Chránič matrace - PVC nebo polyuretan

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
164
25.12.10 18:54

PVC nebo polyuretan

Objednali jsme si od ježíška chránič matrace s polyuretanem, ale pod stromečkem našli s PVC zátěrem. Vyznáte se někdo v těchto materiálech? Já si myslím, že v tom je dost zásadní rozdíl…PVC je podle mě igelit. Tak než se ho zbavím, ráda bych slyšela, jestli to není v zásadě jedno. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
25.12.10 19:34

Ahoj,myslím,že je to asi jedno,my máme chránič taky pvc se zátěrem.Důležité je,aby to tu matraci ochránilo,a co si pamatuju,tak už se to jednou osvědčilo.Víc budu vědět,jestli bude někdy malej bez plen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
25.12.10 19:45
momi33 píše:
Ahoj,myslím,že je to asi jedno,my máme chránič taky pvc se zátěrem.Důležité je,aby to tu matraci ochránilo,a co si pamatuju,tak už se to jednou osvědčilo.Víc budu vědět,jestli bude někdy malej bez plen :lol:

bez plen :mrgreen: to je také věc, která mě docela zajímá :mrgreen:

zakladatelko : podle mě je to úplně jedno z čeho to je… hlavně, že tosplní funkci ne?

• Citovat
  • Upravit
18305
25.12.10 19:55

Hlavní rozdíl je v tom, že PVC se teplem kroutí (igelit taky). Polyuretan patří mezi teplostálé umělé hmoty (termosety). Jinak igelit je chemicky vzato polyetylén (nízkohustotní - má recyklační značku PE-LD; v třídění odpadů je to tuším skupina 3 nebo 4).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
25.12.10 20:18

Já když jsem sháněla chránič matrace do postýlky, tak jsem se dočetla, že PUR zátěr nepropoští vodu, ale propouští vzduch, kdežto PVC je úplně nepropustný, takže jsem zvolila PUR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
25.12.10 21:20

Asi před půl rokem jsem to studovala a polyuretan je opravdu lepší, jak píše kolozubka. Vybírala jsem tehdy tak, aby tam nebylo PVC, ale právě ten polyuretan, aby ta postel více „dýchala“ :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.12.10 21:35

tak ještě upřesním, oba materiály plní stejnou funkci, a to je voděodolnost, ale jde o to jak…bojím se, aby se na podložce z PVC dítě nepotilo. Vzpomínám si na porodnici, jak strašně nepříjemné bylo ležet na těch nepromokavých podložkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.12.10 21:36
Jajulka píše:
Asi před půl rokem jsem to studovala a polyuretan je opravdu lepší, jak píše kolozubka. Vybírala jsem tehdy tak, aby tam nebylo PVC, ale právě ten polyuretan, aby ta postel více „dýchala“ :wink: .
kolozubka píše:
Já když jsem sháněla chránič matrace do postýlky, tak jsem se dočetla, že PUR zátěr nepropoští vodu, ale propouští vzduch, kdežto PVC je úplně nepropustný, takže jsem zvolila PUR.

Holky díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.12.10 21:42
caitlin píše:
tak ještě upřesním, oba materiály plní stejnou funkci, a to je voděodolnost, ale jde o to jak…bojím se, aby se na podložce z PVC dítě nepotilo. Vzpomínám si na porodnici, jak strašně nepříjemné bylo ležet na těch nepromokavých podložkách.

Já tedy přes tu podložku dávám ještě froté prostěradlo,a malej se nepotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.12.10 21:44
Michaelakkk píše:
momi33 píše:
Ahoj,myslím,že je to asi jedno,my máme chránič taky pvc se zátěrem.Důležité je,aby to tu matraci ochránilo,a co si pamatuju,tak už se to jednou osvědčilo.Víc budu vědět,jestli bude někdy malej bez plen :lol:

bez plen :mrgreen: to je také věc, která mě docela zajímá :mrgreen:

zakladatelko : podle mě je to úplně jedno z čeho to je… hlavně, že tosplní funkci ne?

Jo,já se bojim,až to začnem řešit :roll: nejdřív v 18m prej dokáží ovládat svěrače.to mu bude v březnu.Jen nevím,jak mu to vysvětlím,už tak absoutně s ničím nespolupracuje :roll: nakoupím tepláčky a bodýčka,a trenky,a budu se modlit,že to zvládne,než půjde do školky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
26.12.10 10:46

PVC bych vyhodila, krom toho, ze je neprodysne je to take zdravi skodlivy material

• Citovat
  • Upravit
18305
26.12.10 13:47

mmonica: On polyuretan taky není košer… Vzniká totiž polymerací uretanu neboli močoviny. A ta se z něj časem uvolňuje, polymerace totiž málokdy bývá stoprocentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
27.12.10 13:44

Ahoj, prosím Vás, chtěla bych se zeptat jaké používáte matrace? Budeme kupovat novou postýlku a nevím, která matrace je nejlepší. Známá mi poradila od dormea konkrétně tady tuhle Co si o ni myslíte? Děkuji Vám za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.12.10 08:02

tezko rici, moc informaci tam neni, pro me osobne je nejdulezitejsi zdravotni nezavadnost, zkus zjistit jestli neobsahuje bromovane zpomalovace horeni (BFR), formaldehyd a PVC. Osobne bych v CR sla asi do nejake lepsi matrace z Ikei, protoze ta pouzivani techto latek zakazuje, ja mam ekologickou matraci z kokosoveho vlakna a ovci vlny, ale nevim jestli se to da v CR sehnat a hlavne jak je to drahe.

• Citovat
  • Upravit
60
28.12.10 14:18

Já jsem v tomhle úplný laik. Proč ty látky, o kterých píšete, jsou špatné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí