Poloha koncem pánevním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17026
15.4.10 10:10

miso-taky nevim,co je to,kdyz se tlaci pres branku..vic ti to nepopsal?jako,ze je treba blizko,nebo je opravdu vcestna..mne uz ji hlidaji pomerne dlouho pro opakovane krvaceni a mam i vyrazne vyznacene v tehu prukajde „placenta praevia marginalis,amnialni pruhy“.

Zkus mrknout do te poradny Kouckeho na te porodnice.cz.Placentu tam ma popsanou a i dotazy na KP casto resi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
15.4.10 10:30

Miso císaře se neboj. Já ho měla taky vkůli poloze KP a odhadu váhy kolem 4 kil. Nakonec mi praskla voda den předem a kvůli rychle postupujícímu porodu to dělali nafofr ale stihli i epidurál a mimčo bylo za pár minut venku. Nebylo mi blbě z narkozy prostě nic krom hnusný bolesti při prvním vstávání ale hned při dalším je to lepší, já už po 12 hodinách courala abych se došourala mrknout na malýho na sesternu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
15.4.10 10:45
misa.m píše:
děkuju všem za názor, už jsem klidnější :-) Any taky mám obavu z té placenty, nemám ani ponětí, co znamená, že se placenta tlačí na branku..no :-)

miso, mělo by to znamenat, že placenta brání jedinému možnému východu pro přirozený porod - tedy ucpává otvor - branku, kterým se miminko rodí. Záleží jestli úplně nebo částečně. Ale to ještě neznamená, že se to nemůže změnit. Poloha placenty se může také změnit - třeba se růstem dělohy přesune víc nahoru a branku odkryje, víc budeš vědět na tom ultrazvuku okolo 35.týdne. Akorát v případě vcestné placenty se víc hlídá jakékoliv krvácení. Znám víc případů, kdy byla diagnostikována vcestná placenta a do porodu se to upravilo (nevím ovšem, v jakém týdnu).

Jinak miminka prý fixují polohu mezi 34. - 36. týdnem, takže máš ještě relativně brzy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
15.4.10 10:59

Ahojky,rozhodne si nemyslim,ze by to bylo definitivni ve 27tt.Priklad muj,ve 25tt mi placenta zasahovala do porodnich cest a mimco bylo KP.Doktorka mi rekla,ze jak mimco bude rust,tak si placentu bude postupne vytahovat nahoru.Co se tyce KP.Ted jsem 36+1 a mala jeste minuly tyden byla stale KP,uz jsem byla ponekud nervozni,protoze uz tam opravdu nebylo toliko mista na otoceni a najednou o vikendu jsem citila,jak mi mala snad chce vyskocit z bricha,jak se tocila a mlela :).No a vcera na kontrole jsem se dozvedela,ze se krasne otocila a jsme bez problemu hlavickou dolu a placenta uz je nahore a nevadi porodu.Promin,je to dlouhe psani,jen te chci uklidnit,abys neztracela nadeji,vsak si mimco rekne a udela samo,jak potrebuje. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
15.4.10 11:06

ahoj,

mne se mala neustale tocila az do 37tt, na jedne kontrole byla spravne, na dalsi zas naopak, nakonec jsem porodila cisarem (ale z vice duvodu).
urcite se mimco muze jeste pretocit.

hodne stesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
15.4.10 11:20

První dítě KP - rodila jsem spontánně, nástřih šílený, celkový hojení fyzický i psychický nic moc.
Druhý dítě KP - domluvili jsme se s dr. na plánované sekci a pro mě to byla výhra. Druhý den ok, psychicky naprosto v klidu.
Klidný zbytek těhotenství a co nejlepší porod.
 Et

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa.m
15.4.10 11:49

Saro moc děkuju :-) a koukám, že ty už to máš za pár :-D …přeju bezproblémový porod a hodně radosti z miminka

• Citovat
  • Upravit
5635
15.4.10 11:53

Nemas vubec zac,hlavne bud v pohode.Vsak si mimco opravdu rekne,jak to chce a ty s tim stejne nic neudelas.Ano,mam to za par pry jeste tak 3 tydny a rodime a strasne se tesim,ikdyz uz je to narocne.V podstate uz jen spim a jim :-D
Dekuju za prani a ty se take drz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
23.4.10 19:01

MIminko se ještě muže otočit,otočit se muže klidně i při porodu u druhého syna jsem byla na obratu někdy ve 39tt a u třetího v 36tt ještě nebyl obrácený,a když jsem šla na utz v 38tt tak už byl,takže klid a hodně zdaru. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
22.5.10 10:49
Any píše:
Nemam teda zkusenost,sama jsem ted konec 27tt a mimco je zatim KP(teda minule byl-utz mam casto kvuli vcestne placente),jinak se furt toci jak na kolotoci),ale to preci jeste vubec nic neznamena.Dle me dr.jeste dost casu.A dle dr.Kouckeho z porodnice.cz je poloha definitivni az par hodin pred porodem.
Asi uplne klidna bych byla tak do 32tt,pak mu davala jeste sanci rekneme do 36tt(to jsou plany :roll: :lol: ) Dalsi z mych smelych planu je,ze si vubec KP nepripoustim :lol: ,spis se trochu nervacim s tou placentou a i tam jsem si rekla,ze budu panikarit az pozdeji.Porad si-ji davam sanci :lol:

Tak neboj,a preju,at na pristim utz uz je mimco hlavou dolu.

PS:by me teda zajimalo,kdyz nekdo ma nerizik.tehu a ma jen par ultrazvuku a reknou mu treba v tom 32tt,ze je mimco hlavickou,jestli se to overuje jeste pak,jestli si to zas nezmenil na KP(ja to totiz nevim,obe tehu mam rizikove,tudiz hodne sledovane)

Any

Příspěvek upraven 15.04.10 v 09:53

Any, náš malý je většinou napříč, ale na utz v 30.-32.tt byl KP a minule mi doktorka řekla, že polohu ještě zkontroluje příště (tj. 34+6), než mě předá do péče porodnice. A stejně to podle mě pak ještě sledují i v porodnici.
Jinak jedna známá měla jít na císaře právě kvůli KP a když čekala na anestezii, mrňous se otočil, takže nakonec rodila normálně. Prostě si s náma miminka dělají, co chtějí, a to se ještě nenarodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.5.10 12:00

Porod KP

Ahoj, já jsem měla první dceru koncem pánevním, narodila se normálně, v termínu, dcera měla 3 kg a já měla širokou pánev, takže pohoda. Porod trval celkem 15 hodin, snažila jsem se hodně chodit a pohupovat na míči abych se rychleji otvírala. Také jsem dostala kapačku kvůli urychlení. Do vany jsem nemohla /odtekla mi plod. voda/ ale pobyt v teplé sprše a na míči mi pomohl snášet bolest.Bylo to dost vyčerpávající a dlouhé, ale nakonec jsme mohli tlačit, pan doktor byl skvělý, stále povzbuzoval.Vycévkoval mě, aby byl močový měchýř prázdný, když už se zadeček blížil ven, provedl nástřih šikmo směrem k levému stehnu /asi 8 stehů/, vytáhl nožičky. Tělíčko s hlavičkou šlo hladce /alesponˇ si na žádné komplikace nevzpomínám/. Tlačení, cévkování ani nastřižení nebolelo, prý jsem dostala injekci proti bolesti do hráze, ale ani o tom nevím, plně jsem se soustředila na tlačení a pokyny lékaře. Dcera nebrečela, museli jí odsát vodu, Apgar skóre měla 9,10,10 ale na břicho ani k prsům mi ji nepřiložili. Jen mi ji ukázali v zavinovačce a odnesli do inkubátoru. Dali mi ji až druhý den, když jsem se najedla /nikdy jsem neměla větší hlad než těsně po porodu/ a prospala. Měla jsem nejkrásnější a nejblondˇatější holčičku v celé porodnici, a byla jsem strašně šťastná a hrdá, že jsem to dokázala! Pak už jsem ji mohla mít u sebe a vše bylo OK, šití samozřejmě bolelo, ale nic co bych nevydržela. Po 6-tinedělí jsme zkusili i sex, trošku mě ta jizvička táhla, ale brzy to přešlo a vše zas funguje k plné spokojenosti. Hlavně jsem byla ráda, že dcera je v pořádku. Druhá dcera se také nechtěla otočit, ale nakonec šla přece jen hlavičkou. Otočila se jen 14 dní před porodem, měla 3 kg, porod vyvolaný po 2. termínu trval pouze 3,5 hodiny, prostě brnkačka. Takže se nestresuj, ono to z tebe ven prostě musí a ty to zvládneš, at´ normálně nebo císařem.Uvidíš, že až budeš poprvé držet svoje děťátko v náručí, na všechny bolesti a strachy zapomeneš.Tak držím pěsti a hodně štěstí! P.S.: Jsem ve 34.týdnu a znovu to vypadá na KP, tak uvidím jak to dopadne tentokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.5.10 12:26

Porod KP

Ahoj, já jsem měla první dceru koncem pánevním, narodila se normálně, v termínu, dcera měla 3 kg a já měla širokou pánev, takže pohoda. Porod trval celkem 15 hodin, snažila jsem se hodně chodit a pohupovat na míči abych se rychleji otvírala. Také jsem dostala kapačku kvůli urychlení. Do vany jsem nemohla /odtekla mi plod. voda/ ale pobyt v teplé sprše a na míči mi pomohl snášet bolest.Bylo to dost vyčerpávající a dlouhé, ale nakonec jsme mohli tlačit, pan doktor byl skvělý, stále povzbuzoval.Vycévkoval mě, aby byl močový měchýř prázdný, když už se zadeček blížil ven, provedl nástřih šikmo směrem k levému stehnu /asi 8 stehů/, vytáhl nožičky. Tělíčko s hlavičkou šlo hladce /alesponˇ si na žádné komplikace nevzpomínám/. Tlačení, cévkování ani nastřižení nebolelo, prý jsem dostala injekci proti bolesti do hráze, ale ani o tom nevím, plně jsem se soustředila na tlačení a pokyny lékaře. Dcera nebrečela, museli jí odsát vodu, Apgar skóre měla 9,10,10 ale na břicho ani k prsům mi ji nepřiložili. Jen mi ji ukázali v zavinovačce a odnesli do inkubátoru. Dali mi ji až druhý den, když jsem se najedla /nikdy jsem neměla větší hlad než těsně po porodu/ a prospala. Měla jsem nejkrásnější a nejblondˇatější holčičku v celé porodnici, a byla jsem strašně šťastná a hrdá, že jsem to dokázala! Pak už jsem ji mohla mít u sebe a vše bylo OK, šití samozřejmě bolelo, ale nic co bych nevydržela. Po 6-tinedělí jsme zkusili i sex, trošku mě ta jizvička táhla, ale brzy to přešlo a vše zas funguje k plné spokojenosti. Hlavně jsem byla ráda, že dcera je v pořádku. Druhá dcera se také nechtěla otočit, ale nakonec šla přece jen hlavičkou. Otočila se jen 14 dní před porodem, měla 3 kg, porod vyvolaný po 2. termínu trval pouze 3,5 hodiny, prostě brnkačka. Takže se nestresuj, ono to z tebe ven prostě musí a ty to zvládneš, at´ normálně nebo císařem.Uvidíš, že až budeš poprvé držet svoje děťátko v náručí, na všechny bolesti a strachy zapomeneš.Tak držím pěsti a hodně štěstí! P.S.: Jsem ve 34.týdnu a znovu to vypadá na KP, tak uvidím jak to dopadne tentokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
26.5.10 12:50
Jana H. píše:
Mimčo už se asi točit nebude,je to definivní.Jak budu rodit jsem se dozvěděla v den porodu,taky jsem měla KP.Jenže k tomu jsme měla problémy s kyčlemi,takže nakonec z toho byl cís.řez.Nebojte,dobře to dopadne!!!

Možnost, že se miminko otočí ještě určitě je, jsou případy, kdy se miminko otočilo při porodu, spíš bych se bála tý placenty co naléhá na branku.
Nic méně i kdyby se miminko neotočilo a rodila si císařem, tak věř, že je to asi lepší. Já to měla podobně jako ty, porod se rozběhl sám a doktorka se mě sama ptala jestli chci zkusit rodit normálně, já se však bála a radši šla pod kudlu, i když jsem to dlouho před porodem i ještě dneska oplakávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
26.5.10 12:51

Rypuchňo můžu se zeptat, kde jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa.m
26.5.10 16:01

Rypuchňa je statečná holka :palec: jinak jsem po hospitalizaci právě s tou placentou..spadla dolů už úplně a brání normálnímu porodu, takže mě císař nemine…jestli se nestane zázrak :nevim: dnes ve 32tt je mimi stále KP. Ale to už není asi teď podstatné. řeším teď spíš, jestli se mám nechat uspat úplně, nebo risknout jen umrtvit potřebné… :-) píšu to trochu hloupě, ale jsem jen laik a ještě ke všemu prvorodička :-) žádný mazák. Všem pohodový den Míša

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100