Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Objednali jsme si od ježíška chránič matrace s polyuretanem, ale pod stromečkem našli s PVC zátěrem. Vyznáte se někdo v těchto materiálech? Já si myslím, že v tom je dost zásadní rozdíl…PVC je podle mě igelit. Tak než se ho zbavím, ráda bych slyšela, jestli to není v zásadě jedno. Díky za rady.
Ahoj,myslím,že je to asi jedno,my máme chránič taky pvc se zátěrem.Důležité je,aby to tu matraci ochránilo,a co si pamatuju,tak už se to jednou osvědčilo.Víc budu vědět,jestli bude někdy malej bez plen ![]()
momi33 píše:
Ahoj,myslím,že je to asi jedno,my máme chránič taky pvc se zátěrem.Důležité je,aby to tu matraci ochránilo,a co si pamatuju,tak už se to jednou osvědčilo.Víc budu vědět,jestli bude někdy malej bez plen
bez plen
to je také věc, která mě docela zajímá ![]()
zakladatelko : podle mě je to úplně jedno z čeho to je… hlavně, že tosplní funkci ne?
Hlavní rozdíl je v tom, že PVC se teplem kroutí (igelit taky). Polyuretan patří mezi teplostálé umělé hmoty (termosety). Jinak igelit je chemicky vzato polyetylén (nízkohustotní - má recyklační značku PE-LD; v třídění odpadů je to tuším skupina 3 nebo 4).
Já když jsem sháněla chránič matrace do postýlky, tak jsem se dočetla, že PUR zátěr nepropoští vodu, ale propouští vzduch, kdežto PVC je úplně nepropustný, takže jsem zvolila PUR.
Asi před půl rokem jsem to studovala a polyuretan je opravdu lepší, jak píše kolozubka. Vybírala jsem tehdy tak, aby tam nebylo PVC, ale právě ten polyuretan, aby ta postel více „dýchala“
.
tak ještě upřesním, oba materiály plní stejnou funkci, a to je voděodolnost, ale jde o to jak…bojím se, aby se na podložce z PVC dítě nepotilo. Vzpomínám si na porodnici, jak strašně nepříjemné bylo ležet na těch nepromokavých podložkách.
Jajulka píše:
Asi před půl rokem jsem to studovala a polyuretan je opravdu lepší, jak píše kolozubka. Vybírala jsem tehdy tak, aby tam nebylo PVC, ale právě ten polyuretan, aby ta postel více „dýchala“.
kolozubka píše:
Já když jsem sháněla chránič matrace do postýlky, tak jsem se dočetla, že PUR zátěr nepropoští vodu, ale propouští vzduch, kdežto PVC je úplně nepropustný, takže jsem zvolila PUR.
Holky díky
caitlin píše:
tak ještě upřesním, oba materiály plní stejnou funkci, a to je voděodolnost, ale jde o to jak…bojím se, aby se na podložce z PVC dítě nepotilo. Vzpomínám si na porodnici, jak strašně nepříjemné bylo ležet na těch nepromokavých podložkách.
Já tedy přes tu podložku dávám ještě froté prostěradlo,a malej se nepotí.
Michaelakkk píše:momi33 píše:
Ahoj,myslím,že je to asi jedno,my máme chránič taky pvc se zátěrem.Důležité je,aby to tu matraci ochránilo,a co si pamatuju,tak už se to jednou osvědčilo.Víc budu vědět,jestli bude někdy malej bez plenbez plen
zakladatelko : podle mě je to úplně jedno z čeho to je… hlavně, že tosplní funkci ne?to je také věc, která mě docela zajímá
Jo,já se bojim,až to začnem řešit
nejdřív v 18m prej dokáží ovládat svěrače.to mu bude v březnu.Jen nevím,jak mu to vysvětlím,už tak absoutně s ničím nespolupracuje
nakoupím tepláčky a bodýčka,a trenky,a budu se modlit,že to zvládne,než půjde do školky ![]()
PVC bych vyhodila, krom toho, ze je neprodysne je to take zdravi skodlivy material
mmonica: On polyuretan taky není košer… Vzniká totiž polymerací uretanu neboli močoviny. A ta se z něj časem uvolňuje, polymerace totiž málokdy bývá stoprocentní.
Ahoj, prosím Vás, chtěla bych se zeptat jaké používáte matrace? Budeme kupovat novou postýlku a nevím, která matrace je nejlepší. Známá mi poradila od dormea konkrétně tady tuhle Co si o ni myslíte? Děkuji Vám za reakce
tezko rici, moc informaci tam neni, pro me osobne je nejdulezitejsi zdravotni nezavadnost, zkus zjistit jestli neobsahuje bromovane zpomalovace horeni (BFR), formaldehyd a PVC. Osobne bych v CR sla asi do nejake lepsi matrace z Ikei, protoze ta pouzivani techto latek zakazuje, ja mam ekologickou matraci z kokosoveho vlakna a ovci vlny, ale nevim jestli se to da v CR sehnat a hlavne jak je to drahe.
Já jsem v tomhle úplný laik. Proč ty látky, o kterých píšete, jsou špatné?