a dělej si domácí kvásek)mě právě u malej v tomto období zachránilo mléko. Milovala domácí pudinky na spaní a po těch se dost přibívá
Tak malá se nám vrátila k mléku. Prořezávalo se jí 8 zubů najednou!!! Takže má všechny jedničky a dvojky už venku! Teď jí lezou trojky, takže mlíčko začíná zase trochu sabotovat. Taky si myslím, že by mléko měla pít, alespoň 2× za den. Prosím, napíšeš mi jak děláš ten domácí pudink?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit