Poloha koncem pánevním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1665
8.6.10 10:33

Ahoj Míšo, drž se a snaž se nestresovat. Jo, snadno se to řekne, jsem taky nervozní, čekáme taky prvního potomka, na příští čtvrtek máme naplanovaného císaře, protože prcek se neotočil a kvůli menšímu množství plodové vody se už asi neotočí. Ale teď nezbývá než věřit doktorům, že udělají to nejlepší.
Když to půjde, chci určitě jen lokální anestezii, prý není pro matku tak náročná (míň zatěžuje organismus), nejsou utlumené projevy miminka a hned po porodu většinou dostaneš mimčo na chvíli k sobě.
Kdyžtak na webu se dá najít srovnání celkové a lokální anestezie (výhody a nevýhody), tak mrkni, ať máš představu. A uvidíš, co ti řeknou doktoři.
Kde budeš rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa.m
20.6.10 22:32

Je je koukám na diskuzi…no holky já už jsem porodila. Mám dcerku Johanku, nrodila se mi ve 33tt těhu se muselo ukončit kvůli odlučující se placentě…jinak Johanka se otočila na 29tt a na 30tém už byla zase KP. Při porodu stále KP. Císař byl akutní a byl to takový fofr, že se dodnes nestačím divit :-) Johanku máme v inkubátoru, dnes jí jsou 2 týdny..všem pohodový porod a zdravé krásné děti. Míša

• Citovat
  • Upravit
misa.m
20.6.10 22:34

PS: celková narkóza :-D

• Citovat
  • Upravit
613
6.5.13 11:47

Zdravím maminky :)
Já jsem nyní ve 32tt a malou mám koncem pánevním. V průkazce napsané PPKP/I, nevíte co znamená ta I?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
herbanka
8.5.13 00:25

Ahoj, jsem 33+6 a stale take KP :-( To I znamena incompleta, tedy ze dite nenaleha kompletne a je tam treba kolinko nebo obe nohy. K porodu vaginalne je nejlepsi nalehani zadeckem. Hodne jsem o tom cetla (hlavne ne diskuze, ty jsou o nicem) a vsechno v odkazech treba na googlu je dobre vysvetleno. Ja nechci CS, tak doufam v otoceni a resim obrat, jeste na to mam par tydnu cas…Hodne stesti :-)

• Citovat
  • Upravit
613
8.5.13 09:38

Ahojky, děkuji za info, snad se ještě miminka nám otočí.. :) Hodně štěstí při porodu a ať se ti to vydaří :) já asi půjdu CS, jelikož mám ještě další komplikace, ale četla jsem o tom řezu, že jeto tažené od pupíku dolů, možná to v každé porodnici dělají jinak tek nevím, radši bych byla kdyby se otočila.. :) Hodně štěstí Peťula :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
23.12.13 08:07

Vaginální porod koncem pánevním

Protože jsem byla stejně vystrašená, jako vy, maminy s KP, píšu tu svůj příběh s dobrým koncem. Jsem prvorodička, náš malý se neotočil a celou dobu mi každý i můj doktor tvrdil, že je to automaticky císař. Ale holky – omyl, žádná automatika v tom není! Na CŘ nemáte v ČR nárok, jakože si řeknete, chci rodit raději císařem, protože je to KP a kluk (nemáte-li konexe, že…). Ve většině špitálů se to tak řeší, protože mají nekvalifikovaný tým, který by standardní porod KP nezvládl, tak to raději řeší CŘ, než aby zkusili porod. Byla jsem poučená, že porod KP se řeší, pokud má dítě 2,5-3,5 kg, vhodnou polohu přiléhající zadečkem, neomotanou pup. šňůru a rodička má širokou pánev. V opačném případě se skutečně řeší CŘ. Nepoužívají se kleště, ani žádné jiné “tahací“ nástroje, protože je to kontra produktivní. Já jsem byla stejně vystrašená, v porodnici mi prvně řekli, že to bude CŘ a v 37. týdnu prý že to zkusíme normálně – a teď babo raď. Všude na netu jsou jen černé kroniky, přidušené děti apod. Ale hodně jsem si o tom přečetla, konzultovala s více doktory … a nakonec šla na vyvolání v 38+2 s odhadem váhy 3100g. Je třeba se připravit, že porod KP je delší a rozhodně bych neváhala s epiduralem (mně ho teda dali automaticky). V 8:45 první vyv. tabletka, v 10:45 druhá, 11:15 odtok vody, 13:00 epidural a v 16:00 oxytocin. Byla to neskutečná dřina, než se tím zadečkem dostal, kam měl a ta nejhorší fáze tlačení trvala cca 45 minut (protože zadeček mimča vždycky vylezl ven a pak sklouznul dovnitř). Ve chvíli kdy vyšlo tělíčko ven, doktoři mu nějakým chmatem dostali ven hlavičku cca za 5 sec., takže naprostá pohoda – to bylo v 18:30. Malý byl naprosto v pořádku a já neskutečně ráda, že jsem nerodila CŘ, protože je to přeci jen operace. Sice jsem byla nastřihnutá až ke krku a nechalo to ve mně hodně hluboký zážitek z porodu, ale dopadlo to 100%. Doporučuji, pokud vám doktor řekne rodit KP přirozeně, ať si domluvíte konzultaci i u jiného doktora, ujistíte se porodním týmem, možnosti CŘ v průběhu porodu v případě komplikací (jak to bude probíhat) ale rozhodně doporučuji zkusit to normálně. Hodně štěstí!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.12.13 21:04

Ahoj všem, taky mám malého KP a jsem 38+3. Rodit budu v Krči a jako prvorodička jsem dostala na výběr. Je samozřejmě spousta případů, kdy je přirozený porod KP bez komplikací, ale osobně teda nebudu hrdinka a jsem rozhodnuta pro císaře. Nerada bych si po zbytek života cokoliv vyčítala. Slyším názory typu „kdyby se to začlo komplikovat, tak se provede císař“, ale když se tam zasekne ta hlavička, tak co potom? Já jsem srabík…Každopádně hodně štěstí všem, které to mají před sebou - ať už přirozeně nebo ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
8.1.14 20:41

Ahojky, měla jsem malou kolem 32.týdne koncem pánevním a cvičila jsem kočičí hřbety a malá se po týdnu otočila hlavičkou dolů..uvidíš, že se ještě určitě otočí, chce to jenom trošku času a pocvičit ;) Mimi se může otočit i pár hodin před porodem, tak se ničeho neboj..já se taky bála a to císaře, placentu mám vzadu, takže by to teoreticky šlo líp, ale chci přirozeně rodit..držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí