Polévky pro kojence 9 měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2666
19.4.12 12:20

polévky pro kojence 9 měsíců

Ahoj, potřebuji poradit jak uvařit pro mimčo polévku? Řídkou masozeleninu nebo klasickej vývar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
19.4.12 12:24

No záleží jakou :nevim:
Majda třeba měla ráda brokolicovou - osmahnout na másle, zalít vodou, uvařit, rozmixovat, přidat trochu UM prášku…
Vývar asi jako pro nás, jen bez soli a nějakého ostrého koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.4.12 12:27

vývar jsem dělala i pro nás, jenom před solením jsem odebrala porci.
vlastně všechny polívky jsem dělala společně a před koncem jsem trochu odebrala.
Oblíbené: vývary, mrkvovo-květáková, čočková, drožďová, brokolicová

• Citovat
  • Upravit
2666
19.4.12 12:53

Lucenka a můžeš mi prosím napsat jak ty polévky děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
19.4.12 12:56

Pipet, chápů to dobře, že do hotový polévky nasypeš trochu umělého mléka jako prášek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.4.12 13:04

Jo, dospělákům tam dávám smetanu, tak prckovi UM, nasypat trochu prášku a rozmíchat metličkou, ať to neudělá hrudky.
Po tom roce třeba už bych dala i smetany trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.4.12 13:15

mrkvovo-květáková: na máslo dát květák na růžičky a mrkev na kousky pokud budeš mixovat, nastrouhanou na hrubo pokud už zvládáte kousky. Zalít vodou a vařit do měka, vody by nemělo být moc ať je hezky hustá. Dospělým osolit a opepřit. Na talíři na ní ještě rozdrobím uvařené vajíčko, v tvému případě asi jenom žloutek.

vývary dělám kuřecí a hovězí. Většinou si vařím maso třeba k omáčce, tak pak jenom do vývaru přidám mraženou zeleninovou směs exkluzive - nevím od jaké je firmy, ale je moc dobrá a hlavně je všechno na pidi kousky. Ve věku tvého dítěte jsem připravovala ve vedlejším hrnci. A nám dala klasicky sůl, pepř, nové koření, bobkový list.

Drožďová: dát vařit kořenovou zeleninu, stačí i jenom mrkev, na másle rozpustím droždí a vmíchám do polívky. Můžeš přidat rozšleháné vajíčko, pažitku pro chuť.

brokolicová: uvařit brokolici a brambor, rozmixovat, přidat buď um nebo mléko/smetanu

Čočková: uvařit červenou čočku - nenadýmá a je rychle hotová, rozmixovat, přidám pažitku a jiný bylinky co zrovna mám po ruce

Pórková: na másle osmahnout lehce pórek, zalít vodou a s bramborou uvařit. Rozmixovat.

z červené řepy: k téměř uvařenému hovězímu přidáme kořenovou zeleninu, brambor a řepu. Pro starší ještě kyselé zelí. Podle věku dochutit: sůl, pepř, ocet, cukr, bobkový list, petržel. Na talíři se může přidat zakysaná smetana.

• Citovat
  • Upravit
355
19.4.12 13:19

taky bych potřebovala inspirovat ,dělám pořád to samé do kola :nevim: mrkev,brambory,brokolice,rýže… nám skoro 10m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
19.4.12 13:20

Tak děkuji moc, oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
19.4.12 17:26

Báro, zkus třeba zařadit pohanku, jáhlovou kaši, těstoviny a omáčky :D
Posílám Ti odkaz na vcelku dobré recepty, je to řazeno dle měsíců a jsou tam i svačinky… fajn inspirace :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
19.4.12 20:24

@Edit1 jé to budeš hodná a pošleš mi ten odkaz tedy :mrgreen: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.4.12 20:54

dělám vývar, narvu tam jakoukoli zeleninu, maso, vody málo, zahustim něčím (nudle, pohanka, jáhly, vločky…), takže výsledně je to taková řidší masozelenina. takové ty klasické vodové polévky jsem dávalal až někdy po roce věku, jinak to děsně bryndal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
20.4.12 11:29

Jéé, promiň, odkaz se nevložil tak ještě jednou :)
 http://www.babyonline.cz/…oku/=/v/2560

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
20.4.12 12:07

@Edit1 díky jsi zlatá :pankac: :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
20.4.12 12:14

@Edit1 tak přesně takové recepty jsem měla na mysli..úplně supr mooooc ti děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí