Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
náš 5-ti měsíční syn, nám takhle začal padat v sedačce. Nevíte jak mu v tom zabránit? Když s nim někdo sedí v zadu, tak mu držíme hlavu, ale když jedu sama, tak mu takhle padá. Přijde mi to nebezpečené. Autosedačka už nejde víc položit do lehu, zkoušela jsem to. Děkuji
Máte zkušenost s Maxi-Cosi CabrioFix?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi CabrioFix@sarjen je málo utažený. Já jsem ještě dokoupila polštářek a hlavička přestala padat. Prostě se zaklínila v polštářku. Prý existují nějaké klíny pod sedačku aby byla více na ležato-ale může pak být problém s bezpečností.
Zkusila bych vic utahnout pasy a taky trochu soupnout sedacku, aby jakoby nesedel, ale vic lezel, aby ta zakladna tak neprecuhovala pres sedacku.
Přesně tak.. víc utáhnout pásy. my máme ještě takový podkrčník, takže hlavička nepadá do stran, když spinká ![]()
Přesně tak - pořádně utáhnout pásy, aby byly opravdu na fest. Takhle je to na nic a při nárazu dítě vyletí. Bohužel tohle vidím často
Jinak dceři hlava takhle nepadala, tak netuším. Z fotky to není moc poznat, ale přijde mi, že jsou hodně tvarované sedáky, tak podložit třeba dekou, aby byly víc do rovna a sedačka tak více ležela.
@sarjen utahnout jeho pasy to rozhodne a pak mate asi hodne tvarovane sedacky v aute, tak zkuste tu autosedacku v miste jeho nozicek ( tam kde by mel dospely zadnici) podlozit smotanym rucnikem nebo dekou aby se to vyrovnalo ![]()
Ja male davala okolo hlavicky srolovanou plinu aby ji nepadala a potom jsem zjistila ze kdyz zte miminci vlozky vyndam klinek tak to me stejnoi funkci ale uz si neuvedomuji jestli to bylo v 5 mesicich ale zkus to.
Děkujeme, hned sem to posunula o jednu díru níže a více utáhla, uvidíme zítra až pojedeme
Dobrý večer,
poradíte mi zde prosím někdo, jak se u této autosedačky nastavuje hloubka sedu?
@kikie Hloubka sedu? To se dá? Buď máš novorozeneckou vložku, kde je klín, nebo ne a pak je to pro větší děti a je sedačka hlubší, ale že by se dala jinak polohovat nevím.
@kikie buď tam dáš ten klík na novoše, nebo ne, žádná jiná hloubka sedu se tam rozhodně nereguluje ![]()
Všude píší jako výhodu sedačky regulovatelnou výšku sedu.Ale nemám návod, kupovala jsem ji z druhé ruky, tak nevím.
Vyfotila jsem to s čím si nevím rady-je to ta plastová část v místě, kde dítě sedí.
@kikie nemyslim ze je to k hloubce sedu, co zkusit kontaktovat od koho jsi ji koupila, navod ti meli dat se sedackou
http://www.maxi-cosi.com/…u-bg-ar.ashx?…
Jinak navod je tady a nic o hloubce sedu tam neni, jen ten klina podhlavnik ![]()