Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím všechny maminky, současné i budoucí. Chtěla bych pro mimi koupit polohovací klín do postýlky proti ublinkávání a rýmě, ale nevím, jaký úhel zvolit. V shopech na netu jsou různé druhy - 11 stupňů, 16 stupňů, 18 stupňů..... Chtěla jsem zprvu ten nejnižší - 11 stupňů (výška klínu je v tomto případě 7,5cm od firmy Matex, je nejlevnější, ale nevím, zda to bude stačit, aby to fungovalo. Kdybych pořídila zase 16 nebo 18 stupňů, nebude to moc? Známá mi říkala, že mimčo není na zvýšené podložce moc stabilní, tak nevím. Můžete mi poradit?
Lucie
Lurin, těžko říct jaký úhel vám sedne, ale podle mě je zbytečné ho kupovat, já podkládám matraci dekou, tak si můžeš úhel sama měnit a nemusíš si dělat hlavu, že musíš koupit jiný.. někdo zase podkládá nohy u postýlky třeba starýma knížkama
no a k té stabilitě, Kačka je dost blinkací miminko, takže je výš než Ondra a je fakt, že když se mrská, tak sjíždí
Právě té dece a knížkám jsem se chtěla vyhnout, protože si říkám, že to podložení asi nemůže být tak rovné, přeci jen mimču se vyvýjí páteř, i když známé to taky používají. No uvidíme.
Nohy postýlky jsem podložila dvěma dřevěnými kvádry, funkci to plnilo na výbornou
Lurin píše:
Právě té dece a knížkám jsem se chtěla vyhnout, protože si říkám, že to podložení asi nemůže být tak rovné, přeci jen mimču se vyvýjí páteř, i když známé to taky používají. No uvidíme.
my máme kokosové matrace-záda mají na rovném, knížky se dávají pod nohy nebo ty kvádry, jak píše Cappy
Popravde jsem vubec netusila ze se neco takoveho prodava. My to vyresili tak ze jsme pod matraci dali sedak ze zidle. Bohate to na tech par dni stacilo. Pak zacal sjizdet dolu a vzdycky jsem ho nasla na rovnem pod tim ohybem.
Díky holky za rady
. Ale přeci jen - jaký úhel toho klínu byste dle svých zkušeností s podkládáním teda zvolily? Spíš nižší, tj. tak 11 stupňů (výška klínu 7,5cm) nebo vyšší - 16 až 19 stupňů?
L.
Asi bude zalezet hodne na danem jedinci. Kazdy to ma jinak. Rekla bych ze nizsi. Navysit cimkoli muzes vzdy. Vyssi nesnizis.
To je fakt, že vyšší nesnížím a co kdyby to bylo moc vysoké, co pak s tím… Díky za radu ![]()